Yardım Pil Tasarrufu Hakkında

EnesBurak2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Global 10.4.2
Telefon Modeli
Redmi note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Bildiğiniz üzere miui da çok pil tasarrufu seçeneği mevcut ama hangisi ne kadar işte yarıyor belirsiz. Seçeneklerden pil tasarrufunu açabiliyoruz onun altında uygulama pil tasarrufu adı altında bi bölüm var her uygulama için 4 seçenek sunuluyor ve bunun dışında birde kullanım erişiminden ulaşılabilen yabancı forumlarda gizli diye nitelendirilen 2 ayar daha bulunmakta. Orada da her uygulama için ayrı ayrı pil optimize edilsin veya arka planda pil kullanımı tamamen kısıtlansın gibi 2 seçenek bulunuyor. Ben telefonumdaki birçok uygulamayı kullanmıyorum mesela miui stok uygulamalarını, google uygulamalarını vesaire yani telefonumda 200 uygulama varsa aktif olarak 10 tanesini kullanıyorumdur bırakılabilenleri devredışı bıraktım bırakılmayanlarıda bu saydığım seçeneklerden maksimum güç tasarrufuna ayarlıyorum. Biliyorsunuz androidin bi handikabı var güç tasarrufu yapmaya çalışırken daha çok güç tüketebilmek gibi acaba miui da öyle bir durum geçerlimi arka planda bu uygulamalar sürekli kendiliğinden açılıp tekrar kapatmak için ekstra güç harcanıyor olabilir mi ? yani ben güç tasarrufunu açtığımda bu uygulamalar sabit uyutuluyormu yoksa sürekli açılıp miui tarafından bi durdurulma döngüsündemi ? eğer öyleyse pil tasarrufunu kapatmak daha mantıklı olabilir. Teşekkürler

yagamisan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yagami
Cihazım
Redmi k60
Meslek
Gizli Youtuber
Konular
3
Hep açık kalsın tasarruf

Oyla:

EnesBurak2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevabınız için teşekkür ederim, zaten pil tasarrufum hep açık ama farkettiğim durum şu tüm uygulamaları kısıtlayınca ve uygulama pil tasarrufundan tüm uygulamaları arka planda kapatı seçince telefon sanki çok küçük farkla biraz yavaşlıyor küçük takılmalar oluyor. Buda arka planda uygulamaları kısıtlayarak daha fazla yükmü bindiriyoruz acaba sorusunu getirdi aklıma.

Oyla:

yagamisan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yagami
Cihazım
Redmi k60
Meslek
Gizli Youtuber
Konular
3
Telefonun note8 gibi telse eğer işlemciyi kisitlar benim telefon mi9t pro olduğu için etki etmiyor. Note 4, cihazım da fark ediyor idi mesela.işlemciyi kısıyor normaldir al eline s10 hissetmezsin

Oyla:
Üst Alt