- Adım
- Helios
- Cihazım
- POCO F5
- Konular
- 1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Merhaba arkadaşlar, epeydir bir telefon almayı planlıyordum ve sürekli araştırma içindeydim, nihayetinde POCO F5'de karar kıldım. 3 haftadır cihazı kullanıyorum ve kullanım deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Cihaz fiyat-performans olarak gayet iyi bir konumda, Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisi, 12GB fiziksel +7GB daha arttırılabilir sanal bellek, 256GB depolama, 6,67" 60 ve 120Hz Amoled ekran, stereo hoparlör, 64MP OİS destekli ana kamera, 67W hızlı şarj desteği, 5000mAh batarya gibi öne çıkan özellikleri cihazı gayet cazip bir konumda tutuyor.
Oyun meraklısı değilseniz video, internet, müzik , konuşma gibi kullanımlarla batarya 1 günü rahatlıkla çıkarır hatta ertesi güne kadar da idare edebiliyor, hızlı şarj özelliğini de çok başarılı buldum, %10'dan tam dolu hale 25-30dk'da gelebiliyor. Kamera konusunda cihaz biraz zayıf kalsa da, segmentine göre idare edebilecek bir konumda, ön kamera, ana kamera, geniş açı ve makro kamerası kameradan çok şey beklemeyenler için tatmin edici değerlerde. Ekran olarak ta ihtiyacınıza cevap veren bir cihaz, 395 PPI piksel yoğunluğuna sahip, Pro modelinde bu değerler 526 PPI, bariz bir kalite farkı olsa da yine göze iyi gelen kaliteli sayılabilecek düzeyde,
Büyük bir bataryası olmasına rağmen 180 gr ağırlığıyla hafif sayılabilecek bir cihaz, tabi bunda kasa malzemesinin plastik ağırlıklı olmasının etkisi büyük, herhangi bir cam arka kapak veya alüminyum gövde malzemesi yok cihazda, beğenmediğim bir kaç şeyden biri de bu.
Parmak izi okuyucunun güç tuşu üzerinde olması pek sevmediğim bir özellik, ekran altı olmasını tercih ederdim, eliniz süreli tuşa gidebilir veya basıp bi saati falan göreyim dediğinizde hemen açılıyor, kullanışsız bir durum olmuş, ben bunu yüz tanımayla kilit açamayı devreye sokarak çözdüm. Ayrıca bir bildirim ışığı da koyulmasını tercih ederdim, belki çok kişinin aradığı bir özellik değil ama, yeri gelince kullanışlı oluyor.
Yazılımsal olarak yaşadığım bir sorun da bazen cihaz kendini otomatik olarak rahatsız etme moduna sokuyor, bu sorunu henüz çözemedim, neden olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim, Şu ana kadar kullanımda bir olumsuzluk görmedim, bunlar zaten kendi deneyimlerim, daha detaylı bilgileri piyasada onlarca inceleme videolarına bakıp edinebilirsiniz.
Cihazı ben mi.com üzerinden online mağazadan aldım, 16,100tl ye geldi, DG Teknoloji adında bir firma gönderim sağlıyor, İMEİ sorgulattım sorun yok görünyor, Fiyat olarak en uygun bulabileceğiniz yer burası zaten. Renk farkına bile 3-4bin tl fiyat farkı yazıyorlar sanal pazarlarda. Tavsiye edilebilir bir cihaz sizi pişman etmez, en az 4-5 sene ihtiyacınıza cevap verir düzeyde özelliklerle donatılmış, almayı düşünenler yeni vergi zamları gelmeden davransın derim, Şu anda bile 1 hafta içinde 16,900tl olmuş.
Moderatör tarafında düzenlendi: