Bu yeni güncellemeler ile ortaya çıkan (özellikle MIUI11) pilin büyük bir hızla eriyerek bitmesi olayı için yabancı forumlarda "ilgili MIUI sürümünün üst köşedeki üç noktaya tıklanıp, son paketi indir denilip, inen dosya üzerinden tekrar yüklenmesi"nden bahsedilmiş. Yani sıfırdan yükleme, cache'in silinmesi vesaire haricinde, bunu sanki Steam'de oyun dosyası doğruluyor gibi düşünün, böyle bir hamle ile de bazen düzeldiği söylenmiş.
Dün hem bunu yaptım, hem de bir arkadaşın tavsiyesi ile telefondaki bütün ayarları, uygulama ayarlarını, izinleri falan gözden geçirdim.
"Cihazı bul" kapalıydı, ancak Google'ın başka bir hizmeti bunu kullanmaya devam ediyormuş, kapattım. Bunun haricinde sadece Kişiler senkronizasyonu açıktı, onu da kapattım, artık elle yapacağım. Bunun haricinde bazı salak saçma izinleri de kaldırdım.
Mix3'e MIUI11 güncellemesi aldığımdan beri ilk defa ikinci güne şarjsız geçiyorum, gece %65-64 ile bıraktığım telefonu sabah 59 ile aldım. Gayet güzel gidiyor şimdilik... Bakalım göreceğiz, telefonu elden çıkarmayı düşünüyordum o derece soğutmuştu beni, şimdi yine memnun duruma geldim, inşallah böyle devam eder