Rehber Pil performansını Nasıl arttırdım [ROOT]

AnıLAkgLu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AnıL
Cihazım
mi 6
Konular
51
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
eu beta rom
Telefon Modeli
mi 6
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar bildiğiniz gibi herkes pil performansından muzdarip malesef. Bu konuda çok araştırma yaptım ama modül olsun,uygulama silme olsun herşeyi denedim ama hiçbir fark göremedim. Eu beta kullanıyorum ve son güncellemeden sonra %100 olan şarjımla 3saat ekran süresi alıyordum (normal kullanım için instagram,chrome,fifa mobile). Dün birkaç şey denerken telefonda anlamsız bir şekilde arkada çalışan google uygulamasını gördüm (BU UYGULAMA HALİ,HANİ ÜSTÜNE BASTIĞIMIZDA TARAYICI ŞEKLİNDE AÇILAN YANİ GOOGLE SERVİSLERİNİ ETKİLEMEDİ). Root izni vererek uygulamayı sildim ve son şarjdan %70 şarja inene kadar 2saat ekran süresi aldım (Üstte belirttiğin gibi normal kullanımımda). Ben bu uygulamayı silerek böyle bir çözüm keşfettim eğer sizlerde denemek isterseniz ben sildikten sonra google play,google harita,konum hizmetleri gibi başka google hizmetlerini etkilemedi ve bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Aşağıdaki resimde belirttiğim uygulamayı silmiş oldum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
Merhabalar bildiğiniz gibi herkes pil performansından muzdarip malesef. Bu konuda çok araştırma yaptım ama modül olsun,uygulama silme olsun herşeyi denedim ama hiçbir fark göremedim. Eu beta kullanıyorum ve son güncellemeden sonra %100 olan şarjımla 3saat ekran süresi alıyordum (normal kullanım için instagram,chrome,fifa mobile). Dün birkaç şey denerken telefonda anlamsız bir şekilde arkada çalışan google uygulamasını gördüm (BU UYGULAMA HALİ,HANİ ÜSTÜNE BASTIĞIMIZDA TARAYICI ŞEKLİNDE AÇILAN YANİ GOOGLE SERVİSLERİNİ ETKİLEMEDİ). Root izni vererek uygulamayı sildim ve son şarjdan %70 şarja inene kadar 2saat ekran süresi aldım (Üstte belirttiğin gibi normal kullanımımda). Ben bu uygulamayı silerek böyle bir çözüm keşfettim eğer sizlerde denemek isterseniz ben sildikten sonra google play,google harita,konum hizmetleri gibi başka google hizmetlerini etkilemedi ve bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar. Denemek isteyenlere tavsiye ederim. Aşağıdaki resimde belirttiğim uygulamayı silmiş oldum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bu Google appi bildim bileli hiç sevmedim . Chrome'da arama yapmak varken neden google app kullanayım ki hem de fazla güç ve veri tüketimi yapıyor arkaplanda .

Bu arada ekleme yapayım . Google app sildiginiz an sesli arama özelliği gidiyor ve bundan dolayı uygulamayı silemiyorum

Oyla:

AnıLAkgLu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AnıL
Cihazım
mi 6
Konular
51
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu Google appi bildim bileli hiç sevmedim . Chrome'da arama yapmak varken neden google app kullanayım ki hem de fazla güç ve veri tüketimi yapıyor arkaplanda .

Bu arada ekleme yapayım . Google app sildiginiz an sesli arama özelliği gidiyor ve bundan dolayı uygulamayı silemiyorum
ben sesli arama derken googlenin siri gibi bir uygulaması varya o gitti bende ancak sesli arama yapmayı şuana kadar hiç kullanmadım. Bilgilendirmeniz iyi oldu denemek istiyenler bilgilendirmenizi dikkate almalı.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Aslında pili öldürüp performansı azaltan biziz. Bakın sizde bataryayı tamamen doldurup kullanıyorsunuz mesela. Ben şunu anladım ki 80-20 döngüsü gerçekten doğru. Ben Mi6 yı aldığımdan beri en az yüzde 20de şarja takar 94 gibi de alırım. Aslında batarya ömrü için 80de almak gerek ama bana yetmiyor. Ve böyle kullanmama rağmen hala 7 saat üzeri ekran süresi alıyorum. Şuan 100den sıfıra 8 saati aşkın ekran süresi alacağından eminim. Google uygulaması kurulu ikende aynı değil ikende aynı süreleri aldım hep. Pil tasarrufu için kullandığım tek uygulama naptime. Bu da beklemede şarj tüketimini en aza indirmek için.

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
Aslında pili öldürüp performansı azaltan biziz. Bakın sizde bataryayı tamamen doldurup kullanıyorsunuz mesela. Ben şunu anladım ki 80-20 döngüsü gerçekten doğru. Ben Mi6 yı aldığımdan beri en az yüzde 20de şarja takar 94 gibi de alırım. Aslında batarya ömrü için 80de almak gerek ama bana yetmiyor. Ve böyle kullanmama rağmen hala 7 saat üzeri ekran süresi alıyorum. Şuan 100den sıfıra 8 saati aşkın ekran süresi alacağından eminim. Google uygulaması kurulu ikende aynı değil ikende aynı süreleri aldım hep. Pil tasarrufu için kullandığım tek uygulama naptime. Bu da beklemede şarj tüketimini en aza indirmek için.
80-20 arası ile 100-10 döngüsü arasındaki ekran süresi farkı var mı ?

Oyla:

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Ek olarak,
Konum ve senkronizasyonu kapalı tutun. Güncelleştirmeleri otomatik kısmından çıkarın. Kullanmadığınız küçük program bile olsa arkaplan verilerini temizleyip fabrika ayarına döndürün.
Gece uyurken mobil veri ve wifiyi kapatın(işiniz yoksa).
Şarjda çok fazla tak çıkar yapmayın.
Uygumaların bildirimlerini kayan bildirimler olarak değil, simgesel olarak alın.

Oyla:

alitoprax

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 7
Konular
5
Bunu yapmaktaki amaç pilin ömrünü maksimum düzeyde tutmak. Pil ömrü sağlıklı oldukça alınan ekran süreside artıyor.
Magisk modülü vardı bı tane adını hatırlayamadım . Şarj yüzdesini ayarliyorsun ve şarjın o seviyeye geldiğinde şarj girişinden akım almayı kesiyor bı ara denemiştim gece şarja taktım sabah 94 şarjım vardı ve şarj işareti yoktu bu program veya modül ile yapsak sıkıntı çıkarırmi sizce

Oyla:
Üst Alt