Yardım pil sorunu için yardım

hsnkrky3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
hasan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
2
Mi4 cihazımda şu anda miui global beta en güncel sürüm bulunmakta.Çok uzun zamandır bu romu kullandığım ve hiç format atma gereği duymadığım için kararlı romun veya diğer custom romların pil performansını bilmiyorum.telefonum biraz ısınıyor ve pil cabuk bitiyor gibi 3-4 saat civarı ekran süresi var ve yenilerde serviste pilin değistiği söylendi. açıkcası pil kalibrasyonu yapmak mantıklı geliyor. global stabil romu sıfırdan kursam pil kalibre olurmu veya iki rom arasında pil kullanımında fark varmı bu konuda yardım bekliyorum.sarj %10 altına düşünce çok cabuk akmaya başladı ayrıca. şimdiden teşekkürler.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sensizliginsesi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi4
Konular
4
dostum durum bendede aynı şarjı fullledıkten sonra 5 dk sonra %92 düştü şarz son sürüm global beta kullanıyorum bende.

Oyla:

hsnkrky3

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
hasan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konularda bilgili hocalarımı bilgi paylaşımına davet ediyorum..

Oyla:

Sensizliginsesi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi4
Konular
4
Bu konularda bilgili hocalarımı bilgi paylaşımına davet ediyorum..

bence bu şarj olayı tamamen yazılımsal bir sorun bunu el atıp düzetmeleri lazım acilen şarj su gibi gidiyor desek yeridir

Oyla:

alfacerkes58

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha Berk
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
9
Kardeşim Miui Global Beta Rom 2 hafta güncelleme almadı biliyorsunuzki Yeni Ay Yılı Sebebiyle Bu yüzden pil güncelleme gelmeyince pek optimize olmadı Mi 5 Kullanıcısıyım gerçektende ufak bir fark oldu pil konusunda global beta rom kullanıyorum aynı zamanda, geçen hafta gelen güncelleme ufak bir performans optimizesiydi bu cuma gelecek guncelleme büyük guncellemelerden olursa telefonunun zamanla düzelir kısaca pil sorunu yazılımsal hiçbir sıfırlama yapmana gerek yok tavsiyem;)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar çok uzun süre Mi4 kullanmış biri olarak telefonunuza gelen güncellemeyi yükledikten sonra recovery üzerinden full wipe yapmanızı ve bu işlemi her iki ayda bir tekrarlamanızı tavsiye ederim. Batarya sorunlarının çok büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz :)

Oyla:

Ziletti

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note 4
Konular
2
4100 mah bataryaya göre çok çok az gidiyor şarjı bir günü cikartmiyor akşam yatarken yüzde yüz olan şarj sabah seksene düşüyor hiç bişey yapmdan buna bı çözüm bulmaları lazım

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
4100 mah bataryaya göre çok çok az gidiyor şarjı bir günü cikartmiyor akşam yatarken yüzde yüz olan şarj sabah seksene düşüyor hiç bişey yapmdan buna bı çözüm bulmaları lazım

Hocam Mi4 göreceli olarak Note 4'e göre daha eski bir cihaz dolayısıyla yazdıklarım sizin cihazınız için birebir geçerli değil. Aşırı batarya tüketiminin çok fazla nedeni olabilir. Telefonunuzdaki uygulamalar, kullanım sıklığınız, ekstra donanımlar, şebeke sinyal gücü, SIM kartınız, telefonu kullandığınız alan, sıcaklık gibi pek çok etmen var. Bu aşırı tüketimin nedenini telefonu kullanan kişinin test etmesi gerekli. Genel olarak verdiğimiz tavsiye telefona sıfırdan rom kurup batarya süresinin test edilmesi ve uygulamaların kademeli olarak yüklenmesi yönünde olmaktadır. Daha önce açmış olduğunuz konunuzu pil süresine ilişkin ekran görüntüleriyle desteklerseniz sorunun çözümünde size yardımcı olacak arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

Oyla:

Ziletti

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note 4
Konular
2
Ben telefonu bir hafta önce aldım fazla bı uygulama da yok bu kadar az gitmemesi lazım şarjın ayrıca sıfırdan rom kurma nasıl oluyor

Oyla:
Üst Alt