Rehber Pil performansını Nasıl arttırdım [ROOT]

AnıLAkgLu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AnıL
Cihazım
mi 6
Konular
51
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu beta rom
Telefon Modeli
mi 6
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar bildiğiniz gibi herkes pil performansından muzdarip malesef. Bu konuda çok araştırma yaptım ama modül olsun,uygulama silme olsun herşeyi denedim ama hiçbir fark göremedim. Eu beta kullanıyorum ve son güncellemeden sonra %100 olan şarjımla 3saat ekran süresi alıyordum (normal kullanım için instagram,chrome,fifa mobile). Dün birkaç şey denerken telefonda anlamsız bir şekilde arkada çalışan google uygulamasını gördüm (BU UYGULAMA HALİ,HANİ ÜSTÜNE BASTIĞIMIZDA TARAYICI ŞEKLİNDE AÇILAN YANİ GOOGLE SERVİSLERİNİ ETKİLEMEDİ). Root izni vererek uygulamayı sildim ve son şarjdan %70 şarja inene kadar 2saat ekran süresi aldım (Üstte belirttiğin gibi normal kullanımımda). Ben bu uygulamayı silerek böyle bir çözüm keşfettim eğer sizlerde denemek isterseniz ben sildikten sonra google play,google harita,konum hizmetleri gibi başka google hizmetlerini etkilemedi ve bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Aşağıdaki resimde belirttiğim uygulamayı silmiş oldum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Nasıl bu kadar yüksek ekran süresi alabiliyorsunuz hangi cihaz hocam bu :D ben yüzde 87 lerde bu değerlere ulaşıyorum
Redmi 8a.

Dediğim gibi pil ömrü tamamen size ve yaptıklarınıza bağlı.

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
O sana kalmış bir şey. Hergün mü koyuyorsun şarja?
Sabah 7 de yüzde yüz ile cikiyorum geceye kadar %20 civarı şarjım kalıyor ve tekrar şarja
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Redmi 8a.

Dediğim gibi pil ömrü tamamen size ve yaptıklarınıza bağlı.
Hocam bence redmi8a için normal değerler bunlar . Bende note 7 ile 8 saat alıyorum genelde

Oyla:

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Sabah 7 de yüzde yüz ile cikiyorum geceye kadar %20 civarı şarjım kalıyor ve tekrar şarja
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bence redmi8a için normal değerler bunlar . Bende note 7 ile 8 saat alıyorum genelde
Normali 10 saat civarı ama ben yazdıklarımı uyguluyorum. Mesela konum ve senkronizasyon boşuna açık ve gereksiz yere pil yiyor.
Tabi ben telefonda oyun oynamıyorum.
Note 7de de yazdıklarımı uygulayabilir misin?

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
Normali 10 saat civarı ama ben yazdıklarımı uyguluyorum. Mesela konum ve senkronizasyon boşuna açık ve gereksiz yere pil yiyor.
Tabi ben telefonda oyun oynamıyorum.
Note 7de de yazdıklarımı uygulayabilir misin?
Ben gün boyu zaten senk. Kapali , akilli ağ modu açık , konum gerekmedikçe kapalı , animasyonlar kapalı , uygulamalar pil tasarrufuna alındı (WhatsApp vb. Gibiler hariç ) , ekran parlaklığı gerekmedikçe açmıyorum (oto da kullanmıyorum sensör şarj yiyor bence ) , titreşim kapalı , kayan bildirimler kapalı , tus ve kilit sesleri falan kapalı , gereksiz uygulamaları devre dışı bıraktım . Otomatik başlatma dan programları devrre dışı birsktim . İstenmeyen uygulamaların bildirim yetkisini aldım .

Oyla:

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Ben gün boyu zaten senk. Kapali , akilli ağ modu açık , konum gerekmedikçe kapalı , animasyonlar kapalı , uygulamalar pil tasarrufuna alındı (WhatsApp vb. Gibiler hariç ) , ekran parlaklığı gerekmedikçe açmıyorum (oto da kullanmıyorum sensör şarj yiyor bence ) , titreşim kapalı , kayan bildirimler kapalı , tus ve kilit sesleri falan kapalı , gereksiz uygulamaları devre dışı bıraktım . Otomatik başlatma dan programları devrre dışı birsktim . İstenmeyen uygulamaların bildirim yetkisini aldım .
Normal kullanıyorsun. Oyun oynuyor musun telefonda?

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-01-22-23-06-03-473_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-01-22-23-06-03-473_com.miui.securitycenter.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2020-01-22-23-05-48-628_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-01-22-23-05-48-628_com.miui.securitycenter.jpg
    251,3 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2020-01-22-23-05-30-025_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2020-01-22-23-05-30-025_com.miui.securitycenter.png
    427 KB · Görüntüleme: 22
Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Şu konuya bakmanızı öneririm

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
Şu konuya bakmanızı öneririm
Bu konudaki anlatımın sadece Kernel bölümünü yapmıyorum ve halen 7.30 saat ekran süreleri alıyorum . Babam note 8 kullanıyor cihaz 3 gündür şarja takmadı ve şarjı 35 suan . 8.30 saat de ekran süresi almış . Şaşırdım

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Bu konudaki anlatımın sadece Kernel bölümünü yapmıyorum ve halen 7.30 saat ekran süreleri alıyorum . Babam note 8 kullanıyor cihaz 3 gündür şarja takmadı ve şarjı 35 suan . 8.30 saat de ekran süresi almış . Şaşırdım
Kullanıma göre değişir hocam.

Oyla:

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Hayır . Sadece sosyal medya ve görüşme yapiyorum.
Benimki sana ilginç geldiği kadar seninkide ilginç geldi. Eğer mobil veriden bağlanıyorsan
Anlaşıldı. Mobil veri açık iken şebeke durumuna göre şarj çok gidiyor. Veri şebekeden tam verim almak için ekstra fazla güç harcıyor. Yine de bana ilginç geldi.

Oyla:
Üst Alt