Anket Poco F2 Pro vs İphone SE 2020

Hangisi?

• Poco F2 Pro

• İphone SE 2020

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
Merhaba arkadaşlar, dün telefonum suya düştü, teknik servis "telefonun tamiri ve geri gönderilmesi 1 ay kadar sürebilir" dedi, İşimden dolayı Kamerası benim için önemli 20 gün idare etmesi yeterli, anakartı gittiyse ekstra para isteyeceklerdir bundan dolayı kalıcı birşey olursa daha mantıklı olur diye düşündüm, Pil performansında Poco F2 Pro daha iyi deniyor, İşlemcide ise İphone SE 2020 daha iyi deniyor, Youtubeden Ön - Arka Kamera karşılaştırmalarına baktım pek fark göremedim, kullanan arkadaşlar var ise kişisel deneyimlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum, dediğim gibi Pil önemli değil 20.000 Mah 2 adet powerbankim var zaten ve tüm gün boyu kullanmam gerekiyor cihazı fotoğraf, video çekip sürekli bilgisayara aktardığım ve bilgisayara erişemediğim zamanlarda telefon üzerinden video, fotoğraf editleme yaptığım için çok nadirde olsa lazım olabiliyor, Youtube üzerinden baktığımda İphone daha düşük sürelerde işlemi tamamlarken, yani daha kısa sürede videoyu işlerken "çözünürlük kalitesi düzenleme vb vs" işler 10dk'da tamamlanıyor, Poco üzerinde ise 25 dakika kadar sürebiliyor, bunun genel nedeni nedir acaba yazılım-donanım uyumu mu yoksa Poco'da bulunan işlemci A13 karşısında güçsüz mü kalıyor, buna istinaden ve kameranın önemine istinaden "Cihazları kullanıp deneyimlemiş" kişiler tarafından öneriler yapılabilirse çok memnun olurum, Bu akşam Amazon üzerinden günü birlik kargo ile satın almayı düşünüyorum, şimdiden teşekkürler, kolay gelsin, iyi günler dilerim.

ademacar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
S23 plus
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Hocam merhaba ben uzun süre iphone kullandım ve son 2 yıldır androide geçtim. Android son zamanlarda ciddi anlamda stabilleşti tek dezavantajı uzun kullanımda yani bu dediğim 6 ay 1 yıl gibi uygulama verileri vb. şeyler biraz kasma yaptırıyor. Bence ikiside eş değer hız olarak sen işletim sistemine karar ver ben android açık kaynaklı olduğu için her programının ful versiyonunu bulup kullanıyorum en can alıcı farklı bence bu. Senin kullandığın programlar ne bilmediğim için ileriye dönük stabil olsun birde satarken zararım az olsun dersen iphone u seç. yok ben kişileştirmeyi seviyorum rom rootla uğrasıyorum markette olmayan uygulamaları kullanıyorum (whatsapp plus gibi) diyorsan kesinlikle android.

Mesut Aktaş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Eğer işlemleriniz video fotoğraf üzerine yoğun şekilde ise iPhone her zaman bir tık önde olmaktadır.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Eğer video işlemeyi çok kullaniyorsaniz A13 daha iyi bir işlemci, özellikle tek çekirdek işlemlerinde ama se'de işlemci biraz kısıtlanmış gibi geldi.Kamera olarak, çektiğiniz resmin kalitesi önemliyse iPhone alın ama çektim, görünsün yeter derseniz poco alın.daha önce internetden ürün satan bir arkadaş mi note 10 aldı ve kamerasinin iPhone 7'den kötü renkler verdiğini söyledi, çözüm önerisi olarak gcam vs. önerdim ama bir türlü o renkleri yakalayamadigini, ürün rengiyle resimdeki rengin farklı olduğunu söyledi.mi note 10 kağıt üstünde poco'dan çok daha iyi bir kameraya sahip.ancak iPhone SE'de günümüz trendlerinin vs. çok uzağında.o tasarım hiç olmamış,pil deseniz, powerbank var demişsiniz ama sürekli şarjda gezmek de o parayı verdikten sonra olmaz bence.s20 FE'yi de araştırabilirsiniz.

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam merhaba ben uzun süre iphone kullandım ve son 2 yıldır androide geçtim. Android son zamanlarda ciddi anlamda stabilleşti tek dezavantajı uzun kullanımda yani bu dediğim 6 ay 1 yıl gibi uygulama verileri vb. şeyler biraz kasma yaptırıyor. Bence ikiside eş değer hız olarak sen işletim sistemine karar ver ben android açık kaynaklı olduğu için her programının ful versiyonunu bulup kullanıyorum en can alıcı farklı bence bu. Senin kullandığın programlar ne bilmediğim için ileriye dönük stabil olsun birde satarken zararım az olsun dersen iphone u seç. yok ben kişileştirmeyi seviyorum rom rootla uğrasıyorum markette olmayan uygulamaları kullanıyorum (whatsapp plus gibi) diyorsan kesinlikle android.
Kullandığım uygulamalar Adobe Photoshop Mobile, Lightroom, VSCO ve vb vs, zaten lisansları mailime bağlı olduğu için heryerden kullanabiliyorum sıkıntı olmuyor, onun dışında Whatsapp harici herhangi bir uygulama kullanmıyorum, Suya düşen telefonum İphone 11, 1 Sene öncesine kadar Honor kullanıyordum, Android dünyasına aşinayim fakat bu iki model arasında Kamera ve Video işleme konularında haberim olmadığından dolayı bilgi almak istedim. Ben Androidin o zamanla yavaşlama olayını şu şekilde çözmüştüm, Root explorer ile Video,Resim,Belge,Dosya,Dökümanları tek klasöre toplatıyordum, bunun sonucunda diğer tüm klasörleri siliyordum, Bu sayede tüm gereksiz şeyler silinmiş oluyordu, Önbellek,Cache,Cookiesleri ise SD Maid ile ayda 1 kez temizliyordum, bu sayede stabil çalışıyordu.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Ekran büyüklüğü sizin için problem değilse İphone alınası duruyor. Ama bana fikrimi sorarsanız, bence poco daha iyi bir cihaz. Belki de ekran büyüklüğü vazgeçilmezim olduğu içindir.

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer işlemleriniz video fotoğraf üzerine yoğun şekilde ise iPhone her zaman bir tık önde olmaktadır.
Çok teşekkürler hocam. <3
Eğer video işlemeyi çok kullaniyorsaniz A13 daha iyi bir işlemci, özellikle tek çekirdek işlemlerinde ama se'de işlemci biraz kısıtlanmış gibi geldi.Kamera olarak, çektiğiniz resmin kalitesi önemliyse iPhone alın ama çektim, görünsün yeter derseniz poco alın.daha önce internetden ürün satan bir arkadaş mi note 10 aldı ve kamerasinin iPhone 7'den kötü renkler verdiğini söyledi, çözüm önerisi olarak gcam vs. önerdim ama bir türlü o renkleri yakalayamadigini, ürün rengiyle resimdeki rengin farklı olduğunu söyledi.mi note 10 kağıt üstünde poco'dan çok daha iyi bir kameraya sahip.ancak iPhone SE'de günümüz trendlerinin vs. çok uzağında.o tasarım hiç olmamış,pil deseniz, powerbank var demişsiniz ama sürekli şarjda gezmek de o parayı verdikten sonra olmaz bence.s20 FE'yi de araştırabilirsiniz.
S20 FE Cihazınada bakiyim, teşekkürler hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran büyüklüğü sizin için problem değilse İphone alınası duruyor. Ama bana fikrimi sorarsanız, bence poco daha iyi bir cihaz. Belki de ekran büyüklüğü vazgeçilmezim olduğu içindir.
Ekran büyüklüğü önemli değil hocam, Video işlemesi ve Kamera önemli sadece, POCO F2 PRO GCAM diye birşey gördüm kendi kamerasıyla renkler doğal canlı değil fakat GCAM ile çok güzel gözüküyor bunun sebebi nedir ve Video çekimlerindede bu şekilde düzgün çekebiliyorsa alınası gözüküyor, onun dışında Youtube üzerindeki Kamera versusları İphone daha iyi gözüküyor.

ademacar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
S23 plus
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Kullandığım uygulamalar Adobe Photoshop Mobile, Lightroom, VSCO ve vb vs, zaten lisansları mailime bağlı olduğu için heryerden kullanabiliyorum sıkıntı olmuyor, onun dışında Whatsapp harici herhangi bir uygulama kullanmıyorum, Suya düşen telefonum İphone 11, 1 Sene öncesine kadar Honor kullanıyordum, Android dünyasına aşinayim fakat bu iki model arasında Kamera ve Video işleme konularında haberim olmadığından dolayı bilgi almak istedim. Ben Androidin o zamanla yavaşlama olayını şu şekilde çözmüştüm, Root explorer ile Video,Resim,Belge,Dosya,Dökümanları tek klasöre toplatıyordum, bunun sonucunda diğer tüm klasörleri siliyordum, Bu sayede tüm gereksiz şeyler silinmiş oluyordu, Önbellek,Cache,Cookiesleri ise SD Maid ile ayda 1 kez temizliyordum, bu sayede stabil çalışıyordu.
O zaman İphone düşünün hocam. Yazdıklarınızdan iphone mantıklı gibi geliyor. Eğer yurtdışı kullanacaksanız xioami cihazlar daha uygun fiyat olarak. Bu devirde cebide düşünmek lazım.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Çok teşekkürler hocam. <3

S20 FE Cihazınada bakiyim, teşekkürler hocam.

Ekran büyüklüğü önemli değil hocam, Video işlemesi ve Kamera önemli sadece, POCO F2 PRO GCAM diye birşey gördüm kendi kamerasıyla renkler doğal canlı değil fakat GCAM ile çok güzel gözüküyor bunun sebebi nedir ve Video çekimlerindede bu şekilde düzgün çekebiliyorsa alınası gözüküyor, onun dışında Youtube üzerindeki Kamera versusları İphone daha iyi gözüküyor.
"GCam pixel Camera olarak da bilinen değiştirilmiş bir Google Kamera uygulamasıdır. Google Kamera, Google'ın Nexus ve Pixel telefonlarında sunulan stok kamera uygulamasıdır. Google'ın HDR + teknolojisi, özellikle düşük ve orta seviye telefonlarda görüntü kalitesini iyileştirir. Özellikler arasında HDR +, portre modu, hareketli fotoğraflar, panorama, lens bulanıklığı,ağır çekim ve daha fazlası bulunur."

Burda asıl olay HDR+ ve Gece çekimleri hocam.Xiaomi'nin kamera yazılımı çok kötü olduğu için renkler hep garip çıkıyor,Poco F2 Pro geliştiriciler tarafından çok ilgi gören bir cihaz,bu sebeple çok kaliteli gcamler çıkacaktır,hatta gcamlerin kralı ) urnyx yakın zamanda poco f2 pro satın aldı.

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
O zaman İphone düşünün hocam. Yazdıklarınızdan iphone mantıklı gibi geliyor. Eğer yurtdışı kullanacaksanız xioami cihazlar daha uygun fiyat olarak. Bu devirde cebide düşünmek lazım.
Hocam son olarak şunu sormak istiyorum, Global, EEA, Rusya, Endonezya, ve vb vs tonlarca Stock ve Custom Rom çeşidi gördüm bunların anlamı nedir, beni aydınlatabilir misiniz. Teşekkürler. Önceki Android telefon kullanımımda Custom Rom olarak sadece Eelo os kullanmıştım çünkü Google uygulamaları bünyesinde tamamen bulunmuyordu Google ile ilgili herhangi birşey kullanmadığımdan daha cazip geliyordu, Bu Custom veya Stock romların Eelo os gibi bu şekilde bariz bir farkı bulunmakta mı?, Eelo Os şuan Huaweinin Emuisi gibi aslında sanırım, ikisindede Google uygulamaları tamamen bulunmamakta.

"GCam pixel Camera olarak da bilinen değiştirilmiş bir Google Kamera uygulamasıdır. Google Kamera, Google'ın Nexus ve Pixel telefonlarında sunulan stok kamera uygulamasıdır. Google'ın HDR + teknolojisi, özellikle düşük ve orta seviye telefonlarda görüntü kalitesini iyileştirir. Özellikler arasında HDR +, portre modu, hareketli fotoğraflar, panorama, lens bulanıklığı,ağır çekim ve daha fazlası bulunur."

Burda asıl olay HDR+ ve Gece çekimleri hocam.Xiaomi'nin kamera yazılımı çok kötü olduğu için renkler hep garip çıkıyor,Poco F2 Pro geliştiriciler tarafından çok ilgi gören bir cihaz,bu sebeple çok kaliteli gcamler çıkacaktır,hatta gcamlerin kralı ) urnyx yakın zamanda poco f2 pro satın aldı.
Hocam yani anladığım kadarıyla bu Gcam üzerinden kurcalamalar yaparak, İphone üzerinden alacağım kamera ve video deneyiminden daha yüksek bir kamera video deneyimini GCam modifiyeli bir Poco Telefon ile alabilirim mi demek oluyor?, İphone ile bu kadar modifikasyon mümkün değil diye biliyorum. Durum şu sanırım Canonun lensleri daha iyidir fakat Niconda sınırsız modifikasyon mevcuttur bundan dolayı Canon her ne kadar daha iyi olsa bile Nicon modifikasyon ile Canonun önüne bazı durumlarda geçebilir hatta bazı durumlarda açık ara farkların olduğu da görülebiliyor. Yazılım Donanım uyumu kadar Modifikasyon da önemli yani anladığım kadarıyla, Aydınlattığınız için teşekkürler.

Üst Alt