Yardım Orijinal telefon nasıl anlaşılır.

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta okuduğunuz gibi orijinal telefon alıp almadığımı nasıl anlayabilirim. Bu hafta hepsiburada üzerinden ithalatçı garantili redmi note 8 aldım. Elimde mevcut halde redmi note 8 var ancak serviste. Telefonun kutusu sanki burada basılmış gibiydi. Kutunun üzerindeki imei yazılı yerde sonradan basılıp yapıştırılmış gibiydi. Kutuyu açtım önceden telefona sahip olduğum için karşıma çıkacak içeriğe hakimim. Neyse içerik bomboş. Türkiye garantili aldığım cihazın kutusu kağıtlarla doluyken bunun içi uyduruk bi garanti belgesi sonradan atılmış iğne falan vardı. Telefonu elime aldım. Ekranda bilgilendirme yapan bir yapıştırma olması gerekirken sadece tam ortada redmi yazan sağ üst köşede mi yazısı olan bi yapıştırma vardı. Arka tarafında imei ile alakalı yapıştırmada eksikti. Şarj kablosu rezil bi haldeydi. Telefonu açtım sim takmadım imei konrol kodunu yazdığımda imei 1 boş imei 2 de kutunun üstünde yazan iemi mevcuttu. Sorgulama yaptığımda ithalat yolu ile kaydedilmiş imei yazıyordu. Marka model bilgisinde redmi note 8 yazıyordu. Sonra bootloader kontrol ettim o da kapalıydı. Ne dersiniz cihazı kullanayım mı? yoksa iade sürecini başlatayım mı. Biraz hızlı yazdım çok özür dilerim. Bu arada daha önce ithalatçı garantili telefon tecrübem olmuştu. Ama böylesiyle hiç karşılaşmadım açıkçası.

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
Cihaz muhtemelen geri dönen bir cihaz. Daha önce satılmış iade edilmiş sonrasında satıcı kutuyu ve içeriği kendince toplayıp tekrar satışa sunmuş. Ben olsam cihazı bu şekilde kullanmam iade ederim.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Direkt iade edin hocam.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hemen geri dönüşünüz için teşekkür ederim. İade sürecini başlatmayı düşünüyorum. Mi'nin cihaz sorgulamasından bile geçti cihaz. Muhtemelen aynı marka model ve renge ait bir cihazın imeisini çaktılar.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
genelde kaçak yolla getirilen xiaomi cihazlarına burada fason kutu yaptırıp içine koyuyorlar. bende o şekilde aldım sonradan imei attırıp kullanmaya devam ettim. zaten imei 1 0 görünüyorsa aynı şekilde kaçak yolla gelip sonradan çakılmış imei dir. cihazın orijinalliği değişmez yani buradan alacağın cihazla birebir aynı orijinal cihazdır

Oyla:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta okuduğunuz gibi orijinal telefon alıp almadığımı nasıl anlayabilirim. Bu hafta hepsiburada üzerinden ithalatçı garantili redmi note 8 aldım. Elimde mevcut halde redmi note 8 var ancak serviste. Telefonun kutusu sanki burada basılmış gibiydi. Kutunun üzerindeki imei yazılı yerde sonradan basılıp yapıştırılmış gibiydi. Kutuyu açtım önceden telefona sahip olduğum için karşıma çıkacak içeriğe hakimim. Neyse içerik bomboş. Türkiye garantili aldığım cihazın kutusu kağıtlarla doluyken bunun içi uyduruk bi garanti belgesi sonradan atılmış iğne falan vardı. Telefonu elime aldım. Ekranda bilgilendirme yapan bir yapıştırma olması gerekirken sadece tam ortada redmi yazan sağ üst köşede mi yazısı olan bi yapıştırma vardı. Arka tarafında imei ile alakalı yapıştırmada eksikti. Şarj kablosu rezil bi haldeydi. Telefonu açtım sim takmadım imei konrol kodunu yazdığımda imei 1 boş imei 2 de kutunun üstünde yazan iemi mevcuttu. Sorgulama yaptığımda ithalat yolu ile kaydedilmiş imei yazıyordu. Marka model bilgisinde redmi note 8 yazıyordu. Sonra bootloader kontrol ettim o da kapalıydı. Ne dersiniz cihazı kullanayım mı? yoksa iade sürecini başlatayım mı. Biraz hızlı yazdım çok özür dilerim. Bu arada daha önce ithalatçı garantili telefon tecrübem olmuştu. Ama böylesiyle hiç karşılaşmadım açıkçası.
*#06# yapın imei mi sitesinden kontrol edin

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
*#06# yapın imei mi sitesinden kontrol edin
Oradan kontol ettiğimde doğrulandı. Rengine kadar doğru sonuç verdi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

genelde kaçak yolla getirilen xiaomi cihazlarına burada fason kutu yaptırıp içine koyuyorlar. bende o şekilde aldım sonradan imei attırıp kullanmaya devam ettim. zaten imei 1 0 görünüyorsa aynı şekilde kaçak yolla gelip sonradan çakılmış imei dir. cihazın orijinalliği değişmez yani buradan alacağın cihazla birebir aynı orijinal cihazdır
Hocam cihazın bazı şeyleri gözüme batmasaydı bende kullanmaya devam edebilirdim belki. Ama rezil durumda olan bir şarj kablosu. İmei çakılmış bir telefon. Dediğiniz gibi fason bir kutu. Böyle bir cihaz alacak olsam internet üzerinden almazdım. Yaşadığım yerde böyle cihaz satan yerlerin olduğu bir yer var oralardan ayarlardım.

Son düzenleme:
Oyla:

hamzasoph

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hamza
Cihazım
redmi note 3
Konular
4
Oradan kontol ettiğimde doğrulandı. Rengine kadar doğru sonuç verdi.
Orijinal olmasına orijinaldir. Ama şüpheli bir durum bu. İkinci el sayılır bu, yurtiçinden biz de aldık, kapalı kutu gelmesi gerekiyor. Bazen satıcı kutunun jelatinini azıcık keserek garanti belgesini jelatinin altına yerleştiriyor, kutu içine koyamıyor, kutuyu açarsa direk ikinci el durumuna düşer. İade edin yenisini göndersinler veya iade isteyin

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hem iade hem de ithalatçı garantili ürünü gibi görünüyor. İthalatçı garantili olanlarda tek sim kayıtlı oluyor. İade ürünleri genelde yıpranmış oluyor. İade edin, Xiaomi Türkiye Garantili ibaresi olan satıcılardan alın.

Oyla:

gungorce

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Güngör
Cihazım
LG G3
Konular
8
İade talebi oluşturdum bakalım süreç nasıl işleyecek. Hepsiburada 2 - 3 güne döneceklerini söyledi bakalım ne olacak.

Oyla:
Üst Alt