- Adım
- tavsanist
- Cihazım
- note10pro
- Konular
- 0
selamlar hocam ben PixelOS vantom kerneli kullanıyorum. ACC için root olmanız lazım. Magisk modülünü yükleyince amper limiti 0.5A ve yüzde voltaj limitini %85 de durdurma, %80de tekrar şarj olarak ayarlıyorum.Hocam hangi kerneli kullanıyorsun? Bir de ACC ayarlarını tarif edebilir misin lütfen
Youtubedan şöyle arayarak da bir rehber anlatım bulabilirsiniz
''ACC Settings Makes it Easy to Install and Setup Advanced Charging Controller on Android''
Hocam, batarya kimyası konusunda mesleğim gereği pek çok çalışma yaptım. Dolayısıyla lion , lipolymer, liFe gibi pek çok teknoloji konusunda bilgim vardır.Şu muhabbete hiç inanmıyorum. Üretici hızlı şarj koymuş hayatımız kolaylaşsın diye. Bunun mühendislik çalışmasını vs yapmış. 5w ile şarj etmek tam eziyet. Sonuçta bu özelliğe para veriyoruz. Pil bozulursa bozulsun yenisi ile değiştiririz
Bataryalarda amper ne kadar fazla olursa iyonlar karşı elektrota bi o kadar hızlı ilerler. Çok hızlı olduğunda aradaki membran; iyonların karşı elektrota homojen bir şekilde kaplanması konusunda başarısız olur. Dolayısıyla potansiyeli yüksek olan bölgelere daha fazla ion yığılır. O kadar yığılır ki iki elektrot arasında köprü oluşturur. Bu köprü batarya içinde kısa devre anlamına gelir. Bu kısa devre olduğunda ilgili köprü kopana kadar batarya şarj olmaz ve açığa çıkan ısı dolaylı olarak köprüyü koparana kadar bu devam eder. Bu ısı secici geçirgen membranın fiziksel yapısına hasar verir.
Sözel olarak anlatmak biraz zor olsa da bu teknik tüm lityum bataryalarında böyledir.
Youtubedan şöyle aratarak işleyişi görebilirsiniz.
The Science of Lithium-Ion Battery Charging and Discharging
Ben bir üretici olsam 5yılda bir telefon değiştiren kullanıcı yerine 2 yılda bir değiştireni tercih ederim. Değiştirilebilen bataryaları da bu nedenle kaldırmışlardı.
Örneğin avrupada, batarya değişiminin kolaylaştırılması konusunda yasal düzenlemelerle üreticilere kurallar koyuyorlar. Şarj aletlerinin standartlaştırılması, kutudan şarj aletinin çıkarılması, şarj soketlerinin typeC olması gibi gibi.
Demem o ki , üreticilere çok güvenmeyin. Kaldı ki fabrikada cihazınıza takılan bataryanın birebir aynısını birdaha bulabileceğinizi sanmıyorum.
İnanmıyorsanız deneyebilirsiniz,
Telefonunuza accubattery uygulmasını indirin, 1 hafta boyunca hızlı şarj yapın ve uygulamadaki Batteryhealthy yüzdesinin nasıl %70lere %60lara indiğini görün.
Normal şarjla 1 hafta şarj edin, %80den aşağı batarya sağlığınız olmaz.
Ben uyurken 0.5A ile şarja takıyorum, 26saat pil ömrüm var. 8.43 SOT (60hz)