Soru Otomatik başlatılan ve arka planda çalışan uygulamalar hakkında

Sypreus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Emre
Cihazım
POCO F6
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EU
Telefon Modeli
POCO F6
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, telefonu yeniden başlattıktan veya herhangi bir uygulamayı açtıktan sonra arka planda otomatik başlatılan uygulamalar hakkında ne yapılabilir? Bu durum hem şarjı tüketiyor hem de telefonu zorlayıp işlemci, ram kullanımını arttırarak ısınmaya sebep oluyor. Yani ben bir uygulama açtıktan sonra neden arka planda 5 uygulama daha başlatılıyor anlamıyorum. Oynadığım oyun ile alışveriş veya banka uygulamasının ne alakası var da arka planda çalıştırılıyor çözemedim. Özellikle bu durum telefonu yeniden başlatınca oluyor, ayarlara girip bir bakıyorum 30 tane uygulama çalışıyor. Telefonumda root var bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-04-14-39-03-588_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-06-04-14-39-03-588_com.miui.securitycenter.jpg
    390,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Sypreus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Emre
Cihazım
POCO F6
Konular
16
Xiaomi'nin HyperFOS sistemindeki saçma hatalarından biri. Bende yüklü uygulamaların hepsinin. Otomatik başlatması kapalı. Hatta pil tasarrufu yap değil hareketsizlik halinde kapat da ayarlı. Üstüne sakın data vs kullanmada ayarlı. Ne oluyorsa habire bütün uygulamaları ayağa kaldırıp duruyor. Samsun'da ki kullanılmayan uygulamaları derin uykuya geçir keşke Xiaomi'de de olsa. Ama adı üstüne HyperFOS 🤣😎
Haklısınız hocam ve aşırı saçma bir durum. Ekran süresini %80 oranında azalttığını düşünüyorum. Samsung gibi derin uyku özelliği ile çözülebilecek bir şey ama sanki bilerek yapmıyorlar.

Oyla:

waffensoul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Xiaomi mi 13T
Konular
10
Samsung kullandığım zamanlar bi kere ayarını yapmam yetiyordu hocam,sonrasında tekrar kurcalamaya ve ardına bakmaya dahi gerek olmuyordu ve pile de cidden çok etkisi oluyordu. Xiaomide bunu görememek biraz üzücü, umarım android 16 da bu mevzu düzelir.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Xiaomi bu saatten sonra hiçbir şeyi düzeltemez. Ben inanmıyorum. Stabil işletim sistemi yapalım kafası yok adamlarda. Görsellik de görsellik. Her güncellemesi sürekli İOS a benzeme çabası. İnternette sızan HyperFOS 3 görsellerine bakın. Ne demek istediğimi anlarsınız. Her cihazda ayrı ayrı çalışan özellikler. Her cihazda farklı farklı davranan görseller. Garip çok garip. Örneğin benim cihaz. Poco X5 Pro 5G. Pil ayarlarında %80 limiti var. %80 e gelince şarj durmuyor. %100 e kadar devam ediyor. Global Xiaomi ye bununla ilgili mail attım. Raporladım. Ekran görüntüleri gönderdim. Adamlar en sonunda bana dediki. Yeni güncellememizi bekleyin 🤣
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuraya bakın. Bu uygulamaların hepsi kısıtlı bende. Hemde her yerden. Ama nafile.
Xiaomi yazılım işini be ce re mi yoooor 😁

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:
Üst Alt