Yardım Pil su gibi bitiyor

sezginco32

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezgin
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
Arkadaşlar Hyperos 2.0.205.0 sürümündeyim. Pil çok hızlı bitiyor. Böyle değildi 1 ay öncesine kadar. Ayarı falan mı var? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.

ozkansadettin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sadettin
Cihazım
Xiaomi 11T PRO
Konular
8
Merhaba karanlık moda alıp güç tasarrufunda kullanın ve ekran yenilemeyi 60hz e çekin titreşimi kapatın ben böyle yaptım 14T pro da şarj 1 günü rahat çıkarıyor önceden benimde çok kötüydü

sezginco32

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezgin
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba karanlık moda alıp güç tasarrufunda kullanın ve ekran yenilemeyi 60hz e çekin titreşimi kapatın ben böyle yaptım 14T pro da şarj 1 günü rahat çıkarıyor önceden benimde çok kötüydü
Ama yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu sürede sürekli güncellemeler geldi. Başka bir çözüm yolu yok mu?

Berra Şevval Korkut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berra Şevval
Cihazım
Rn10 pro
Konular
30
Cözum yolu
Hidden setting tarzı uygulamada gozükuyor
Telefonu yeniden baslatmazsanız, pil optimize ettirmezseniz, ayar yapabilirsiniz. Yoksa varsayilan ayara donuyor.
Uygulama pil kullanımlariyla alakali mesela
Whatsapp kisitlama yok
Telefon hizmetleri kisitlama yok
Muzik k.yok
Hava furumu k.yok vs.

Normalde pilden tasarruf et önerilerde dururdu

slymnguner

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x3
Konular
2
pil ve performans verilerini temizlemeyi yi bi deneyin ama ilk bikac gün daha kotu olabilir sonra duzelicektir en temizi yedek alıp fastboot kurulum

B T B

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir Talay
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
30
Arkadaşlar Hyperos 2.0.205.0 sürümündeyim. Pil çok hızlı bitiyor. Böyle değildi 1 ay öncesine kadar. Ayarı falan mı var? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.
Joyose
System Daemon
MSA
Mi video
Mi music
Gettapps
Oyun merkezi
Ve gereksiz Google uygulamalrı(kullanmadıkların) ADB ile sil ardından telefonu pil tasarrufa değil dengeli modda kullan çünkü pil tasarrufu daha fazla pil tüketiyor bende öyle oldu. Sonra cihazı yeniden başlat. Ram boşalır üstüne pil rahatlar

Joyose silinmezse adb ile kısıtla

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Joyose
System Daemon
MSA
Mi video
Mi music
Gettapps
Oyun merkezi
Ve gereksiz Google uygulamalrı(kullanmadıkların) ADB ile sil ardından telefonu pil tasarrufa değil dengeli modda kullan çünkü pil tasarrufu daha fazla pil tüketiyor bende öyle oldu. Sonra cihazı yeniden başlat. Ram boşalır üstüne pil rahatlar

Joyose silinmezse adb ile kısıtla
Joyose aslında pile katkısı olan bir uygulama. Örneğin bir oyun oynuyorsun bu oyun en fazla 90 FPS desteğine sahip 120 hz yenileme sadece gereksiz güç harcamak olur. Joyose burada devreye girip FPS ile yenileme hızını eşitliyor.

Bu da daha iyi pil performansı sağlıyor.
Ayrıca sadece yenileme hızından ibaret değil termal ve işlemci yönetimini de etkiliyor.

B T B

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bekir Talay
Cihazım
Xiaomi 12T
Konular
30
Joyose aslında pile katkısı olan bir uygulama. Örneğin bir oyun oynuyorsun bu oyun en fazla 90 FPS desteğine sahip 120 hz yenileme sadece gereksiz güç harcamak olur. Joyose burada devreye girip FPS ile yenileme hızını eşitliyor.

Bu da daha iyi pil performansı sağlıyor.
Ayrıca sadece yenileme hızından ibaret değil termal ve işlemci yönetimini de etkiliyor.
Tam zıttı joyoseyi siler silmez telefonum refaha çıktı. Bu saydığım sistem uygulamarı varken cihazımda sadece 2 3gb ram boştu sildiğimden beri 4.5 5gb arası boş dolmuyorda üstüne pil bile daha uzun gidiyor. Günde 3 4 kere şarja takarken artık 1 ya da 2 kere takıyorum. Lakin telefondan telefona değişiklik gösterir mi bilemem bende hiç bir şekilde dezavantajı olmadı

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Tam zıttı joyoseyi siler silmez telefonum refaha çıktı. Bu saydığım sistem uygulamarı varken cihazımda sadece 2 3gb ram boştu sildiğimden beri 4.5 5gb arası boş dolmuyorda üstüne pil bile daha uzun gidiyor. Günde 3 4 kere şarja takarken artık 1 ya da 2 kere takıyorum. Lakin telefondan telefona değişiklik gösterir mi bilemem bende hiç bir şekilde dezavantajı olmadı
Bir ek bilgi daha vereyim o zaman.
Bir uygulamayı sıfırdan açmak ile ramde uykuda bekleyen uygulamayı açmak arasında da güç tüketim farkları var.

Sık kullandığınız uygulamanın ramde hazırda kalması da pil tüketimine olumlu yansır. Joyose şarj etme sayısını 1-2 kere değiştirebilecek bir uygulama değil aslında.

Oyun oynamıyorsanız pek farkı da olmaz zaten. Memnunsanız sorun yok.

Joyose yalnızca oyunlarda yüksek fps özelliklerinin kilidini açtığınızda ayak bağı olur onun dışında faydalı.

Berra Şevval Korkut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Berra Şevval
Cihazım
Rn10 pro
Konular
30
Joyoseyi kaldirdim geri nasil yukleyecez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi: