Hocam ben sizin istediğinizi de sorununuzu da anladım, merak etmeyin
Ancak ram temizleme dediğimiz şey de tam olarak bunu yapar zaten. Açık olan uygulamaları tamamen sonlandırır ve uygulamaların arka planda çalışmasını engeller. Uygulama özellikleri siz tekrar uygulamayı başlatana kadar çalışmaz. Yani şu anki cihazınızda sorun yok tam olarak yapması gerekeni yapıyor, çalışması gerektiği gibi çalışıyor. Samsung'ta ise sadece ekrandan kaldırıyordu demek ki, uygulamayı kapamıyordu, kapattım diyerek yalan söylüyordu.
Şöyle düşünün bir odadasınız ve siz odadan çıkarken oda dışında bulunan anahtar ile ışığı kapatıyorsunuz. Samsung odasında anahtarı kapalı hale getiriyordunuz, siz kapattım zannediyordunuz ama içeride ışık yanmaya devam ediyordu. Şimdi Xiaomi odasındasınız ve anahtarı kapalı hale getirdiniz ve ışık bu defa gerçekten söndü. Ancak bu sefer de karanlık oldu diye şikayet ediyorsunuz. Karanlık olmasını istemiyorsanız ışığı kapatmamanız lazım. Samsung odasınadayken karanlık olmamasının nedeni ışığın kapanmamış olması yani. Bozuk olan Xiaomi odasının anahtarı değil Samsung odasının anahtarı. Normal olan anahtar kapalıyken ışığın yanmaması zaten.