Soru pil sağlığı durumu

bordo bereli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emirhan kar
Cihazım
redmi not 10pro
Konular
27
iyi akşamlar, poco X7 pro cihazımı Şubat'ta aldım 5-6 aydır kullanıyorum ve orjinal tr cihaz olmasına rağmen pil sağlığının %99'a düşmesi normal midir ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-18-22-52-12-768_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-07-18-22-52-12-768_com.miui.securitycenter.jpg
    327 KB · Görüntüleme: 13

bordo bereli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emirhan kar
Cihazım
redmi not 10pro
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu durum normal mi ? anormal durum var mı ?

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
36
5-6 ayda gayet normal hocam.

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
36
peki tekrardan 100 olması için batarya değişimi olursa düzelir mi?
Evet hocam da %1 için değişmeye gerek yok bence, Android cihazlarda pil sağlığı kolay düşmüyor (normal kullanımda) 6 ayda %1 kayıp yaşarsanız 5 yılda anca %90 seviyelerine gelirsiniz. Benim de öyle oldu cihazım 4 5 yıldır bende şuan pil %90 seviyelerinde. Android cihazlarda her defasında kontrol edeceğiniz bir şey değil yani pil sağlığı.

bordo bereli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emirhan kar
Cihazım
redmi not 10pro
Konular
27
Evet hocam da %1 için değişmeye gerek yok bence, Android cihazlarda pil sağlığı kolay düşmüyor (normal kullanımda) 6 ayda %1 kayıp yaşarsanız 5 yılda anca %90 seviyelerine gelirsiniz. Benim de öyle oldu cihazım 4 5 yıldır bende şuan pil %90 seviyelerinde. Android cihazlarda her defasında kontrol edeceğiniz bir şey değil yani pil sağlığı.

dediklerinizde haklısınız. sadece merak ettiğim için araştırıyorum da pil değişimi olunca telefon eskisi gibi yine verimli olur mu ? kimi arkadaşlar telefon kapağı açıldıktan sonra artık randıman vermiyor eskisi gibi diyorlar ?

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
36
Muadil bataryalar nasıl olur hiç bilmiyorum çünkü değişip kullanmadım ama tahmin etmek gerekirse ya eskisine yakın performans verir ya da vermez. Telefon kapağı açıldığında yapılan işlem batarya değişimi ise randıman vermek ile alakası olmaz işlemci tekrar kalıplandıysa randıman vermez haliyle ayriyeten IP68 sertifikasıyla cihazınız eskisi gibi suya ve toza dayanıklılık garantisi olmaz kısaca yapılan kapak açıldıktan sonra yapılan işleme bağlı yoksa arka kapak olmadan telefon kullanan insanlar gördüm hiç sorun yaşamıyorlardı 😅

bordo bereli

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
emirhan kar
Cihazım
redmi not 10pro
Konular
27
Muadil bataryalar nasıl olur hiç bilmiyorum çünkü değişip kullanmadım ama tahmin etmek gerekirse ya eskisine yakın performans verir ya da vermez. Telefon kapağı açıldığında yapılan işlem batarya değişimi ise randıman vermek ile alakası olmaz işlemci tekrar kalıplandıysa randıman vermez haliyle ayriyeten IP68 sertifikasıyla cihazınız eskisi gibi suya ve toza dayanıklılık garantisi olmaz kısaca yapılan kapak açıldıktan sonra yapılan işleme bağlı yoksa arka kapak olmadan telefon kullanan insanlar gördüm hiç sorun yaşamıyorlardı 😅
teşekkür ederim bilgileriniz için

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro