Pazar gününden beri kullandığım hyperos deneyimlerime göre bir paylaşım yapmak istedim.
Öncellikle kullanım olarak miui 14 den fazla fark göremedim. Kontrol merkezi değişmiş, yeni duvar kağıdı modelleri gelmiş, stabilitesi artmış, telefonun sesi eskiye nazaran daha tok ve yüksek çıkıyor, pil olarak ciddi iyileştirme gördüm, bazı uygulamalar artık devre dışı bırakılabiliyor, ana ekrana widget ekleme sanıdım artık uygulama kasasından seçiliyor, ana ekranda uygulama çekmecesine diğer Xiaomilerde olan klasik çekmecesiz modda gelmiş, sanal ram 3 5 7 den 4 6 8 e dönüşmüş, uygulamalardaki sekmeler yukarıdan aşağıya taşınmış, hesap makinesi çok değişik geldi, neredeyse bütün gömülü uygulamalarda tasarımsal değişiklik var.
Telefonu ilk kurduğumuzdaki o saat ve hava widgetini bir daha bulamadım.
Pil kısmında değişiklik var uygulamaları arka planda kısıtlama kısayolu gitmiş.
Sanki miui 14 gibi ama tasarım olarak güncellenmiş gibi. Daha iyi pil ve stabil gibi. Kasma donma görmedim sonuç olarak beğendim güzel bir güncelleme olmuş fakat miui 15 yerine neden hyperos demişler onu anlayamadım. Belkide temelinde başka şeyler yatıyordur. Rahatlıkla geçilecek bir os olmuş