- Adım
- Adem
- Cihazım
- S23 plus
- Meslek
- makine mühendisi
- Konular
- 14
Bende note 10 var global kullanıyorum stabil çalışan geliştirici romu pek yok o yüzden ama poco gibi cihazların hindistan pazarı çok daha fazla olduğu için geliştiricileri daha fazla bu yüzden daha fazla rom ceşidi bulabiliyorsun. Genelde xiomi için söylüyorum bu benim fikrim romların çoğu aynı ve saf android gibi fazla uygulama yüklü gelmiyor ama samsung böyle değil gereksiz programlar yüklü buda ister istemez cihazı yoruyor. Google uygulamalarının dezavantajı mesaj içeriğini kopyalayamıyorsun o yüzden insanlar global yerine endonezya romu kullanıyor onda mıuı in mesaj ve arama uygulaması var ben o sorunu textra diye uygulamanın fullunu kurdum çözdüm şuan mesaj içeriğini kopyalayabiliyorsun.Hocam son olarak şunu sormak istiyorum, Global, EEA, Rusya, Endonezya, ve vb vs tonlarca Stock ve Custom Rom çeşidi gördüm bunların anlamı nedir, beni aydınlatabilir misiniz. Teşekkürler. Önceki Android telefon kullanımımda Custom Rom olarak sadece Eelo os kullanmıştım çünkü Google uygulamaları bünyesinde tamamen bulunmuyordu Google ile ilgili herhangi birşey kullanmadığımdan daha cazip geliyordu, Bu Custom veya Stock romların Eelo os gibi bu şekilde bariz bir farkı bulunmakta mı?, Eelo Os şuan Huaweinin Emuisi gibi aslında sanırım, ikisindede Google uygulamaları tamamen bulunmamakta.
Diyorum ya tamamen telefon kullanımına bağlı bu sen karar ver stabil uzun soluklu olsun zarar etmeyeyim video resim düzenlemelerini daha stabil olsun dersen iphone derim. Bende simdi note 10 kasıyor diye mi 10T pro ya geçmeyi düşünüyorum 144 hz ekran+ snapdrgn 655 gönül isterki 11 pro max ama ülkemizde çok pahalı. Eğer iphone seçersende jailbreak olayını bir araştır ben tüm iphonelarımı öyle kullanmıştım. Birde eklemeyi unuttum iphone larda sosyal medyaya resim video yüklerken orjinal kalitede yüklüyormuş androidlerde böyle değil diye duymuştum buda aklında kalsın.