Yardım Pil sorunu ve hızlı pil tüketimi

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miu global 10.4.1. Kararlı
Telefon Modeli
Mi 6
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Mi6 kullanıyorum, son güncelleme ile 10.4.1 oldu. Karanlık modu da aktif ettim hatta daha az şarj tüketsin diye bu güncellemeden sonra. Ancak şuan felaket hızlı bir şarj tüketimi var. Geçen gece 11de telefonu şarj ettim fulledim, bir buçuk saat falan mesajlaştım sonra 12 buçuk gibi uyudum sabaha kadar da bir şey yapmadım telefonla zaten. Neyse saba oldu, saat dokuz gibi kalktım iki saat telefonla oynadım, mesaj falan attım, instagramda takıldım derken düşük pil uyarısı geldi. Ayrıca ondan önceki günde pil yüzde kırklardayken bir anda düşük pil uyarısı yaptı ve şarja taktım, takar takmaz da yüzde 52 göründü...
Arkadaşın biri fabrika ayarlarına dönmüş düzelmiş ama ben denemedim. Sizce ne yapmalıyım

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
BL kilit açık ise ( forumda arata bilirsiniz ) mi flash tool ile miui 9 son sürüm romu indirip kura bilirsiniz tabi sonra güncelleme yapmayacaksınız ,

Oyla:

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
BL kilit açık ise ( forumda arata bilirsiniz ) mi flash tool ile miui 9 son sürüm romu indirip kura bilirsiniz tabi sonra güncelleme yapmayacaksınız ,
Yapamadım hocam, sitede de arama yaptım,bir sürü gereksiz konu çıktı. Hem tekrar güncelleme yaparsam ne olur ki ':( telefondan anlayan birisine veririm o yapar artık çünkü bl kilit falan nedir, flash room nedir hiç anlamam. Yani telefonu kullanılamaz hale getiririm yoksa ben.

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Yapamadım hocam, sitede de arama yaptım,bir sürü gereksiz konu çıktı. Hem tekrar güncelleme yaparsam ne olur ki ':( telefondan anlayan birisine veririm o yapar artık çünkü bl kilit falan nedir, flash room nedir hiç anlamam. Yani telefonu kullanılamaz hale getiririm yoksa ben.

aslında basit şeyler ,

bl kilit için Rehber - Xiaomi Unlock Tool ile Bootloader Kilidini Açma

Falsh tool kullanımı Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Güncelleme dememein sebebi bir şey olacağından değil , gene şu anki sürüme günceller bir anlamı olmaz ki o zaman sürüm düşürmenin bu sebeple yazdım

Oyla:

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
Oyla:

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
yanlız programları yukardaki barda araçlardan en güncel hallerini indirerek çalıştırmalısınız ,

baktım da yapılacak gibi değil bir milyon işlem var :D ayrıca geliştiriciyi aktif ettim ama oem kilidini açıp kapatmaya müsade etmiyor yani değiştiremiyorum onu :D sağlık olsun pert olana kadar kullanırız artık :D

Oyla:

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
yanlız programları yukardaki barda araçlardan en güncel hallerini indirerek çalıştırmalısınız ,
Acaba yeni bir güncelleme gelir mi, yani gelen güncelleme ile bu pil sorunu çözülür mü çünkü cidden can sıkıcı hal almaya başladı bu durum. Sadece ben miyim acaba bu sorunu yaşayan, öyle oyun oynayıp telefonu yoran birisi de değilim. Instagram Twitter da gezerim en fazla

Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Acaba yeni bir güncelleme gelir mi, yani gelen güncelleme ile bu pil sorunu çözülür mü çünkü cidden can sıkıcı hal almaya başladı bu durum. Sadece ben miyim acaba bu sorunu yaşayan, öyle oyun oynayıp telefonu yoran birisi de değilim. Instagram Twitter da gezerim en fazla

Her yeni sürüm 3 yılda eski cihazlarda planlı eskitme ye maruz kalıyor maalesef buna yapacak bir şey olmuyor eski bir sürüm de gene canavar gibi çalışacaktır

Oyla:

mr.zweig

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerim
Cihazım
Mİ 6
Konular
10
Her yeni sürüm 3 yılda eski cihazlarda planlı eskitme ye maruz kalıyor maalesef buna yapacak bir şey olmuyor eski bir sürüm de gene canavar gibi çalışacaktır
Çok haklısınız hocam da inanın bilgisayardan tek anladığım olay ctrl+alt+del... Çevremde de Xiaomi kullanan kimse yok bu işlerden anlayan, çünkü baya detaylı bir şey geçen link attılar da ben onu hayatta yapamam, ayrıca oem kilidi falan açılmıyor hani tuşu aktif etmeye müsaade etmiyor telefon ya da ben anlamadım. O yüzden bilen birinin yanına gidip ona yaptırmam lazım, Giresun da yaşıyorum, bu civara yakın bir bilen eden varsa onun yanına giderim, iki haftaya da İstanbul a gideceğim orda da anlayan birisini arayacağım 9. Sürüme geri döneceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok haklısınız hocam da inanın bilgisayardan tek anladığım olay ctrl+alt+del... Çevremde de Xiaomi kullanan kimse yok bu işlerden anlayan, çünkü baya detaylı bir şey geçen link attılar da ben onu hayatta yapamam, ayrıca oem kilidi falan açılmıyor hani tuşu aktif etmeye müsaade etmiyor telefon ya da ben anlamadım. O yüzden bilen birinin yanına gidip ona yaptırmam lazım, Giresun da yaşıyorum, bu civara yakın bir bilen eden varsa onun yanına giderim, iki haftaya da İstanbul a gideceğim orda da anlayan birisini arayacağım 9. Sürüme geri döneceğim.
Hani telefonda dandik değil ki 6gb Ram var 2.45ghz hızda işlemci var. Telefonun özelliğine acıyorum.

Oyla:
Üst Alt