Soru Pili 20-80 arasında tutmak?

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu
Telefon Modeli
r5+
Bootloader Kilidi
Açık
Pil sağlığı için gerekli mi? hikaye mi ? ne kadar zarar verebilir ki gece tam dolum yapmak takıntı oldu açıklarsanız sevinirim : )

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Pil sağlığı için gerekli mi? hikaye mi ? ne kadar zarar verebilir ki gece tam dolum yapmak takıntı oldu açıklarsanız sevinirim : )
Ben sadece uzun süre şarjda kalmamasına dikkat ediyorum. Yani gece şarja bırakmıyorum. %20-80 arasını takip etmeye üşenirim :)
Xiaomi'nin güvenlik uyarısı aşağıda.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-07-06-21-34-35-294_com.android.htmlviewer.png
    Screenshot_2019-07-06-21-34-35-294_com.android.htmlviewer.png
    236,3 KB · Görüntüleme: 155
Oyla:

especialturk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
mi 8 lite
Konular
12
Ben sadece uzun süre şarjda kalmamasına dikkat ediyorum. Yani gece şarja bırakmıyorum. %20-80 arasını takip etmeye üşenirim :)
Xiaomi'nin güvenlik uyarısı aşağıda.
Hocam benim telefon sıcaklığı 38-42 arası değişiyor oyun oynamıyorum bu arada video da izlemiyorum

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Hocam benim telefon sıcaklığı 38-42 arası değişiyor oyun oynamıyorum bu arada video da izlemiyorum
Benim mi 5s de öyle. Sosyal medya kullanırken bile 39-41 derecelere çıkıyor. 45 e çıkmadıkça sorun olmaz. Sadece çok ısınınca kasar biraz.

Oyla:

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler

Oyla:

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Kesinlikle pilin bitmesiyle telefonun kapanmasına izin vermeyin , zararlı olan budur . %5-10a gelince şarja takın . En sağlıklısı da %80-90dan sonra laptopa falan takarak %100e kadar doldurmaktır . Düşük voltajla bataryanın son dolumları stresi azaltır .

Oyla:

DKaramazak

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Doğukan
Cihazım
Pocophone F1
Konular
4
Yukarıda Wisenky hocam %90 dan sonra laptopa takarak şarj etmemizi önermiş fakat buna gerek yok. Telefon ve şarj aletlerimiz şarj sırasında %90 dan sonra daha düşük voltaj vermeye başlar bu da şarjı yavaşlatır batarya sağlığı için iyi bir durumdur bu. Senin sorununa geldiğimizde ise dostum %30 lara düştüğünde şarja takmaya gayret et ve %100 şarj etmeni öneririm. Uzun süre şarjda bırakma, pil tam dolduğunda 5 dakika daha bekleyip çekmek en iyisi. Ayda bir iki kez de şarjını %1 e düşürdükten sonra şarja tak bu da batarya sağlığı için gerekli bir durum hocam. İyi forumlar

Oyla:

Çuvaldız

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Mi 8
Konular
0
% 20 den önce takmamaya çalışıyorum bazen iyice bitiriyorum bütün telefonlarımın bataryalarında da en az iki sene sıkıntı yaşamadım

Oyla:
Üst Alt