Yardım POCO X3 NFC IMEI Repair Sonrası Bootloader Kilitlenir mi?

• Konbuyu başlatan cxa
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 11
  • Görüntüleme 2K

cxa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cem
Cihazım
Poco X3
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI GLOBAL 12.0.9 KARARLI 12.0.9.0(QJGMIXM)
Telefon Modeli
POCO X3 NFC
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar herkese merhaba,

Konuları araştırdım ancak pek detaylı paylaşım bulamadığım için kendim konu açmak istedim. Bilgili arkadaşların konu hakkında yardımlarını rica edeceğim.

Cihazımı youtube da bir video ile adım adım bootloader kilit açma ve bir çok program kullanarak imei repair işlemi yaptım. (forum kurallarını aykırı olur mu bilemediğim için video link paylaşmadım)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bootloader kilidinin açık olması netflix vb uygulamaları kullanmaya engel olduğunu öğrendim.

Imei repair işleminden sonra bootloader kilidini geri kapatmak mümkün mü ve bir sorun olur mu özetleyebilecek bilgiye sahip arkadaşlardan desteğini rica ediyorum.

fdman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Netflix'i yükleyememenin sebebi Google tarafından şu an cihazın sertifikasız.Bunu sertifikalı hale getirmek için en iyi yol Magisk'ten geçiyor.TWRP yükleyip Magisk ile rootlarsan ve SafetyNet'i halledersen cihazın sertifikalı olur.Bende Poco X3 kullanıyorum.2 modül aracılığı ile telefonum sertifikalı.

Oyla:

lyolcul

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
YOK
Konular
4
Netflix yükleyebilmek için Ayarlar-ek ayarlar-bölge -----Endonezya yapınca GetApps uygulamasında girilerek yükleniyor.
Yükleniyor ama film izlemede sorun oluyor mu bilmiyorum üyeliğim olmadığı için.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Global romda BL kilidi açıldığı an sertifikasız olarak görünür. Magisk ile SafetyNet testini geçme yöntemlerini denemeniz lazım.

IMEI işlemi sonrası BL kilidi kapanmaz ancak global romi Mi Flash ile yeniden yüklerken Clean All and Lock seçeneğini seçerseniz kilitlenir.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
İmei repair sonrası BL kilidi kapatmak intihar olur. Netflix uygulamasını apk olarak indirip sorunsuz kullanabilirsiniz hiçbir engel olmaz.

Oyla:

cxa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cem
Cihazım
Poco X3
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba arkadaşlar, değerli bilgileriniz için teşekkürler. aslında netflix bir örnekti yabancıyım bu konulara sizlerin yanlarınızda stajyer kalırım bilgi edinme amaçlı yazdım. bootloader kilidi açık olunca sanki evin kapısı açık uyuyorum gibi bir hisse kapıldım güvenlik açıklarına yol açtığını düşündüğüm için paylaşmıştım. tabi bu durumlarla ilgili bilgisi olan varsa paylaşmak isteyen seve seve dinlerim öğrenmek amaçlı araştırıyorum müsait oldukça, herkese şimdiden yardımları için teşekkür ederim.

Oyla:

fdman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Merhabalar,şahsi fikrim olarak BL kilidinin geliştiriciler ve meraklılar hariç kimsenin açmasından yana değilim.Detaylı olarak bilmesemde BL kilidini açmak tehlikeli bir işlemdir.Öyle olmasaydı Xiaomi kilit açmadan önce bir açıklama yapmazdı.Ama bazı önemli işlemler için bu kilidin açılması gerekiyor.Güvenilir romları kullanırsak başımıza bir şey geleceğini sanmıyorum.Ek olarak merak ettiğin şeyler forumda bulunmakta,bunlar hakkında istediğin kadar araştırıp soruşturabilirsin,iyi forumlar.

Oyla:

ey.me1

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mehmet
Cihazım
Xiomi redmi 9t
Konular
7
İmei repair sonrası BL kilidi kapatmak intihar olur. Netflix uygulamasını apk olarak indirip sorunsuz kullanabilirsiniz hiçbir engel olmaz.
Ben unutup clean+lock yaptım. Sıkıntı olmadı ama bl kapandı.

Oyla:
Üst Alt