Rom Pixel OS 15

umit35izm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
6
Merhaba

Pixel Os'un son sürümü olan 15'i flaşladım telefona,

Resmi sayfasında kurulum talimatları olarak şunları yazıyor;

Temiz flaş (farklı bir ROM'dan geliyor):​

Temiz flaş, verileri biçimlendirmeyi içerir; bu da cihazınızın dahili depolama alanında depolanan verilerin kaybedileceği anlamına gelir; SD karttaki veriler etkilenmemelidir. Herhangi bir veri kaybından sorumlu tutulamam.

• ROM ve kurtarma dosyalarını bilgisayarınıza indirin
  • Cihazı önyükleyiciye yeniden başlatın (Hızlı Önyükleme Modu)
  • fastboot flash recovery <path/to/recovery.img>Terminalde çalıştırarak kurtarmayı flaşlayın
  • Sesi açma + güç düğmesini basılı tutarak kurtarma moduna yeniden başlatın
  • Gelişmiş > ADB Yan Yüklemeyi Etkinleştir'e gidin
  • Bölgeniz için en son MIUI 14 yazılımını ADB yan yüklemesi aracılığıyla çalıştırınadb sideload <path/to/firmware.zip>
  • adb sideload <path/to/rom.zip>Terminalde çalıştırarak ROM'u ADB yan yüklemesi aracılığıyla flaş edin
  • Ana menüye gidin > Sil > Verileri Biçimlendir > "Evet" yazın ve onaylayın
  • Yeniden başlatın ve işte!
Burada MIUI 14'ün son sürümünü flaşladıktan sonra Pixel Os'u flaşlayın yazıyor ama MIUI 14'ü flaşlarken recovery hata veriyor ve yarım kalıyor...

Sonra Pixel OS'u flaşlayıp reboot yaptığınızda Pixel başlıyor normal olarak..

Burda sormak istediğim neden MIUI 14'ü yüklememizi istiyor ve yarım kalıp Pixel OS ile devam ettiğimizde bir sorun olup olmayacağı...

Birde Pixel Os ilk kurulumda ekran dokunmatiğinin alt kısmı çok zor çalışıyor ama kurulum bittiğinde normale dönüyor sebebi ne olabilir?

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Pixel OS’in kurulum sihirbazı (Setup Wizard) aşamasında, dokunmatik sürücüler genellikle vendor partition üzerinden yüklenir.

Eğer bu sırada vendor.img veya dtbo.img (device tree blob overlay) cihaz modeline tam uymuyorsa, alt kısımda “ölü bölge” gibi davranır.

Kurulum tamamlanınca sistem açılışta doğru vendor sürücüsünü yükler ve dokunmatik normale döner.

Üst Alt