İnceleme Poco F5 Kullanıcılar Kulübü

helios_ptera

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Helios
Cihazım
POCO F5
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba arkadaşlar, epeydir bir telefon almayı planlıyordum ve sürekli araştırma içindeydim, nihayetinde POCO F5'de karar kıldım. 3 haftadır cihazı kullanıyorum ve kullanım deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Cihaz fiyat-performans olarak gayet iyi bir konumda, Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisi, 12GB fiziksel +7GB daha arttırılabilir sanal bellek, 256GB depolama, 6,67" 60 ve 120Hz Amoled ekran, stereo hoparlör, 64MP OİS destekli ana kamera, 67W hızlı şarj desteği, 5000mAh batarya gibi öne çıkan özellikleri cihazı gayet cazip bir konumda tutuyor.
Oyun meraklısı değilseniz video, internet, müzik , konuşma gibi kullanımlarla batarya 1 günü rahatlıkla çıkarır hatta ertesi güne kadar da idare edebiliyor, hızlı şarj özelliğini de çok başarılı buldum, %10'dan tam dolu hale 25-30dk'da gelebiliyor. Kamera konusunda cihaz biraz zayıf kalsa da, segmentine göre idare edebilecek bir konumda, ön kamera, ana kamera, geniş açı ve makro kamerası kameradan çok şey beklemeyenler için tatmin edici değerlerde. Ekran olarak ta ihtiyacınıza cevap veren bir cihaz, 395 PPI piksel yoğunluğuna sahip, Pro modelinde bu değerler 526 PPI, bariz bir kalite farkı olsa da yine göze iyi gelen kaliteli sayılabilecek düzeyde,
Büyük bir bataryası olmasına rağmen 180 gr ağırlığıyla hafif sayılabilecek bir cihaz, tabi bunda kasa malzemesinin plastik ağırlıklı olmasının etkisi büyük, herhangi bir cam arka kapak veya alüminyum gövde malzemesi yok cihazda, beğenmediğim bir kaç şeyden biri de bu.
Parmak izi okuyucunun güç tuşu üzerinde olması pek sevmediğim bir özellik, ekran altı olmasını tercih ederdim, eliniz süreli tuşa gidebilir veya basıp bi saati falan göreyim dediğinizde hemen açılıyor, kullanışsız bir durum olmuş, ben bunu yüz tanımayla kilit açamayı devreye sokarak çözdüm. Ayrıca bir bildirim ışığı da koyulmasını tercih ederdim, belki çok kişinin aradığı bir özellik değil ama, yeri gelince kullanışlı oluyor.
Yazılımsal olarak yaşadığım bir sorun da bazen cihaz kendini otomatik olarak rahatsız etme moduna sokuyor, bu sorunu henüz çözemedim, neden olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim, Şu ana kadar kullanımda bir olumsuzluk görmedim, bunlar zaten kendi deneyimlerim, daha detaylı bilgileri piyasada onlarca inceleme videolarına bakıp edinebilirsiniz.
Cihazı ben mi.com üzerinden online mağazadan aldım, 16,100tl ye geldi, DG Teknoloji adında bir firma gönderim sağlıyor, İMEİ sorgulattım sorun yok görünyor, Fiyat olarak en uygun bulabileceğiniz yer burası zaten. Renk farkına bile 3-4bin tl fiyat farkı yazıyorlar sanal pazarlarda. Tavsiye edilebilir bir cihaz sizi pişman etmez, en az 4-5 sene ihtiyacınıza cevap verir düzeyde özelliklerle donatılmış, almayı düşünenler yeni vergi zamları gelmeden davransın derim, Şu anda bile 1 hafta içinde 16,900tl olmuş.

Moderatör tarafında düzenlendi:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29

Merhaba arkadaşlar, epeydir bir telefon almayı planlıyordum ve sürekli araştırma içindeydim, nihayetinde POCO F5'de karar kıldım. 3 haftadır cihazı kullanıyorum ve kullanım deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Cihaz fiyat-performans olarak gayet iyi bir konumda, Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisi, 12GB fiziksel +7GB daha arttırılabilir sanal bellek, 256GB depolama, 6,67" 60 ve 120Hz Amoled ekran, stereo hoparlör, 64MP OİS destekli ana kamera, 67W hızlı şarj desteği, 5000mAh batarya gibi öne çıkan özellikleri cihazı gayet cazip bir konumda tutuyor.
Oyun meraklısı değilseniz video, internet, müzik , konuşma gibi kullanımlarla batarya 1 günü rahatlıkla çıkarır hatta ertesi güne kadar da idare edebiliyor, hızlı şarj özelliğini de çok başarılı buldum, %10'dan tam dolu hale 25-30dk'da gelebiliyor. Kamera konusunda cihaz biraz zayıf kalsa da, segmentine göre idare edebilecek bir konumda, ön kamera, ana kamera, geniş açı ve makro kamerası kameradan çok şey beklemeyenler için tatmin edici değerlerde. Ekran olarak ta ihtiyacınıza cevap veren bir cihaz, 395 PPI piksel yoğunluğuna sahip, Pro modelinde bu değerler 526 PPI, bariz bir kalite farkı olsa da yine göze iyi gelen kaliteli sayılabilecek düzeyde,
Büyük bir bataryası olmasına rağmen 180 gr ağırlığıyla hafif sayılabilecek bir cihaz, tabi bunda kasa malzemesinin plastik ağırlıklı olmasının etkisi büyük, herhangi bir cam arka kapak veya alüminyum gövde malzemesi yok cihazda, beğenmediğim bir kaç şeyden biri de bu.
Parmak izi okuyucunun güç tuşu üzerinde olması pek sevmediğim bir özellik, ekran altı olmasını tercih ederdim, eliniz süreli tuşa gidebilir veya basıp bi saati falan göreyim dediğinizde hemen açılıyor, kullanışsız bir durum olmuş, ben bunu yüz tanımayla kilit açamayı devreye sokarak çözdüm. Ayrıca bir bildirim ışığı da koyulmasını tercih ederdim, belki çok kişinin aradığı bir özellik değil ama, yeri gelince kullanışlı oluyor.
Yazılımsal olarak yaşadığım bir sorun da bazen cihaz kendini otomatik olarak rahatsız etme moduna sokuyor, bu sorunu henüz çözemedim, neden olduğunu bilen varsa yazarsa sevinirim, Şu ana kadar kullanımda bir olumsuzluk görmedim, bunlar zaten kendi deneyimlerim, daha detaylı bilgileri piyasada onlarca inceleme videolarına bakıp edinebilirsiniz.
Cihazı ben mi.com üzerinden online mağazadan aldım, 16,100tl ye geldi, DG Teknoloji adında bir firma gönderim sağlıyor, İMEİ sorgulattım sorun yok görünyor, Fiyat olarak en uygun bulabileceğiniz yer burası zaten. Renk farkına bile 3-4bin tl fiyat farkı yazıyorlar sanal pazarlarda. Tavsiye edilebilir bir cihaz sizi pişman etmez, en az 4-5 sene ihtiyacınıza cevap verir düzeyde özelliklerle donatılmış, almayı düşünenler yeni vergi zamları gelmeden davransın derim, Şu anda bile 1 hafta içinde 16,900tl olmuş.
evet güzel bir cihaz fp kaynak kodları da yayınlandı 1 ay demeden 5-6 tane rom cıktı 1 yıla bu cihazın içinden geçerler bu arada tavsiyemdır telefon bu havalarda veya bir iş yaparken ısınıyor "aşırı degil sadece niye böyle ısındı altı üstü navigasyon açık veya internette geziyorum " bunun çözümünü de buldum telefonun hızı yerinde ama işlemci " ara gaz verip köşeleri yanlayarak dönen ışıklarda patinajla kalkan şahinciler gibi 2 dk sakin olsa hem gidecegi yere rahat gider hemde gazı boşuna harcamaz buna ben gaz ayarı yaptım" rootlayıp 3c cpu manager uygulamasıyla yüksek ghz li işlemcileri powersave yaptım artık günü çok çok rahat cıkarıyor işlemci oldu 4 cü nesil tasaruflu işlemciler gibi oyun oynayacaksam eski haline getiririm yoksa pili taciz ediyor o işlemci çekirdegi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230705-033046_3C CPU Manager.png
    Screenshot_20230705-033046_3C CPU Manager.png
    142,9 KB · Görüntüleme: 77

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Bu cihaza ben de sahibim. Üst düzey ya da orta düzey kullanıcı değilim. Akşamları youtube'dan bir saat kadar haber izliyorum. Bu bir saat içinde cihazda ısınma hissetmedim. Ilıklık var yalnızca...

Dışarıda güneşli ortamda 395 PPI piksel ekran yoğunluğu, biraz soluk kalmaktadır. Fakat telefonu dışarıda güneşli ortamda konuşma harici kullanmadığım için, sıkıntı duymadım.

Bu telefona yapabileceğim tek eleştiri; cihaz ekranının aspect ratio değeri, 20 : 9 ... Yani eni dar, boyu uzun bir telefon. Önceki Note4 telefonumda aspect ratio değeri 16:9 olarak ideal bir en - boy oranına sahipti. Bu Poco F5 modelin 20 : 9 aspect ekranına şimdilik alışmaya çalışıyorum. İnşallah alışırım.

Özetle; ekranı ve kameraları iddialı olan telefonlar pahalı oluyor zaten... Fotoğraf ve video çekme işleri ile işim olmadığı için, bu telefon bana hitap etti diyebilirim.

USLU.A

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
evet güzel bir cihaz fp kaynak kodları da yayınlandı 1 ay demeden 5-6 tane rom cıktı 1 yıla bu cihazın içinden geçerler bu arada tavsiyemdır telefon bu havalarda veya bir iş yaparken ısınıyor "aşırı degil sadece niye böyle ısındı altı üstü navigasyon açık veya internette geziyorum " bunun çözümünü de buldum telefonun hızı yerinde ama işlemci " ara gaz verip köşeleri yanlayarak dönen ışıklarda patinajla kalkan şahinciler gibi 2 dk sakin olsa hem gidecegi yere rahat gider hemde gazı boşuna harcamaz buna ben gaz ayarı yaptım" rootlayıp 3c cpu manager uygulamasıyla yüksek ghz li işlemcileri powersave yaptım artık günü çok çok rahat cıkarıyor işlemci oldu 4 cü nesil tasaruflu işlemciler gibi oyun oynayacaksam eski haline getiririm yoksa pili taciz ediyor o işlemci çekirdegi
Xiaomi telefonu elinden almalı. Bu işlemciye bile müdahele ediyorsunuz. Boş iş gerçekten

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
29
Xiaomi telefonu elinden almalı. Bu işlemciye bile müdahele ediyorsunuz. Boş iş gerçekten
icra mesajı geldi xiaomi beni dava etmiş işlemci çekirdeğini kısıtladım diye acaba kim şikayet etti

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
Parmak izi okuyucunun güç tuşu üzerinde olması pek sevmediğim bir özellik, ekran altı olmasını tercih ederdim, eliniz süreli tuşa gidebilir veya basıp bi saati falan göreyim dediğinizde hemen açılıyor, kullanışsız bir durum olmuş,
bu sözüne imzamı atıyorum. benim 11 Lite 5g'nin parmak izi sensörü bozuldu. keşke ekran üstünde olsaydı. Poco F5 almayı ben de çok düşündüm, parmak izi sensörünün ekranda olmadığını görünce vazgeçtim.

hepsi1lesme

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
hepsi1lesme
Cihazım
REDMİ NOTE 7
Konular
4

Cihazı ilk çıktığından beri kullanıyorum parmak izi yanda olması bana da sorun
Hafif olması gayet iyi ısınmaya denk gelmedi .
Gereksiz uygulamaları kaldırıp kullanıyorum %20 ye kadar 90 saatleri buluyor şarj süresi
Rahatsız etme moduna hiç denk gelmedim
Sürüm kaynaklı olabilir mi ?

Bende eea rom yüklü 14.0.7
Sizin cihaz ne ile geldi ?
Kilit açmadan Hindistan rom yüklemeyi denedim olmadı .

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
26
Arkadaşlar bu cihazı yurtdışı olarak en uygun nereden temin edebilirim? 12 gb ram versiyonu arıyorum

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Poco F5 telefona sahibim. İki ay önce araştırdığımda, fiyat olarak, en uygun fiyatlar, Irak'ın kuzeyindeki şehirlerde 12/256 kapasiteli olanları, 330 dolar civarında idi sanırım.

Yalnız çift hat telefon kullanıyorsanız, cihaza takacağınız sim kartlar; "Dual SIM ( Nano-SIM, dual stand-by )" özellikli olmalıdır. Operatörlerin mağazalarına gidince, temin edilebiliyor.

Cihazın Nano-SIM, dual stand-by özellikli olması demek; sim'lerden biriyle görüşme yapılırken, diğer sim pasif duruma düşer demektir. Bu konuda web'de detaylı anlatımlar mevcut. Satın almadan önce okumanızda yarar var. Artık yeni model telefonların ekseriyeti Nano-SIM, dual stand-by 'lı olarak piyasaya sürülüyor diyebilirim.

Bunun dışında Poco F5 telefonun rehber( contacts ) 'i; google'un kişiler( contacts )'ini kullanıyor. Google'un "kişiler" uygulaması çalıştırıldığında, rehberde kayıtlı telefonların whatsapp'ı hangi numaradan kullandığı anlaşılamıyor. Yerine, whatsapp numarasını tespit edebilen başka bir kişiler uygulaması yüklemeye ihtiyaç var, yani... Böyle bir uygulama varsa bilen yazsın lütfen...

Cihazda çalışan "Mi Tarayıcı" biraz gıcık ! Tarayıcıya sekmeler halinde, Youtube, haberler vs gibi sekmelerde, istemediğimiz kaynaklara blok koyamıyoruz. Bu nedenle "mi tarayıcı"yı pasife alıp, yerine, chrome'dan devam etmek daha kullanışlı.

Bunların dışında cihazın ekran çözünürlüğü, dokunmatik hassasiyeti, kullandığım telefonlar içinde en iyisi diyebilirim. Dokunduğun yere imleci koyuyor.

Son düzenleme:
Üst Alt