Yardım Pil sağlığı

Emrebali05

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Konular
2
Mart ayında aldığım xioami 15 telefonumun pil sağlığı %98 olduğunu görüyorum. Bu kadar kısa sürede pil sağlığının düşmesi normal mi? Xioami 15 kullanan ve Mart ayında telefonunu satın alan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Eren KS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Ne yani şimdi
Pil koruması pili korumuyor muymuş

24129PN74G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
26
Evet, %80'e kadar şarj etmek pil ömrünü korumak açısından akıllıca bir yaklaşım olabilir. Özellikle lityum-iyon piller, yani günümüzdeki çoğu telefonun kullandığı batarya türü, tam dolu (%100) ya da çok boş (%0) seviyelerde sık sık kullanıldığında zamanla daha çabuk yıpranabilir.Ama testler nedense bı fark ortaya çıkmıyor yanın tavsıyem %100 kullanın gıtsın çunku bi lityum pil durdu yerde bıle değer kaybı yaşar.Pil sağlığınız 2024 çıkmış bı tlf ıçın normal

Emrebali05

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet, %80'e kadar şarj etmek pil ömrünü korumak açısından akıllıca bir yaklaşım olabilir. Özellikle lityum-iyon piller, yani günümüzdeki çoğu telefonun kullandığı batarya türü, tam dolu (%100) ya da çok boş (%0) seviyelerde sık sık kullanıldığında zamanla daha çabuk yıpranabilir.Ama testler nedense bı fark ortaya çıkmıyor yanın tavsıyem %100 kullanın gıtsın çunku bi lityum pil durdu yerde bıle değer kaybı yaşar.Pil sağlığınız 2024 çıkmış bı tlf ıçın normal
Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce bataryaları hep yarım şarj etmekten bozmuştum. Yüzde 50 60 gibi ama bu benim deneyimime göre yanlıştı o zamanlar. Bataryalar gelişti artık yüzde 80 şarj edip kullanmak mantıklı tabi güncel cihazlar daha iyi batarya ömrü sunabiliyor. Ne kadar dayanacak bekleyip göreceğim artık

berker22berker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
berker
Cihazım
xiaomi 13 ULTRA
Meslek
MUHASEBE
Konular
12