Yardım Poco X3 Pro Güncelleme Almıyor. Fake ROM Olabilir mi?

MrBaskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerim
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Poco X3 Pro cihazım var ve mevcut yazılım bilgilerim şu şekilde:

• Mevcut Sürüm: MIUI Global 13.0.5.0 (SJUTRXM) - Türkiye Kararlı
  • Android Sürümü: 12
Sorunum ve Hedefim: Cihazım uzun süredir güncelleme almıyor ve "Güncellemeleri kontrol et" dediğimde yeni sürüm (MIUI 14 / Android 13) görünmüyor. Bu sürümde bir takılma veya Fake ROM olma ihtimalinden şüpheleniyorum.

Asıl amacım cihazın hantallığından kurtulup Custom ROM bir yapıya geçmek. Bu noktada birkaç sorum var:

1. Mevcut SJUTRXM sürümü üzerinden doğrudan Bootloader kilidi açma işlemlerine başlayabilir miyim, yoksa önce manuel olarak MIUI 14'e mi yükseltmem gerekir?
  2. Poco X3 Pro için custom rom atma işlemimde (eğer fake rom ise) imei sorunları çıkartır mı?
Cihazı daha performanslı kullanmak adına bu geçişi yapmak istiyorum. Deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
2. el aldıysanız mi hesap bypass edilmiş cihaz satılmış olabilir. Bu durumda Kilit açık ise fastboot rom olarak son sürüm yükleyin. Bypass varsa mi hesap şifre ekranında kalır.
Cihazı sıfırlamayı deneyin. Güncelleyici apk silindi ise cihaza yüklenecek ve güncellemeyi bulacaktır.

MrBaskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerim
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Cevabınız için teşekkürler. Cihazı sıfır olarak aldım ancak güncelleme almaması beni de kuşkuya düşürdü. Sıfırlarsam imei gitme gibi sorunları olur mu?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Yurtdışı imei atılmış cihaz ise gider. Türkiye cihazı vergi kaçırılmak için imeisi bölünen cihazlardan ise sıfırlamada gider.

MrBaskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerim
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
Yurtdışı imei atılmış cihaz ise gider. Türkiye cihazı vergi kaçırılmak için imeisi bölünen cihazlardan ise sıfırlamada gider.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Cihazımın orijinal Türkiye (TRXM) ROM olup olmadığını ve IMEI kayıt durumunun sıfırlama/güncelleme sonrası uçmayacak kadar sağlam (fabrika çıkışlı) olup olmadığını kesin olarak nasıl öğrenebilirim?

Ayarlar kısmında SJUTRXM yazıyor olması ROM'un orijinal olduğunu kanıtlamaya yeter mi? Bir şekilde bilgisayara bağlayarak vs. donanımsal veya yazılımsal olarak bu durumu teyit etmenin bir yolu var mı?"

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
cihazda çift imei çıkıyorsa, bu imeiler e-devlette kayıtlı ise, model numarası tutuyorsa (başka cihazın imeisi atılmamış ise Ojinal yurtiçi cihazdır sıfırlamada gideceğini sanmıyorum.

MrBaskan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerim
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
1
cihazda çift imei çıkıyorsa, bu imeiler e-devlette kayıtlı ise, model numarası tutuyorsa (başka cihazın imeisi atılmamış ise Ojinal yurtiçi cihazdır sıfırlamada gideceğini sanmıyorum.
Peki şunu merak ediyorum; cihazdaki IMEI numaralarını en garanti yoldan nasıl öğrenebilirim?

Normalde arama ekranına *#06# yazarak bakılıyor ancak eğer cihazda bir manipülasyon veya bypass varsa, bu kodun gösterdiği bilgilerin değiştirilmiş olma ihtimali var mı?

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11

Mami1985

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Teknisyen
Konular
13
Miui 14 güncellemesi o cihaz için geri çekildi ondan dolayı öyle bir problem var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Miui 14 de cihaz susma sorunlarının artmasından dolayı xiaomi güncellemeyi geri çekti.

Üst Alt