İpucu Poco X3 Pro için birkaç uyarı

relivetr46

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
2
Canlar elimde olan cihaz 4 yılını doldurdu ve bu sürede cihaz boş kalmadı ama halen daha sorunsuz çalışıyor. Bu nedenle sizlere benim diğerlerinden farklı yaptıgım şeylerden bahsetmek istedim.

1- İlk 1 yılı dışında orijinal şarjı kullanmadım o 1 yılda şarjda iken telefonu ellemedim lise yurdunda kaldığımdan ötürü. Hep bu kapandı açılmadı yazanlara baktıgımda çok büyük bir kısmı "ŞARJDA İKEN KAPANDI AÇILMIYOR" diye belirtmiş. Yüksek hızda şarj kısmında bir problem olduğu kesin. Herhangi bir markanın 10-15w şarj adaptörlerini kullanmanızı öneriyorum. Bende böyle kullandım 3 yıl kadar.

2- Miui 13 te her şey sıkıntısız iken miui 14 te boşta iken dahi telefonun şarjının azalması ve ağır bir şey yapmamama rağmen telefonun çok ısınması garip gelmişti. Crdroid android 13 custom romunu çıktıgı zaman kurmuştum uzun süreler onu kullandım. Miui 14 ü bekliyordum böyle bir şeyle karşılaşınca crdroid e geri dönmüştüm. Bu kronik sorunlar piyasada iyice yüz göstermeye başlayınca miui 13 endonezya romu kurdum onu kullandım ve halen daha bu rom kurulu sorun yaşamadım. Bu sorunların arka sebeplerinden birinin de miui 14 oldugunu düşünüyorum. Ne de olsa xiaomi miui 14 ü bu telefondan geri çekti arkada bir şeyler döndüğü kesin. Size de önerim miui 13 endonezya romu kurun onu kullanın. Başka romlara bulaşmayın.

3- Custom kernel kullanmayın. Benim kullandığım zamanda Nogravity ve kangoroox en popülerleriydi ve no gravity yi 3 ay kadar kullandım sorun yaşamadım fakat cihazın sıcaklıgınız bariz arttırıyordu. Kesin bir şekilde bu cihazda custom kernel kullanmanızı önermiyorum.

4-Termal macununu yenileyin. Kasaya bağlı bakır ile işlemci arasındaki termal macunu temizleyip mx4 mx6 veya sizin bildiğiniz bilindik marka kaliteli bir macun ile yenileyin.

5-Telefonu sıcak iken yere düşürmemeye çalışın.

Bunlara dikkat ederseniz kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum. Bu cihazın performansı belli ama bu performansı %5-%10 arttırmak için durmadan uğraşanlar var. Mümkünse cpu,gpu frekanlarını düşürün ARTTIRMAYIN, ELLEMEYİN. Stok performansı neyse öyle kalsın. Performansından memnun değilseniz yeni cihaz almanızı öneririm. Cihazı zorla çöp etmeye çalışmayın :( yine de sizin bileceğiniz iş.

gmzl80

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağrı
Cihazım
Pocox3pro
Konular
7
Canlar elimde olan cihaz 4 yılını doldurdu ve bu sürede cihaz boş kalmadı ama halen daha sorunsuz çalışıyor. Bu nedenle sizlere benim diğerlerinden farklı yaptıgım şeylerden bahsetmek istedim.

1- İlk 1 yılı dışında orijinal şarjı kullanmadım o 1 yılda şarjda iken telefonu ellemedim lise yurdunda kaldığımdan ötürü. Hep bu kapandı açılmadı yazanlara baktıgımda çok büyük bir kısmı "ŞARJDA İKEN KAPANDI AÇILMIYOR" diye belirtmiş. Yüksek hızda şarj kısmında bir problem olduğu kesin. Herhangi bir markanın 10-15w şarj adaptörlerini kullanmanızı öneriyorum. Bende böyle kullandım 3 yıl kadar.

2- Miui 13 te her şey sıkıntısız iken miui 14 te boşta iken dahi telefonun şarjının azalması ve ağır bir şey yapmamama rağmen telefonun çok ısınması garip gelmişti. Crdroid android 13 custom romunu çıktıgı zaman kurmuştum uzun süreler onu kullandım. Miui 14 ü bekliyordum böyle bir şeyle karşılaşınca crdroid e geri dönmüştüm. Bu kronik sorunlar piyasada iyice yüz göstermeye başlayınca miui 13 endonezya romu kurdum onu kullandım ve halen daha bu rom kurulu sorun yaşamadım. Bu sorunların arka sebeplerinden birinin de miui 14 oldugunu düşünüyorum. Ne de olsa xiaomi miui 14 ü bu telefondan geri çekti arkada bir şeyler döndüğü kesin. Size de önerim miui 13 endonezya romu kurun onu kullanın. Başka romlara bulaşmayın.

3- Custom kernel kullanmayın. Benim kullandığım zamanda Nogravity ve kangoroox en popülerleriydi ve no gravity yi 3 ay kadar kullandım sorun yaşamadım fakat cihazın sıcaklıgınız bariz arttırıyordu. Kesin bir şekilde bu cihazda custom kernel kullanmanızı önermiyorum.

4-Termal macununu yenileyin. Kasaya bağlı bakır ile işlemci arasındaki termal macunu temizleyip mx4 mx6 veya sizin bildiğiniz bilindik marka kaliteli bir macun ile yenileyin.

Bunlara dikkat ederseniz kolay kolay bir şey olacağını sanmıyorum. Bu cihazın performansı belli ama bu performansı %5-%10 arttırmak için durmadan uğraşanlar var. Mümkünse cpu,gpu frekanlarını düşürün ARTTIRMAYIN, ELLEMEYİN. Stok performansı neyse öyle kalsın. Performansından memnun değilseniz yeni cihaz almanızı öneririm. Cihazı zorla çöp etmeye çalışmayın :( yine de sizin bileceğiniz iş.
3 yıldır bende de aynı cihaz var hiç bir sorun çıkarmadı geçen sene yere düşünce çıkma orijinal ekran takdırdım costum rom kullanıyorum oxsgenos15 gayet hızlı ve stabil android 15 de cihazın sürümü ama ara ara xiomi romlarını yinede özlüyorum diyebilirim
Bir çok değişik rom yükledim ama sanarım hiçbiri kendisinin stock romunu tutmuyor zaman geçtikce kendini belli ediyor çünki. Millet kronik anakart falan diyor çok şükür daha başıma gelmedi inşallah da gelmez. Bence hala bu zamana göre performansı iyi. Eğer x7pronun isınma gibi vs sorunları olmasa. X7pro dan devam etmeyi düşünüyordum herhalde bu gidişle ya redmagic 10 pro + yada oneplus 13t ikisinden birine geçeceğim 5 6 aya

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
39

Önerileriniz iyi hocam fakat bence bu olay tamamen şanstan ibaret gibi, telefon şarjda yüksek grafikli oyunlar sürekli oynadım, bir sürü rom değiştim, şimdi de hız aşırtmalı(gpu) kernel kullanıyorum ve oyun oynarken işlemci 82 83 dereceleri görüyor yine de oynamaya devam ediyorum. Termal macunları yenilemedim hiç, hatta telefonun arkasını açıp ana kartı söktüğüm için macunlar da bitik ama hala bir şey olmadı. Hatta dualboot win11 kullanıyorum win tarafında da ağır işlemler yapıyorum ama geçen yıl bir magisk modülü kurdum cihaz kronik arızaya yakın bir grafik kartı arızası verdi, tabi benim kullandığım gibi hor kullanın bir şey olmaz demiyorum kimseye, bu olayın cihazın kaçınılmaz sonu olduğunu ve rastgele her gün birilerinin başına geldiğini düşünüyorum kısacası.

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
21
Açıkçası aktifte AnymoreKSU R.O.G kernel + Evo-X 9.5 kullanıyorum ve telefon MIUI'da olduğundan kat kat rahat çalışıyor. Tabi yaz sıcakları olduğu için normalden az ılık çalışıyor ama olacak o kadar. NoGravityKernel zamanında kurmuştum ama aman aman bir fark açtırmamıştı. Üstüne artık o sıralar NGK kerneli kimse önermiyordu pek. Şu an aktifte düzgün geliştirilen benim bildiğim Anymore Kernel var.

Üst Alt