Soru Otomatik başlatılan ve arka planda çalışan uygulamalar hakkında

Sypreus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Emre
Cihazım
POCO F6
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EU
Telefon Modeli
POCO F6
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar, telefonu yeniden başlattıktan veya herhangi bir uygulamayı açtıktan sonra arka planda otomatik başlayan uygulamalar hakkında ne yapılabilir? Bu durum hem şarjı tüketiyor hem de telefonu zorlayıp işlemci, ram kullanımını arttırarak ısınmaya sebep oluyor. Yani ben bir uygulama açtıktan sonra neden arka planda 5 uygulama da başlatılıyor anlamıyorum. Oynadığım oyun işe alışveriş veya banka uygulamasının ne alakası var da arka planda çalıştırılıyor çözemedim. Özellikle bu durum telefonu yeniden başlatınca oluyor, ayarlara girip bir bakıyorum 30 tane uygulama çalışıyor. Telefonumda root var bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-04-14-39-03-588_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-06-04-14-39-03-588_com.miui.securitycenter.jpg
    390,6 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:

Dussosa

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cem
Cihazım
Xiaomi 14t
Konular
7
Greenify uygulamasını deneyebilirsin. Arka planda çalışan seçtiğin uygulamarı tek tuşla sonlandırıyor.

Oyla:

mucizat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
osman
Cihazım
xiaomi 13t pro
Konular
8
Ayarlar kısmına gir arama yerine arka plan yazınca zaten orda arka planda otomatik başlatma diye başlık çıkar ona tıkla açık olanlari kapat tekrar açılmaz.birde aynı yerde 3 nokta işareti var orasida sistem uygulamalarını gösteriyor otomatik başlatılan onlara da bakabilirsin önemsiz olanlari kapat.ben kamerayı kapattım o kisimdan

Oyla:

Sypreus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Emre
Cihazım
POCO F6
Konular
16
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Greenify uygulamasını deneyebilirsin. Arka planda çalışan seçtiğin uygulamarı tek tuşla sonlandırıyor.
Hocam benim için sonlandırması önemli değil direkt hiç başlatmaması gerekiyor. Bunun için bir yöntem lazım rootlu bir çözüm var mı merak ediyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar kısmına gir arama yerine arka plan yazınca zaten orda arka planda otomatik başlatma diye başlık çıkar ona tıkla açık olanlari kapat tekrar açılmaz.birde aynı yerde 3 nokta işareti var orasida sistem uygulamalarını gösteriyor otomatik başlatılan onlara da bakabilirsin önemsiz olanlari kapat.ben kamerayı kapattım o kisimdan
Hocam o kısımda sadece kamera ve WhatsApp seçili. Zaten WhatsApp'ın seçili olması şart, kamera ise kapatılmasa da olur diye düşünüyorum. Önemli olan diğer uygulamalar bunlara bir çözüm bulmak lazım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Öncelikli olarak ayarlar/uygulamalar altından açılmamasını istediğiniz uygulamaya girin ve arka planda otomatik başlatma seçeneğini kapatın. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Eğer çözülmez ise

Yukarıdaki uygulamayı yükleyip sistem navigasyonu yerine root yetkisi vererek bu uygulamayı kullanın. Ben bu uygulamada sağdan veya soldan uzun çekme hareketini uygulamayı zorla durdur olarak ayarlıyorum ve açılmasını istemediğim uygulamadan çıkarken kısa değil uzun kaydırarak zorla kapatılmasını sağlıyorum. Uygulama tekrar açılmıyor.

Sistem navigasyonu yerine tuşları kullanıyorsanız tuş kısayolları altından geri tuşuna uzun basın işlevini mevcut uygulamayı kapat olarak ayarlayıp rootsuz ve uygulamasız aynı sonuca ulaşabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt