Arkadaşlar özetle son durum şu Mayıs 2021 son haftası arızalanan cihazım 29.6.2021 tarihinde yapıldı ,
Tüm süreci sizlerle paylaşmaya karar verdim bende , belki birine faydalı olursam ne mutlu bana
İlk olarak cihazımı ankara içinde 4 ayrı yazılım işi yapan tamirciye verdim, yaklaşık 2 gün ile 15 gün aralığında kalmasına rağmen verdiğim gibi aldım cevapları yapamadıktan ileri gitmedi, kara kara düşünüp ne yapsam derken sayfada sağolsun bi kaç arkadaşla görüştük şehir dışı kargo vs gönderim yapmak istemedim, sağolsun bir arkadaşım oda forumda üye o yardımcı oldu beraber denedik yine olmadı, youtube videoları ile analize devam ederken, Hindistanlı yada çinli olduğunu düşündüğüm biri ile iletişime geçip teamviver ile bağlantı kurup yapacağını ancak 30$ ücreti olduğunu söyledi sonrasında cihaz çalışır duruma geldi.
İp ucu olarak sizlerle paylaşacağım hususlar ise şöyle, klasik yöntemler dışında benim bağlantı yapmış olduğum kişiler,
Pc ‘nin bölgesi ve yerel saatini değiştirerek işleme başladılar (bölge çin / yerel saat Hindistan) dili de değiştirmeyi denedi ama olmayınca uğraaşmadı öyle işleme devam edildi, rom yüklerken mi flash uygulamasında normalde cihaz adı (device kısmı) büyük harf küçük harf sayı şeklinde yaklaşık 8-10 karakter görünüyor ancak ,
işlem yaparken cihaz COM3- ismiyle görünüyordu , ilk rom v12.0.05 yüklendi ancak açılmadı sonrasında ,
bir üst rom denendi v12.0.06 indirilip , seçilerek tekrar yükleme yapıldı ve uzun bi süre bekledikten sonra cihaz açılmaya başladı , imei silinmemişti ve tüm işlevlerinde çalıştığını belirtmek isterim .
İşlem yaparken ise kullandıkları program isimleri şunlar..
Radmin VPN 1.1.12
Radmin Viewer 3.5.2
Qualcomm USB Driver For Windows
USB Redirector
Ayrıca belirtmek isterim ki, burda yazdıklarım öneri ve tafsiyedir , tüm sorumluluk size aittir, umarım arzalı olan cihazınız kısa zamanda normale döner . Herkese mutlu forumlar.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.