Yardım Poco F6 Batarya Performansından Memnun Değilim. Çare Stock Romlara Dönüş mü?

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperZK 6.1 OS2.0.107.0.VPNCNXM
Telefon Modeli
Poco F6
Bootloader Kilidi
Açık
Her yeniden başlatma sonrası ilk etapta derin uyku süresi 0 oluyor ve bu da boşta iken çok batarya tüketimine neden oluyor. O derin uyku süresi biraz bekleyince zamanla artıyor fakat bu süreçte saatte yüzde 5-6 civarı fazla bir ekran boşta tüketimi oluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz?
GKI modda Kernelsu kullanmak için custom kernel yükledim. Hatta hangisinin performansı daha iyi diye birkaç tanesini denedim, hepsinde böyle oldu custom kernel kaynaklı olabilir diye düşünüyorum bu sorun. Kullandığım rom da çin tabanlı bir Hyperos 2 custom rom.
Öte yandan telefonun genel batarya performansından da memnun değilim. 5000 mah batarya olmasına rağmen iyi bir ekran süresi alamıyorum. Telefonu daha az boşta tutup ekran süresini arttırmaya çalışsam bile 6-7 saat arası bir sot anca alabiliyorum. Oyun oynamadan sosyal medya temelli bir gündelik kullanımda dahi saatlik yüzde 13 civarı tüketim oluyor.
Genel anlamda batarya performansını arttırmanın yolu da stock herhangi bir roma dönüp debloat yapmak olabilir mi?
Ya da bir sorun yok da bu Battery Guru programı yüzünden biraz takıntı yapmış olabilir miyiz acaba? :D

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Her yeniden başlatma sonrası ilk etapta derin uyku süresi 0 oluyor ve bu da boşta iken çok batarya tüketimine neden oluyor. O derin uyku süresi biraz bekleyince zamanla artıyor fakat bu süreçte saatte yüzde 5-6 civarı fazla bir ekran boşta tüketimi oluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz?
GKI modda Kernelsu kullanmak için custom kernel yükledim. Hatta hangisinin performansı daha iyi diye birkaç tanesini denedim, hepsinde böyle oldu custom kernel kaynaklı olabilir diye düşünüyorum bu sorun. Kullandığım rom da çin tabanlı bir Hyperos 2 custom rom.
Öte yandan telefonun genel batarya performansından da memnun değilim. 5000 mah batarya olmasına rağmen iyi bir ekran süresi alamıyorum. Telefonu daha az boşta tutup ekran süresini arttırmaya çalışsam bile 6-7 saat arası bir sot anca alabiliyorum. Oyun oynamadan sosyal medya temelli bir gündelik kullanımda dahi saatlik yüzde 13 civarı tüketim oluyor.
Genel anlamda batarya performansını arttırmanın yolu da stock herhangi bir roma dönüp debloat yapmak olabilir mi?
Ya da bir sorun yok da bu Battery Guru programı yüzünden biraz takıntı yapmış olabilir miyiz acaba? :D
hocam derin uyku işi sıkıntı ama 6 7 saat ekran süresi normal gibi sanki. hyper os zaten ağır bir işletim sistemi cihaz da güçlü.

Oyla:

Waluigi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam derin uyku işi sıkıntı ama 6 7 saat ekran süresi normal gibi sanki. hyper os zaten ağır bir işletim sistemi cihaz da güçlü.
Evet bir yandan da bu segment telefonlar için 6-7 saat ekran süresinin normal olabilir diye düşünüyorum. Poco x6/x7 kullanıcıları da sanki bu durumdan muzdarip gibi. Daha üst segment bir telefon olsa haliyle daha çok ekran süresi de isterim. Aosp tabanlı bir roma geçip bu süreyi belki biraz daha arttırabiliriz ama bu sefer de miui/hyper tabanlı bazı uygulamalardan vazgeçmek gerekecek.

Oyla:

xqeqeret12

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şevket
Cihazım
Poco x3 Nfc
Konular
7
6 7 saat normal değil x6 pro kullanıyorum batarya sağlığı %87 civarı olmasına rağmen stok romda 7 saat üstü görüyorum ki 2 güne yayılmış şekilde yani 3 saat bir gün 4 saat diğer gün şeklinde aynı zamanda pixel os'te ( kernel olmamasına rağmen ) 120hzde 10 saat üstü alan tanıdıklarım var poco x6 pro'da f6 proda batarya konusunda daha stabil olması lazım mediateke göre sistem ayarlarını kurcalayın ben de şu an forumda onu arıyorum daemon gibi cart curt izinleri kaldırmak için adb komutlarına bakınıyordum root gerekicek gibi. Neyse işin özü dibine gidin hocam ve cihazlarda custom rom hiç bir zaman stabil olmuyor çünkü çok fazla cihaz var o yüzden romları düzenli şekilde derleyen/denetleyen kimse yok çok hatalı oluyor.

Oyla:
Üst Alt