orjinal rom yükleyemiyorum..

carloska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
19
benim sorunum biraz farklı.. androidbrick sitesinin sahibi osman denen şahıştan mi 4 aldım fakat partition ayarlarını değiştirdiği için recovery den orj. rom yüklenmiyor şu an 5.1.1 unoffical rom yüklü arada simkartı görmüyor yeniden başlatıyorum bi kaç anca o zaman düzeliyor. telefonu fastboot moduna alıp mi suite i açınca otomatik görüp 2 tane rom flashlama seçeneği sunuyor ikisinde de aynı şekilde %52 ye system img sanırım o kısımda takılıp kalıyor sonra program donuyor.. sorunu nasıl düzelteceğini bilen var mı..

carloska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun şu ki sistemin yüklendiği partition kısmı dışardan müdahale ile küçültüğünden flashboot dan sistem yüklerken "size too large" hatası veriyor yapmam gereken bi nevi partition manager ile sistemin kurulduğu alanı genişletmek bilen varsa yardımlarını bekliyorum

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Niye partisyonu küçültülmüştür anlamıyorum. Ne gerek vardı? İlerde rom yüklerken sorun çıkaracağı bilindiği halde bunun yapılması akıl alır birşey değil. Ben herhangi biryerde partisyonu değiştirme ile ilgili birşey görmedim. Biraz Google yardımına ihtiyacınız olacak.

Oyla:

carloska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hafıza 16 gb harici girişte olmayınca.. ama ne kadar farkettiki zaten değecek kadar yer açıldımı mesela.. kendim baktım birazda recovery den mi oluyor fastboot tan mı yoksa masaüstünden mi bilmiyorum işlemi yaparken hafızadaki rom dosyaları gidecek aksi bi durum olursa onlarıda kuracamicam fastboot tanda yüklenmiyor uğraş dur

Oyla:

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Telefonu aldığın yere sordun mu hiç?

Oyla:

PlayLoud

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cem
Cihazım
Mi4
Konular
2
Sorununuzun çözümü var ve çokta zor değil. CynogeMod 12.1 gibi bazi 5.1.1 romlara geçmek için partisyon uzerinde oynama yapmak gerekiyor. Sizin cihazinizda da bu degisiklik yapilmis büyük ihtimal , bu yüzden orjinal miui ROM yüklenmiyor. Cihazinizi rootlayip , CWM recovery kurup , mi 4 yada mi 3 stock partisyon dosyasini flaşlamaniz yeterli olacaktır. İnternette bulabilirsiniz. Mi3 partisyon dosya bölümü Mi4 ile ayni oldugu icin o da olur.

Bunu denedinizmi bilmiyorum ama büyük ihtimal ile sorununuz çözülecektir ve orjinal romlar sorunsuz bir şekilde kurulacaktır.

Oyla:
Üst Alt