Soru Pixel Experience yavaş şarj ve hızlı batarya tüketim sorunu hk.

anilvuraal

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 10P
Meslek
Web Tasarım
Konular
19
Redmi Note 10 Pro cihazıma pixel experience rom kurdum. Stock rom'a göre daha akıcı ve rahat telefon evet ama şarj MIUI'a göre çok yavaş doluyor ve çok daha hızlı bitiyor. Bir çözümü var mıdır?

UnmoveD

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nazar
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
15
genelde tüm aops romlarda öyle mıuı kernel source paylaşılmadığı için bu sorun olduğunu düşünüyorum

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Şarjın yavaş dolması tamam ama hızlı bitmesi normal değil gibi.

hizan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hüseyin
Cihazım
huawei p20 pro
Konular
4
Tiktok uygulaması çalışmıyor

nasbedri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bedrettin
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
50
Hocam çözümü bulabilen var mı? Aynı sorunu yaşıyorum. Kullanımı aşırı kötü etkiliyor. İnanılmaz hızlı bir rom çok beğendim ama normalde 33w olan şarj hızı maksimum 10w falan. 55 dakikada 100 olan şarjım artık 3 saatte 100 oluyor

Theo7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
uls
Cihazım
Mi Note 3
Konular
10
Hocam çözümü bulabilen var mı? Aynı sorunu yaşıyorum. Kullanımı aşırı kötü etkiliyor. İnanılmaz hızlı bir rom çok beğendim ama normalde 33w olan şarj hızı maksimum 10w falan. 55 dakikada 100 olan şarjım artık 3 saatte 100 oluyor
Bunun bir çözümü yok . Aosp romda bu şekilde. Hızlı şarj MIUI için geçerli

tavsanist

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
tavsanist
Cihazım
note10pro
Konular
0
Redmi Note 10 Pro cihazıma pixel experience rom kurdum. Stock rom'a göre daha akıcı ve rahat telefon evet ama şarj MIUI'a göre çok yavaş doluyor ve çok daha hızlı bitiyor. Bir çözümü var mıdır?
Selamlar,
Bu kernel ile ilgili. Sarj cihazınızın hangi hızlı şarj sürücüsünü kullandığını öğrenmeniz ve bu sürücüyle pişirilmiş bir kernel kullanmanız gerekiyor. Tabii ki kernel'in Romunuzla da uyumlu olması gibi bir durum var. AOSP kullanacaksanız pixelOS veya CherishOS öneririm.
Vantomkernel veya Aghisna kernellerinin bahsettiğim sürücülere özel sürümleri var.

Ayrıca hızlı şarj diye birşey yoktur hocam. Cihazınızı uzun bir süre kullanmak istiyorsanız 5V 1A -2A üzerini geçmeyecek şekilde yani 5W - 10W rası şarj etmeniz yaranızadır. 1A ile şarjda 9saat SOT alıyorum, hızlı şarjda bu 5saate düşüyor. Hızlı şarj batarya kimyasını önemli ölçüde bozuyor.
Öyle ki magisk kullanarak advance charge controller paketiyle özellikle şarj akımını 0.5 - 0.8A ya kısıtlıyorum.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Selamlar,
Bu kernel ile ilgili. Sarj cihazınızın hangi hızlı şarj sürücüsünü kullandığını öğrenmeniz ve bu sürücüyle pişirilmiş bir kernel kullanmanız gerekiyor. Tabii ki kernel'in Romunuzla da uyumlu olması gibi bir durum var. AOSP kullanacaksanız pixelOS veya CherishOS öneririm.
Vantomkernel veya Aghisna kernellerinin bahsettiğim sürücülere özel sürümleri var.

Ayrıca hızlı şarj diye birşey yoktur hocam. Cihazınızı uzun bir süre kullanmak istiyorsanız 5V 1A -2A üzerini geçmeyecek şekilde yani 5W - 10W rası şarj etmeniz yaranızadır. 1A ile şarjda 9saat SOT alıyorum, hızlı şarjda bu 5saate düşüyor. Hızlı şarj batarya kimyasını önemli ölçüde bozuyor.
Öyle ki magisk kullanarak advance charge controller paketiyle özellikle şarj akımını 0.5 - 0.8A ya kısıtlıyorum.
Hocam hangi kerneli kullanıyorsun? Bir de ACC ayarlarını tarif edebilir misin lütfen :)

fox5578

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
17
Selamlar,

Şu muhabbete hiç inanmıyorum. Üretici hızlı şarj koymuş hayatımız kolaylaşsın diye. Bunun mühendislik çalışmasını vs yapmış. 5w ile şarj etmek tam eziyet. Sonuçta bu özelliğe para veriyoruz. Pil bozulursa bozulsun yenisi ile değiştiririz

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Şu muhabbete hiç inanmıyorum. Üretici hızlı şarj koymuş hayatımız kolaylaşsın diye. Bunun mühendislik çalışmasını vs yapmış. 5w ile şarj etmek tam eziyet. Sonuçta bu özelliğe para veriyoruz. Pil bozulursa bozulsun yenisi ile değiştiririz
Ben senin gibi düşünmüyorum. Gece yatarken telefonu şarja takar sabah alırım. Sabaha kadar yavaş yavaş daha kaliteli şarj yapmak varken bir saatte şarjı bitirmesi benim işime gelmez. Hem de pil sağlığını korumuş olurum.

Sonuç olarak kişiye ve kullanıma göre değişiyor bu özellikler :)

Üst Alt