Yardım Pc de dosyalar remk uzantılı oldu lutfen yardım

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı
Konular
68
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 11 global
Telefon Modeli
Note 6 Pro 4 64 global
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar pc de fazla indirdiğim dosyaları Vs siler iken yanlışlıkla bi dosya çalıştırdım ve Chrome tarayıcı her seferinde kendi kendine açılmaya ve saçma sapan sekme ler açmaya başladı Chrome u kaldırdım bu defa da internet Explorer yaptı aynısını pc yi bi gün önceye döndürdüm düzeldi fakat baktım ki taşınabilir harddisk deki dosyaların yüzde 80 i remk uzantılı dosya uzantısı olmuş uzatıyı silip mesela bi fotoyu açsam da Windows tanımıyor bazılarında da crypted yazıyor fidye yazılımı sanırım kurtulmanın yolu nedir harddisk deki fotoları daha google fotoğraflar dan diğer hesaplarından indirip yeni düzenledim varmıdır bir yolu

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-03-18-23-31-44-631_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2020-03-18-23-31-44-631_com.miui.gallery.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 16

Murat1425

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
712
Cihazım
Resmi 5 plus
Konular
2
Olmazsa bana burdan ulaş hallederiz sıkma canını

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Dosyaları kriptolayan virüs. Dosyaların çözülmesi için bilmem kaç dolar para istiyorlar. Rus yapımıdır başıma gelmiştir. Çözümü sadece format ve tüm dosyaların kaybı.

Oyla:

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı
Konular
68
Dosyaları kriptolayan virüs. Dosyaların çözülmesi için bilmem kaç dolar para istiyorlar. Rus yapımıdır başıma gelmiştir. Çözümü sadece format ve tüm dosyaların kaybı.
Hocam dosyaları kaybetsem de yedeği var bulut da sıkıntı yok tekrar indirip düzenleme zahmeti olacak yapacak bir şey yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bişey sorucam ben bu işi halledip herşeyi güvene aldıktan sonra bu bana verilen e postaya kocaman bir hıyar resmi gönderebilirim demi

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Hocam kendim bilişimciyim. Haftalardır açmadığım masaüstü bilgisayarımı açmıştım bir de ne göreyim herşey kriptolanmış. Her yolu denedim her yeri araştırdım. Çözümü olmayan bir illet ve nasıl bulaştığını bile anlayamadım. Araştırırken veri kurtarma şirketlerine hard diskini gönderip olumsuz dönüt alanları bile okumuştum. Hiç uğraşmayın format atıp devam edin geçmiş olsun.

Hocam dosyaları kaybetsem de yedeği var bulut da sıkıntı yok tekrar indirip düzenleme zahmeti olacak yapacak bir şey yok

Bişey sorucam ben bu işi halledip herşeyi güvene aldıktan sonra bu bana verilen e postaya kocaman bir hıyar resmi gönderebilirim demi
Ben saydırmıştım geri dönmediler :D siz hıyarı gönderip bir deneyin :)

Oyla:

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı
Konular
68
Hocam kendim bilişimciyim. Haftalardır açmadığım masaüstü bilgisayarımı açmıştım bir de ne göreyim herşey kriptolanmış. Her yolu denedim her yeri araştırdım. Çözümü olmayan bir illet ve nasıl bulaştığını bile anlayamadım. Araştırırken veri kurtarma şirketlerine hard diskini gönderip olumsuz dönüt alanları bile okumuştum. Hiç uğraşmayın format atıp devam edin geçmiş olsun.
Hocam formatı yavaş biçimlendirme ile Windows mu atsın yoksa birimi silip yine Windows la mı atayım mini tool parttıon kullanıyorum genelde ama ne tavsiye edersin kalıntı kalmaması için

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Hocam formatı yavaş biçimlendirme ile Windows mu atsın yoksa birimi silip yine Windows la mı atayım mini tool parttıon kullanıyorum genelde ama ne tavsiye edersin kalıntı kalmaması için
Benim aklıma low level format atmak gelmişti ama uğraşmadım. Windowsun kurulumundaki disk yöneticisiyle biçimlendirip bölümleri silip tekrar bölümlendirme yapıp kurmuştum. Tekrardan bir sorun yaşamadım

Oyla:

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı
Konular
68
Benim aklıma low level format atmak gelmişti ama uğraşmadım. Windowsun kurulumundaki disk yöneticisiyle biçimlendirip bölümleri silip tekrar bölümlendirme yapıp kurmuştum. Tekrardan bir sorun yaşamadım
Eyvallah hocam
ya valla bişey diyeyim mi benim wd elements harici disk bozulmuştu çıkma 1 tb harddisk aldım aparat aldım bütün arşiv leri google dan mega dan yandex den indirdim günler sürdü hepsini ayıkladım düzenledim o arada pc çöktü yeniden sağlam temiz kurulum yaptım kurdum işte iş güç izne çıktım dün itibariyle bu corona dan dolayı tam anti virüs Vs kurayım derken pc de temizlik yapıyordum o arada nasıl çalıştırdım o dosyayı hatırlamıyorum bile neyse ki izinde yim 1hafta 3 günde tertemiz olurum ben cevaplarınız için teşekkür ederim

Oyla:

kadir34

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa oğuz
Cihazım
Note 6 pro 4 64
Meslek
Satış danışmanı