Soru Planlı eskitme yapan Google mi Xiaomi mi ?

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Arkadaşlar sizce planlı eskitme yapan firma android cephesimi yoksa Xiaomi mi dün birşey denemeye kararverdim telefona gmail dahil hiçbir şey kurmadım ihtiyacım olan uygulamaları kendim yükledim manuel ve böyle kullaniyorum bir süre bu şekilde deneme yapacağım cunki gmail kurulumunu yaptığınız zaman istemeseniz de bazı önemli uygulamaları guncelliyor acaba telefonu yavaşlatan bu engellenemez guncellemelermi

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Arkadaşlar sizce planlı eskitme yapan firma android cephesimi yoksa Xiaomi mi dün birşey denemeye kararverdim telefona gmail dahil hiçbir şey kurmadım ihtiyacım olan uygulamaları kendim yükledim manuel ve böyle kullaniyorum bir süre bu şekilde deneme yapacağım cunki gmail kurulumunu yaptığınız zaman istemeseniz de bazı önemli uygulamaları guncelliyor acaba telefonu yavaşlatan bu engellenemez guncellemelermi
Her ikiside yapıyor. Yine android de Adroid 5 e bile uygulma yüklüyorsunuz. iPhone da eski sürüme uygulama bile yok. İos 15 in altında Sadece telefon olarak kullanabiliyorsunuz.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Her ikiside yapıyor. Yine android de Adroid 5 e bile uygulma yüklüyorsunuz. iPhone da eski sürüme uygulama bile yok. İos 15 in altında Sadece telefon olarak kullanabiliyorsunuz.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence yuklenmemesi en iyisi cihazın stabil çalışması için aslında bir nevze daha mantıklı

iŁКΞЯ

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
154
Öncelik her zaman google çünkü sen onun gereksiz servis ve uygulamaları silmek istediğinde buna izin vermiyor ve ilk olarak önceliği de sıfırdan telefon kurulumu yaptığında anlaştığı reklamlar ve uygulamalar ile play store kurarken bir çok uygulamayı da telefonuna kurmakta.

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Planlı eskitme yapmayan firma varmıki. Sattıkları ürün ne kadar çabuk eskirse, o kadar çabuk yeni ürün satabilirler. Örneğin her sene niye yavaş yavaş özellikleri arttırılıyor cihazların. Kamera, işlemci ekran vb özellikler her sene bi önceki modelden %20 daha iyi gibi tanıtımlar yapılıyor

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 14T TR
Konular
42
Planlı eskitme yapmayan firma varmıki. Sattıkları ürün ne kadar çabuk eskirse, o kadar çabuk yeni ürün satabilirler. Örneğin her sene niye yavaş yavaş özellikleri arttırılıyor cihazların. Kamera, işlemci ekran vb özellikler her sene bi önceki modelden %20 daha iyi gibi tanıtımlar yapılıyor
xiaomi icin pek doğru değil bu bence... mi 14 pro için kamerası 13 prodan daha çok ışık alıyor diye yanlış reklam yaptılar halbuki 13 pro daki 1 inçlik sensör 14 prodaki 1/1.31″ sensöre düşürülmüştü.. ve o inç 1 inçin ne kadar altında olursa o kadar ışık alımı azalıyor.

şuan vivo 0.98″ ana kameralı amiral gemisini piyasaya sürdü (düşünün artık 1 inçin de ötesine geçtiler) kağıt üzerinde imx989 sensör kullanan 1 inç kamera telefonlarından daha iyi:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Aslında method olarak planlı eskitme tam olarak "biz bu cihazları yavaşlatalım" diyerek yapılmaktan ziyade zamanla gelişen sistem özelliklerinin telefona yük bindirmesiyle ortaya çıkıyor. Android sürümleri yükseldikçe yeni özellikler görüyoruz, yeni özellikler gördükçe cihaza yük biniyor. Doğanın en temel kanunu; yoktan var vardan da yok edemezsin, bir yerden aliyorsan bir yerden vermek zorundasın. Burada da bu durum geçerli. Yeni özellikler, animasyonlar sunuyor ve sonucunda cihazınıza daha çok yük biniyor.

Planlı eskitme kulağa biraz şey gibi geliyor, şirketin durduk yere telefonun sırtına taş yukleyip yavaşlatıyormuş gibi. Ancak durum bu değil, ki zaten bu başarılı bir pazarlama stratejisi de değil. Zamanla durduk yere yavaşlayan cihazlar kullanıcıda olumsuz izlenim bırakır ve markadan uzaklaştırır. Onun yerine sürekli olarak yenilikler gelen cihazlarda, cihaz ağırlaşsa bile kullanıcı o yeni özelliklere o kadar alışır ki işte o zaman yenisini almaya meyillenir. Bakın mesela Xiaomi bu konunun ehli, Xiaomi dışında geçtiğiniz herhangi bir farklı android modelinde bazı şeylerin ciddi eksikliğini hissedeceksiniz ve markaya yönelmeye daha meyilli olacaksınız.

Şirket hem kendini geliştiriyor, hem sistemi geliştiriyor, hem kullanıcıyı kendine bağlıyor hemde yeni ürünlerini kullanıcıya beğendiriyor. Tamamıyla başarılı bir strateji.

Sorduğunuz soruya gelecek olursak, kim bilir belki bir nebze daha hızlı bir cihaza sahip olabilirsiniz ancak sistemin güncellemesine izin vermediginiz bazı eklentiler ve uygulamalar yüzünden yeni özelliklerden mahrum da kalabilirsiniz.

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
xiaomi icin pek doğru değil bu bence... mi 14 pro için kamerası 13 prodan daha çok ışık alıyor diye yanlış reklam yaptılar halbuki 13 pro daki 1 inçlik sensör 14 prodaki 1/1.31″ sensöre düşürülmüştü.. ve o inç 1 inçin ne kadar altında olursa o kadar ışık alımı azalıyor.

şuan vivo 0.98″ ana kameralı amiral gemisini piyasaya sürdü (düşünün artık 1 inçin de ötesine geçtiler) kağıt üzerinde imx989 sensör kullanan 1 inç kamera telefonlarından daha iyi:
Kamera olayında benim kafam karışıyor kamera özelliklerine bakiyorsun herşey aynı ama t serisi ile düz serilerin arasında bariz bir kalite farkı.oluyor yani bence kamerada kaliteyi kullanılan malzeme kalitesi belirliyor kağıt üzerindeki veri bence önemini yitirmiş durumda gibi geliyor. Bana

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Kamera olayında benim kafam karışıyor kamera özelliklerine bakiyorsun herşey aynı ama t serisi ile düz serilerin arasında bariz bir kalite farkı.oluyor yani bence kamerada kaliteyi kullanılan malzeme kalitesi belirliyor kağıt üzerindeki veri bence önemini yitirmiş durumda gibi geliyor. Bana
Kamerada hangi özelliklere bakıyorsunuz?

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 14T TR
Konular
42
genellikle sensör ve sensör boyutu belirler bunu.. sensör ne kadar yüksek seviye ise o kadar iyi

Üst Alt