- Adım
- Burak
- Cihazım
- Xiaomi
- Konular
- 5
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Miui Global 10.4.2
- Telefon Modeli
- Redmi note 8
- Bootloader Kilidi
- Kapalı
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Bildiğiniz üzere miui da çok pil tasarrufu seçeneği mevcut ama hangisi ne kadar işte yarıyor belirsiz. Seçeneklerden pil tasarrufunu açabiliyoruz onun altında uygulama pil tasarrufu adı altında bi bölüm var her uygulama için 4 seçenek sunuluyor ve bunun dışında birde kullanım erişiminden ulaşılabilen yabancı forumlarda gizli diye nitelendirilen 2 ayar daha bulunmakta. Orada da her uygulama için ayrı ayrı pil optimize edilsin veya arka planda pil kullanımı tamamen kısıtlansın gibi 2 seçenek bulunuyor. Ben telefonumdaki birçok uygulamayı kullanmıyorum mesela miui stok uygulamalarını, google uygulamalarını vesaire yani telefonumda 200 uygulama varsa aktif olarak 10 tanesini kullanıyorumdur bırakılabilenleri devredışı bıraktım bırakılmayanlarıda bu saydığım seçeneklerden maksimum güç tasarrufuna ayarlıyorum. Biliyorsunuz androidin bi handikabı var güç tasarrufu yapmaya çalışırken daha çok güç tüketebilmek gibi acaba miui da öyle bir durum geçerlimi arka planda bu uygulamalar sürekli kendiliğinden açılıp tekrar kapatmak için ekstra güç harcanıyor olabilir mi ? yani ben güç tasarrufunu açtığımda bu uygulamalar sabit uyutuluyormu yoksa sürekli açılıp miui tarafından bi durdurulma döngüsündemi ? eğer öyleyse pil tasarrufunu kapatmak daha mantıklı olabilir. Teşekkürler