Yardım Poco x3 pro cpu overclock

MIbrahim2009

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
Merhaba biliyorum overclock zararlı daha çok ısınıyor. Poco x3 proya overclock yapmak mümkünmü yoksa mümkün deyil, mümkünse nasıl yapılır

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
32
Merhaba biliyorum overclock zararlı daha çok ısınıyor. Poco x3 proya overclock yapmak mümkünmü yoksa mümkün deyil, mümkünse nasıl yapılır
Yapay Zeka şöyle diyor ;

**Android CPU Overclock**, bir Android cihazın işlemcisinin (CPU) orijinal hız limitlerinin üzerine çıkarılarak daha yüksek performans sağlamak için yapılan bir işlemdir.

### **Nasıl Çalışır?**
- Android cihazlarda CPU, belirli bir **clock hızı** (GHz cinsinden) ile sınırlandırılmıştır (örneğin, 2.0 GHz).
- Overclock işlemi, bu hızın **kernel modifikasyonu** veya **özel yazılımlar** (Custom ROM, root erişimi gerektiren uygulamalar) kullanılarak artırılmasıdır (örneğin, 2.5 GHz’e çıkarma).

### **Avantajları:**
✔ **Daha yüksek performans** (Oyunlarda, uygulamalarda daha akıcı deneyim).
✔ **Multitasking (çoklu görev) yeteneğinin artması**.

### **Dezavantajları ve Riskleri:**
❌ **Aşırı ısınma** (CPU’nun ömrünü kısaltabilir).
❌ **Pil ömründe ciddi azalma** (Yüksek voltaj ve frekans daha fazla enerji tüketir).
❌ **Kararsız sistem** (Ani kapanmalar, donmalar).
❌ **Garanti kaybı** (Root ve kernel değişiklikleri genellikle garanti koşullarını ihlal eder).

### **Nasıl Yapılır?**
1. **Root erişimi** gereklidir (cihazın kilidi açılmalı).
2. **Custom Kernel** veya **overclock desteği olan bir ROM** yüklenmeli (LineageOS, Pixel Experience vb.).
3. **CPU kontrol uygulamaları** (Kernel Adiutor, Franco Kernel Manager) ile frekans ve voltaj ayarlanır.

### **Önemli Uyarı:**
- Overclock, **cihazınıza kalıcı zarar verebilir**.
- **Voltaj ayarlarını değiştirmek** özellikle risklidir (CPU yanabilir).
- Her cihaz overclock’a uygun değildir (özellikle düşük bütçeli modellerde soğutma yetersiz olabilir).

**Öneri:** Performans artışı için daha güvenli yöntemler deneyebilirsiniz (**RAM optimizasyonu, arka plan uygulama kısıtlaması, hafif Custom ROM’lar**).

Eğer teknik bilginiz yoksa, overclock yerine **cihazınızı optimize etmek** daha mantıklı bir seçenek olabilir. 😊

MIbrahim2009

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mer
Yapay Zeka şöyle diyor ;

**Android CPU Overclock**, bir Android cihazın işlemcisinin (CPU) orijinal hız limitlerinin üzerine çıkarılarak daha yüksek performans sağlamak için yapılan bir işlemdir.

### **Nasıl Çalışır?**
- Android cihazlarda CPU, belirli bir **clock hızı** (GHz cinsinden) ile sınırlandırılmıştır (örneğin, 2.0 GHz).
- Overclock işlemi, bu hızın **kernel modifikasyonu** veya **özel yazılımlar** (Custom ROM, root erişimi gerektiren uygulamalar) kullanılarak artırılmasıdır (örneğin, 2.5 GHz’e çıkarma).

### **Avantajları:**
✔ **Daha yüksek performans** (Oyunlarda, uygulamalarda daha akıcı deneyim).
✔ **Multitasking (çoklu görev) yeteneğinin artması**.

### **Dezavantajları ve Riskleri:**
❌ **Aşırı ısınma** (CPU’nun ömrünü kısaltabilir).
❌ **Pil ömründe ciddi azalma** (Yüksek voltaj ve frekans daha fazla enerji tüketir).
❌ **Kararsız sistem** (Ani kapanmalar, donmalar).
❌ **Garanti kaybı** (Root ve kernel değişiklikleri genellikle garanti koşullarını ihlal eder).

### **Nasıl Yapılır?**
1. **Root erişimi** gereklidir (cihazın kilidi açılmalı).
2. **Custom Kernel** veya **overclock desteği olan bir ROM** yüklenmeli (LineageOS, Pixel Experience vb.).
3. **CPU kontrol uygulamaları** (Kernel Adiutor, Franco Kernel Manager) ile frekans ve voltaj ayarlanır.

### **Önemli Uyarı:**
- Overclock, **cihazınıza kalıcı zarar verebilir**.
- **Voltaj ayarlarını değiştirmek** özellikle risklidir (CPU yanabilir).
- Her cihaz overclock’a uygun değildir (özellikle düşük bütçeli modellerde soğutma yetersiz olabilir).

**Öneri:** Performans artışı için daha güvenli yöntemler deneyebilirsiniz (**RAM optimizasyonu, arka plan uygulama kısıtlaması, hafif Custom ROM’lar**).

Eğer teknik bilginiz yoksa, overclock yerine **cihazınızı optimize etmek** daha mantıklı bir seçenek olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba abi benim sorunum işte bu overclocked kernel rom bulamıyorum

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
32
Mer

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba abi benim sorunum işte bu overclocked kernel rom bulamıyorum
Telefonuna uygun son sürüm bir AOSP Custom Rom, mesela " Infinity Rom " u kurmanı öneririm. O zaman Overlock a ve kernel aramana gerek kalmaz.Çünkü Sistem aradığın özellikleri zaten içinde barındırıyor.

Infinity Romu kurmak için bootloader kilitinin açılmış olması ve Twrp veya OrangeFox gibi bir Recovery.img kurulması gereklidir.

İnfinity Rom indirme Linki :

Son düzenleme:

MIbrahim2009

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonuna uygun son sürüm bir AOSP Custom Rom, mesela " Infinity Rom " u kurmanı öneririm. O zaman Overlock a ve kernel aramana gerek kalmaz.Çünkü Sistem aradığın özellikleri zaten içinde barındırıyor.

Infinity Romu kurmak için bootloader kilitinin açılmış olması ve Twrp veya OrangeFox gibi bir Recovery.img kurulması gereklidir.

İnfinity Rom indirme Linki :
Bana bir oyuna göre cpu 7 sırf cpu 7 overclock lazım aosp romnan yeterli olmuyor

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
32
Bana bir oyuna göre cpu 7 sırf cpu 7 overclock lazım aosp romnan yeterli olmuyor.

Bana bir oyuna göre cpu 7 sırf cpu 7 overclock lazım aosp romnan yeterli olmuyor
Infinity Romu hiç denedin mi ? Hangi Romu kullandığını, telefonunun bootloader kilitinin açık olup olmadığını, ayrıca Twrp veya OrangeFox yüklü olup olmadığını yazarsan çözüm önerisinde bulunabilirim.

Üst Alt