Yardım Performans Artırıcı Uygulama

CihanK06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sanane Kuş
Cihazım
Mi5
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Masik 3.5
Telefon Modeli
Mi5
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar cihazıma overclock yapabileceğim bir program arıyorum (cpu gpu saat hızını artırabileceğim) cihazım mi5.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
uygulamasını öneririm. Maksimum 1.8 Ghz frekansı varmış işlemcinizin, uygulamalarla 1.8'in üstüne çıkamazsınız direkt olarak kernel'in kodlarından değişiklik yapmalısınız. Bu uygulama/uygulamalar sadece işlemci çekirdeklerini sürekli olarak, ayarladığınız hızda çalışmasını sağlar. Bilinçi bir şekilde kullanın, aksi taktirde geri döndürülemez sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Şarj konusuna gelirsek bir tık daha hızlı biteceğini unutmayın, cihazınız daha hızlı ısınacaktır.

Oyla:

CihanK06

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sanane Kuş
Cihazım
Mi5
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihazım emekli oldu zaten artık allah ne verdiyse brick olana kadar devam teşekkurler denıyecem :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uygulamasını öneririm. Maksimum 1.8 Ghz frekansı varmış işlemcinizin, uygulamalarla 1.8'in üstüne çıkamazsınız direkt olarak kernel'in kodlarından değişiklik yapmalısınız. Bu uygulama/uygulamalar sadece işlemci çekirdeklerini sürekli olarak, ayarladığınız hızda çalışmasını sağlar. Bilinçi bir şekilde kullanın, aksi taktirde geri döndürülemez sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Şarj konusuna gelirsek bir tık daha hızlı biteceğini unutmayın, cihazınız daha hızlı ısınacaktır.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Öyle bir uygulama malesef yok hocam. Yani uygulama ile olacak iş değil. Kernele ihtiyacınız var.

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Cihazınız için oc destekli kernel kurup, yukarıda didosior hocamın bahsettiği uygulama ile oc yapabilirsiniz. Dikkat edin, fazlası aşırı ısınmaya ve çok ciddi şarj tüketimine yol açar. 200-300mhz oynatmanız kafi.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Cihazınız için oc destekli kernel kurup, yukarıda didosior hocamın bahsettiği uygulama ile oc yapabilirsiniz. Dikkat edin, fazlası aşırı ısınmaya ve çok ciddi şarj tüketimine yol açar. 200-300mhz oynatmanız kafi.
Kendi cihazımdan örnek vermek istiyorum hocam, AOSP rom kurduğumda, standartlarda 2.0 Ghz olan işlemcim, kernel sayesinde 3.0 Ghz hızına çıkartılmıştı ve şarjı eskisine göre su gibi gider olmuştu. Tabii cihazda oyun oynamak için ortamın soğuk olması lazım.. Benchmark testinde güzel değerler elde ettim ancak 65 derece üstünü gördüm ısıda. ( Tabii programlar ne kadar doğru söyler ısı derecelerini bilemiyorum, fark edilebilir bir ısı vardı. )

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Kendi cihazımdan örnek vermek istiyorum hocam, AOSP rom kurduğumda, standartlarda 2.0 Ghz olan işlemcim, kernel sayesinde 3.0 Ghz hızına çıkartılmıştı ve şarjı eskisine göre su gibi gider olmuştu. Tabii cihazda oyun oynamak için ortamın soğuk olması lazım.. Benchmark testinde güzel değerler elde ettim ancak 65 derece üstünü gördüm ısıda.

Aslında bunu geliştiricilerin düşünüp sınırını belirlemesi lazım. Bilinçsiz kullanım cihaza zarar verebiliyor. 1ghz artırmanız biraz absürt olmuş. :) dediğim gibi 200-300mhz (300 bile fazla) oynatmanız yeterli olacaktır. Tabii buna gerek bile olacağını düşünmüyorum.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Aslında bunu geliştiricilerin düşünüp sınırını belirlemesi lazım. Bilinçsiz kullanım cihaza zarar verebiliyor. 1ghz artırmanız biraz absürt olmuş. :) dediğim gibi 200-300mhz (300 bile fazla) oynatmanız yeterli olacaktır. Tabii buna gerek bile olacağını düşünmüyorum.
Haklısınız hocam, o AOSP rom'u geliştiren sağolsun kernelde oynama yaparak artırmış. :D
Bence telefon için OC yapılmaması gerekiyor, bırakaladım sade halinde kalsın. Bilgisayar olsa ha neyse.. :D

Oyla:

hakanozerh

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 9T Pro 6&64
Meslek
Lojistik Uzmanı