- Adım
- Güngör
- Cihazım
- LG G3
- Konular
- 8
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta okuduğunuz gibi orijinal telefon alıp almadığımı nasıl anlayabilirim. Bu hafta hepsiburada üzerinden ithalatçı garantili redmi note 8 aldım. Elimde mevcut halde redmi note 8 var ancak serviste. Telefonun kutusu sanki burada basılmış gibiydi. Kutunun üzerindeki imei yazılı yerde sonradan basılıp yapıştırılmış gibiydi. Kutuyu açtım önceden telefona sahip olduğum için karşıma çıkacak içeriğe hakimim. Neyse içerik bomboş. Türkiye garantili aldığım cihazın kutusu kağıtlarla doluyken bunun içi uyduruk bi garanti belgesi sonradan atılmış iğne falan vardı. Telefonu elime aldım. Ekranda bilgilendirme yapan bir yapıştırma olması gerekirken sadece tam ortada redmi yazan sağ üst köşede mi yazısı olan bi yapıştırma vardı. Arka tarafında imei ile alakalı yapıştırmada eksikti. Şarj kablosu rezil bi haldeydi. Telefonu açtım sim takmadım imei konrol kodunu yazdığımda imei 1 boş imei 2 de kutunun üstünde yazan iemi mevcuttu. Sorgulama yaptığımda ithalat yolu ile kaydedilmiş imei yazıyordu. Marka model bilgisinde redmi note 8 yazıyordu. Sonra bootloader kontrol ettim o da kapalıydı. Ne dersiniz cihazı kullanayım mı? yoksa iade sürecini başlatayım mı. Biraz hızlı yazdım çok özür dilerim. Bu arada daha önce ithalatçı garantili telefon tecrübem olmuştu. Ama böylesiyle hiç karşılaşmadım açıkçası.