Yardım Parmak izim çalışmıyor

ozcanmert95

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
Öncelikle herkese iyi günler.mi5 kullanıcısıyım. Karşılaştığım sorunu özetlersem

Arkadaşlar dün gece saat 01.00 a kadar hiç bi problem yoktu fakat sahur yaptım ve tekrar telefonu elime alınca parmak izinin çalışmadığını farkettim.ardindan parmak izim mi silinmiş diye ayarlardan kilit ekranı ve şifreye girdim. orada da parmak izi sekmesi yoktu

Mi5 kullanıcıları bilirler telefonun orta(home) tuşu dokunmatik.yani tuşa basmadan üzerine parmağınızla yumuşak temas edince direk uygulamadan çıkabiliyorsunuz.
Ardindan bu özelliğin de telefonumdan kaybolduğunu gözlemledim. Yani artık dokunarak değil tuşa basarak çıkabiliyorum uygulamadan.telefona ek ayarlardan sıfırlama işlemini de yaptım çözülmedi. Arkadaşlar yani parmak izi sensörü mu çalışmıyor yoksa bir miui güncellemesi gelince home tuşu dokunmadığı iptal mi edilmiş. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-06-01-09-24-26-786_com.android.settings.png
    Screenshot_2017-06-01-09-24-26-786_com.android.settings.png
    135 KB · Görüntüleme: 27

eymenygt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi5 3/64
Konular
3
Çok nadir olarak kafasına göre cihazla iletişimi kesiyor parmak izi sensörü. Donanım testinde de fail veriyor. Çoğu zaman kendi kendine düzeliyor ama şu yolu da deneyebilirsiniz:
1. Şarjı tamamen bitirin telefon kapansın.
2. Kapalı şekilde şarja takın ve dolana kadar açmayın.
3. Şarj dolduktan sonra şarja takılı şekilde telefonu açın

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

ozcanmert95

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam teşekkür ederim bunu deneyeceğim fakat kilit ekranından parmak izi sekmesinin kalkması neden olabilir o zaman

Oyla:

ozcanmert95

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sorun hala çözülmedi o zaman ben telefonu garantiye yolluyorum başka yapabileceğim bir şey kalmadı

Oyla:

eymenygt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi5 3/64
Konular
3
Sanki Zenex hocam bununla ilgili bir şey demişti tam hatırlamıyorum. Kendisinin bildiği varsa size yol göstersin. Bu problem benim de başıma geldi fakat tam olarak nasıl çözüldü bilmiyorum. Resurrection Remix kurmuştum ayarlama yaparken bir süre sonra parmak izimi eklemek istediğimde sekmenin olmadığını farkettim birkaç defa yeniden başlatınca düzelmemişti fakat eu rom kurup geri RR kurunca gelmişti. Siz bence yedeklerinizi alıp MiFlash ile temiz bir kurulum yapın.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Birkaç kere karşılaştığım bir sorun. Çözümü yok, bir süre sonra kendiliğinden geri geliyor garip bir şekilde.

Oyla:

eymenygt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi5 3/64
Konular
3
Zenex hocam sorunun çözümü farklı firmware flashlamak olabilir mi? Bir önceki mesajımda bahsettmiştim. RR kurmadan 7.4.14 firmware kurmuştum ve parmak izi bir süre sonra kaybolmuştu. Wipe yaparak eu global geçmiştim, geçerken kendisi 8.2.2.0 firmware yüklemişti ve eu romda parmak izini görmüştü. Sonra tekrar 7.4.14 ve RR kurduğumda parmak izi çalışıyordu.

Oyla:

TR_PATRON

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xin
Cihazım
Mi 5
Konular
9
Merhaba, benim başıma da kısa zaman önce bu sorun gelmişti ve Android 7 için gerekli Firmware'ı flaşladıktan sonra sorunum düzelmişti. Yine olmazsa baştan TWRP ile ROM'la birlikte Firmware'ı flaşlayıp, sorunu düzeltebilirsiniz.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro