Karşılaştırma Poco F5 mi, Xiaomi 12x mi? (12K Cihaz Tavsiyesi)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
İyi forumlar hocalarım. 12.000₺ bütçe ile bu iki cihaz arasında kaldım. İki cihaz da yurt dışı cihaz olacak tabi. :P Oyun oynamam, okuma ve izleme yapıyorum en fazla. İşteyken ekran sürekli açık kalıyor ayrıca. Yeni telefonu en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum. :D (F5 12/256'lık, 12x 8/256'lık sürüm)

F5'in ilgimi çeken tarafları:
  • Pil performansı
  • Isınma sorununun olmaması
  • Geliştirici kitlesinin şimdiden iyi olması
  • Güncel teknolojileri barındırması (BT5.3 vs.)
12x'in ilgimi çeken tarafları:
  • Premium cihaz olması
  • Kamerasının çok daha iyi olması
  • -Gerçekte karşılaştırma yapamadım- Yüksek ihtimalle ekran ve ses konusunda da daha iyi
Gel gelelim iki cihazın da beni iten taraflarına:
  • Poco F5'in kamerası, kamera benim için önemli olduğundan, iştahımı kaçırıyor (bir OIS olması güzel).
  • 12x'in çift katmanlı anakartı nedeniyle riskli direnç işlemi.
  • 12x'in 2 sene önce çıkmış olması.
F5'e bir tık daha yakınım ama özellikle kamerada pişman olurum diye çok canım sıkılıyor. 12x'in de güncelliğini yitirmesi çok daha hızlı olacak ve daha riskli bir direnç işlemi var. wait~~

Karşılaştırma için kaynaklar:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Poco F5 Tavsiye ederim hocam cihaz Canavar Kamerasıda çok iyi 12x ten pek farkı yok Gcam ile güzel çekimleri yapabilirsiniz. 12x arkadaşımda var hocam Ekran edge olduğu için ekran koruma camları sürekli sorun çıkarıyor. 12x evet Hoparlörü çok iyi Harman Kardon F5 e göre baya iyi. Ama performans olarak F5 çok başarılı. Güncel cihazdan yana tercih yapabilirsiniz hocam. Custom romlarıda bollaşıyor gün günden

Yolcu34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Note 8 pro
Konular
35
F5 ile çekilmiştir. Kamera konusunda bende endişeliydim ama beni tatmin etti. Hoparlörü beni tatmin etmiyor pek
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Poco F5 Tavsiye ederim hocam cihaz Canavar Kamerasıda çok iyi 12x ten pek farkı yok Gcam ile güzel çekimleri yapabilirsiniz. 12x arkadaşımda var hocam Ekran edge olduğu için ekran koruma camları sürekli sorun çıkarıyor. 12x evet Hoparlörü çok iyi Harman Kardon F5 e göre baya iyi. Ama performans olarak F5 çok başarılı. Güncel cihazdan yana tercih yapabilirsiniz hocam. Custom romlarıda bollaşıyor gün günden
F5'e gittikçe daha da yaklaşıyorum gibi. :D

F5 ile çekilmiştir. Kamera konusunda bende endişeliydim ama beni tatmin etti. Hoparlörü beni tatmin etmiyor pek
Note 8'den geçeceğim için tatmin edeceğini düşünüyorum hoparlörün de zaten genelde kablosuz kulaklık ile kullanıyorum. :) Manzara fotoğrafı çektiyseniz onu da ekleyebilir misiniz yoruma hocam? Ama AI özelliği kapalı olursa sevinirim, fotoğrafı çok kontrastlı çıkartıyor çünkü AI.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Yüksek ayarda ses netliği kaybolup, boğuk çıkıyor maalesef... Ses hariç, F5'in diğer donanım özellikleri iyi, bana göre...

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
20
f5 daha mantikli hocam.bahsettiginiz gubi 12x in riskli direnc islemi ayrica yarin oburgun satarken 12x daha ucuza ve daha agira gider

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
f5 daha mantikli hocam.bahsettiginiz gubi 12x in riskli direnc islemi ayrica yarin oburgun satarken 12x daha ucuza ve daha agira gider
Cihazı 5 sene kullanmayı düşünüyorum hocam. O yüzden 5 sene sonunda cihazın satılacak durumu kalmaz zaten. :D Ama son yorumlarla ve daha ucuza bulduğum için F5'e karar kıldım baya. :)

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
20
Cihazı 5 sene kullanmayı düşünüyorum hocam. O yüzden 5 sene sonunda cihazın satılacak durumu kalmaz zaten. :D Ama son yorumlarla ve daha ucuza bulduğum için F5'e karar kıldım baya. :)
ikisi arasinda en dogru secimi yapmissnz,androidde hangi marka hamgi model olursa olsun 5 sene sonra para etmiyor,cok fazla kullanilanilir durumda olmuyor maalesef.halen iphone x ler 11 ler catir catir satiliyor ve akici kullanimi var

Ü

Üye silindi 265308

Guest
İyi forumlar hocalarım. 12.000₺ bütçe ile bu iki cihaz arasında kaldım. İki cihaz da yurt dışı cihaz olacak tabi. :P Oyun oynamam, okuma ve izleme yapıyorum en fazla. İşteyken ekran sürekli açık kalıyor ayrıca. Yeni telefonu en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum. :D (F5 12/256'lık, 12x 8/256'lık sürüm)

F5'in ilgimi çeken tarafları:
  • Pil performansı
  • Isınma sorununun olmaması
  • Geliştirici kitlesinin şimdiden iyi olması
  • Güncel teknolojileri barındırması (BT5.3 vs.)
12x'in ilgimi çeken tarafları:
  • Premium cihaz olması
  • Kamerasının çok daha iyi olması
  • -Gerçekte karşılaştırma yapamadım- Yüksek ihtimalle ekran ve ses konusunda da daha iyi
Gel gelelim iki cihazın da beni iten taraflarına:
  • Poco F5'in kamerası, kamera benim için önemli olduğundan, iştahımı kaçırıyor (bir OIS olması güzel).
  • 12x'in çift katmanlı anakartı nedeniyle riskli direnç işlemi.
  • 12x'in 2 sene önce çıkmış olması.
F5'e bir tık daha yakınım ama özellikle kamerada pişman olurum diye çok canım sıkılıyor. 12x'in de güncelliğini yitirmesi çok daha hızlı olacak ve daha riskli bir direnç işlemi var. wait~~

Karşılaştırma için kaynaklar:
Ben olsam f5 alırdım direnç sizi korkutmasın işinin ehli ustaya götürün yeter
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Üst Alt