Soru Pili 20-80 arasında tutmak?

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu
Telefon Modeli
r5+
Bootloader Kilidi
Açık
Pil sağlığı için gerekli mi? hikaye mi ? ne kadar zarar verebilir ki gece tam dolum yapmak takıntı oldu açıklarsanız sevinirim : )

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
%10-100 arası kullanıyorum. %100 olduktan sonra 5-10dk daha şarj ediyorum. %20-80 olayı tamamen hikaye..
Yanlışınız var Tesla marka elektrikli arabalarda bataryanın yıpranmasını yavaşlatmak için şarj limiti ayarı var örneğin arabayı %80'e kadar sarj et gibi aynısı apple için gelmesi bekleniyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pili 20-80 arasında tutmak istiyorsan eğer bu programı kullan.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Android'in yerleşik olarak bu özelliğe ihtiyacı var. (3. Parti uygulamalara gerek kalmadan.

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Bende z1 Compact vardı. Herşeyi 1 yıl kitabına göre yaptım. Batarya şişti. Ondan öncekileri de öyle kullanıyordum. Milletin şarjından ve ömründen pek farkı olmadığını görüyordum. Gamsız adamlar nasıl hor kullanıyordu ve uyarıyordum, , adamlar 20 dakika takıp çıkartırken yazık diyordum ama benimki onlardan daha önce bozuluyordu.
Mi5s'de hiç umursamıyorum. 3 seneye yaklaştı. Çok şükür. Artık ben de gamsızım. Mi5s , kafana göre takıl genç....

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Daha önce forumda defalarca yazdım, bir kere daha yazayım bari....
Batarya %10 a geldiğinde şarja takın, 100 olunca da 15 dakka daha tutun....haftada bir kere de cihazınızı 10-15 dakika kapatıp, tekrar açın...ben şahsen bugüne kadar hayatımda hiç gece şarja takıp da uyumadım, aslada yapmam

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Oyla:

mertr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
MI9
Konular
2
Kapanmadan doldurmaya çalış yeter çok kafaya takmaya gerek yok, daha hiç batarya şişmedi şişse de mühim değil değiştirmesi en kolay parça batarya zaten fazla takılmayın bunlara batarya dediğin şey sarf malzemesi ömrü gelince değiştireceksin olayı bu

Oyla:

RecSpeed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
#Su
Cihazım
MiNote10
Meslek
#Firmware
Konular
1
Eğer çok dikkat etmek istiyorsan %15 ile %90 arasında şarj olması batarya sağlığı için güzel yoldur. Bunu uzun süren deneyimlerimden bilirim. Ama Orjinal şarj kullanırsan ve değişik değişik şarjlar takmazsan şunu yapman yeterli olacak, Cihazı şarjda kullanma , Bir gün bittimi şarj %60 lardaysa şarja takma. Bataryayı %5 lere kadar düşürme. Cihazın çok ısınmasına izin verme. Bataryalar ısındığı için bozulur. %100 olduktan sonra da şarjda kullanma. Yeni günümüzdeki cihazlar ve bataryalar %100 den sonrası için güzel optimizasyonlar sunuyor artık. Ama yinede %100 olduktan sonra en kısa zamanda şarjdan çekilmesi lazım. Çünkü %100 den sonra şarjı keser kuralı yanlıştır. Evet keser ama %99 düştümü tekrar şarj eder. Buda bataryanın ömrünü daha kısaltır.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Daha önce forumda defalarca yazdım, bir kere daha yazayım bari....
Batarya %10 a geldiğinde şarja takın, 100 olunca da 15 dakka daha tutun....haftada bir kere de cihazınızı 10-15 dakika kapatıp, tekrar açın...ben şahsen bugüne kadar hayatımda hiç gece şarja takıp da uyumadım, aslada yapmam

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Mi max olunca bitmiyor ki. Benimki çok çabuk bittiği için takmak zorunda kalıyorum.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
25.mesaja kadar okudum ve Allah'tan böyle takıntılarım yok diye düşündüm. Batarya konusu cihazdan cihaza kullanımdan kullanıma değişkenlik gösteren bir durumdur. Ben %100 şarj ile bir günü rahat çıkarabiliyor muyum ona bakarım. Neticede beta rom kullanıyoruz. Bir güncellemede bozulur bir sonrakinde düzelir.
Yok ekran sürem uzun olsun şarjım çabuk bitmesin istersem yüklerim stabili bakarım keyfime...
Gerisi sadece laf-ı güzaf...

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
25.mesaja kadar okudum ve Allah'tan böyle takıntılarım yok diye düşündüm. Batarya konusu cihazdan cihaza kullanımdan kullanıma değişkenlik gösteren bir durumdur. Ben %100 şarj ile bir günü rahat çıkarabiliyor muyum ona bakarım. Neticede beta rom kullanıyoruz. Bir güncellemede bozulur bir sonrakinde düzelir.
Yok ekran sürem uzun olsun şarjım çabuk bitmesin istersem yüklerim stabili bakarım keyfime...
Gerisi sadece laf-ı güzaf...
Üstad millet pubg falan oynuyor. 3 saat batarya 45 derecede kalınca lityum polimerler ayrana dönüyor. :) O saatten sonra global stabil falan kurtarmaz. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama şu konuda haklısınız; aynı fikirdeyim, batatyayı kafaya takınca , batarya da kafayı bize takıyor. :)

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Üstad millet pubg falan oynuyor. 3 saat batarya 45 derecede kalınca lityum polimerler ayrana dönüyor. :) O saatten sonra global stabil falan kurtarmaz. :)
E... Her nimetin bir külfeti vardır...

Oyla:
Üst Alt