Yüksek performanslı dizüstü bilgisayara verilecek para ile daha iyi masaüstü toplanır ama tabi dizüstü rahatlığı denen olay var

Ben MSI GE60 kullanıyorum çok memnunum. Performans, kalite, ek özellikler falan çok iyi. Tek sorun diyebileceğim ısınma. O da her bilgisayarda -özellikle yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarda vardır.
Uzun zamandır incelemediğim için tavsiye edebileceğim bir model yok ama MSI gaming serilerine mutlaka bak. Ayrıca oyun ağırlıklı kullanacağın için illa i7 işlemci olsun deme zaten i5 ile gayet yeterli performans alırsın hem daha ucuz olur. Dikkat etmen gereken şey işlemcinin son nesil olması. Ayrıca MSI genelde HQ işlemci kullanıyor normal düz serilerden daha performanslı oluyor.
Tabi en önemli nokta ekran kartı. Çünkü oyun oynacaksın ekran kartın iyi olmalı. Mutlaka GTX serisi olsun bunlar yüksek performanslı kartlar. Tabi yine ekran kartı modeli önemli bunların hepsini incelemen gerekiyor. Alacağın modelleri, kullanılan işlemci, ekran kartlarını ayrıca incelemeni öneririm.
SSD olmayan modelleri tercih et daha ucuz olur ileride istersen SSD takarsın Windows'u ona kurarsın hız olarak mükemmel olur. Mesela ben aldığımda SSD yoktu daha sonra kendim SSD alıp taktım (250 GB) Windows'u, oyun, programları falan SSD'ye kuruyorum performans olarak çok iyi. HDD'yi de depo olarak kullanıyorum.
İncelemeler için technopat sitesini tavsiye ederim gerekli her şeyi orada bulabilirsin.