Rom Oneplus 13 ColorOs & OxygenOs Global-Hint

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oneplus 13 telefonunuzu Coloros yazılımdan Oxygenos yazılımına geçirebileceğiniz ve Oxygen402 sürümünden 405 sürümüne geçebileceğiniz Global&Hint rom dosyasıdır.
Colorostan geçecekseniz hesaplardan çıkış yapın ve sim kartınızı çıkarın.

Kurulum yapabilmek için telefonunuzun bootloader kilidinin açık olması gerekir ve bu işlemde telefonunuz sıfırlanacaktır.
Oneplus 13 çin modelden globale döndürülen cihazlarda ota güncellemesi yapıldığı zaman sinyal gidiyor. Bu sorunu yaşamamak için iki yöntem var:

1) Cihazınızı bootloader kilidi açık halde kullanılıp güncellemeleri pc yardımıyla hazırlanmış kurulum programlarıyla yapmak.
2) Cihazınızı rootlu şekilde kullanıp ota güncellemelerini telefondan yapmaya devam etmek.

Sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.

Global (2653)

Hint (2649)
Bootloader kilidi açmak için:
1) Ayarlar + Hakkında + Sürüm yolundan sürüm noya 7 kez tıklayın ve Geliştirici seçeneklerini açın.
2) Ayarlar + Sistem ve güncelleme + Gelştirici seçenekleri + Oem Kilit Açma ve Usb Hata Ayıklama etkinleştirin.
3) Telefonu bilgisayara bağlayın ve platform tools içinden komut satırı çalıştırıp alttaki komutları verin.
adb devices / telefon ekranından her zaman izin ver seçin
adb reboot bootloader / bootloader ekranı gelir ve ekranda start yazar.
fastboot devices / komut satırından telefon bilgisini kontrol edin kod olarak görünür alttaki komuta geçin
fastboot flashing unlock / siyah ekran gelecek ses tuşuyla unlock bootloader now seçin ve açma tuşuyla onaylayın.
Telefonunuz sıfırlanacak bootloader kilidi açılmış ve yazılım işlemine hazırdır. Kurulumda herhangi bir bilgi girmeden seçenekleri geçebildiklerinizi geçin 1 numaradaki işlemleri yapıp geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı açın.

Rom kurulumu için:
1) Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve platform tools klasörü içinden komut dosyasını çalıştırıp komutları verin.
adb reboot bootloader / telefon bootloader moduna geçer ve start yazar.
2) Rom dosyasını zipten çıkarıp açın ve UNİVERSAL_OOS_FLASHER.bat yazana çift tıklayıp çalıştırın.
3) Rom kurulumu başlayacak telefon fastbootD moduna geçecektir sadece kurulum ekranını takip edin bir tuşa basmanızı isteyecektir enter deyip devam edin.
4) Tüm img dosyaları hatasız kurulduktan sonra Root yapacakmısınız diye sorar yapacaksanız Y yapmayacaksanız N yazıp devam edin.
5 ) Colorostan gelip gelmediğinizi soracak eğer Colorostan geliyorsanız Y (format data yapacak yazılım otomatik yapmazsa telefon ekranından ses tuşuyla format data seçip devam edin) , Colorostan gelmiyorsanız herhangi bir Oxygen sürümündeyken kurulum yaptıysanız ve formatlamak istemiyorsanız N seçip devam edin.
6) Rootsuz seçenekten devam ederseniz telefonunuza şebeke gelecektir direk kullanabilirsiniz.
7) Rootlu seçenekten devam ederseniz telefonu rootlu hale getirip gerekli modülleri kurmanız gerekir.

Root yapmak için:
1) Kernelsu programını telefonunuza kurun.
2) İnit_boot.img dosyasını telefona atın ve kernelsu ile patch işlemi yapın indirilenler klasöründe oluşan kernelsu_patched.img isimli dosyasyı bilgisayarınızda platfor tools klasörüne kopyalayın.
3) Telefonunuzda usb hata ayıklama seçeneğini açıp bilgisayara bağlayın ve komutları verin.
adb devices / telefon ekranından onay verin.
adb reboot bootloader / telefon bootloader moda geçecek ekranda start yazacak.
fastboot devices / komut ekranında telefonunuz kod olarak görün
fatsboot flash init_boot / bo komutu yazın bir boşluk bırakın ve kernelsu_patched.img dosyasını kopyala yapıştır seçeneği ile komutun önüne yapıştırın ve enter deyin.
fastboot reboot / bu komutla telefonunuzu açın.

Modül kurulu için:
1) Kernelsu uygulamasını açın ana sayfadaki sağ alttaki seçeneğe girin
2) Kur seçeneğine tıklayıp sırasıyla yazacağım modülleri kurun.
a) Zygisk Next
b) Fix signal for Oneplus 13
c) İntegrity wizard
d) Shamiko

Rootlu telefonda güncelleme yapmak için:
1) Telefonunuza ota güncellemesi yani telefon üzerinden güncelleme geldiği zaman veya yeni sürümü telefona inidirip yerel yükleme seçeneğinden kurmak istediğimizde yazılımı yükle diyoruz inidirilip kuruluyor dedikten sonra yeniden başlat seçeneğigeldiğinde yeniden başlatmıyoruz o sayfayı arka plana atıyoruz.
2) Kernelsu programını açıyoruz ana sayfadaki işaretli yere tıklıyoruz ve etkin olmayan yuvaya kur seçeneğini işaretleyip devam ediyorz işlem bitince yeniden başlat seçeneği gelecek yeniden başlatmıyoruz bu sayfayı da arka plana atıyoruz.
3) Tekrar güncelleme ekranına girip telefonu yeniden başlatıyoruz. Telefonunuz rootlu şekilde güncellenecek ve sinyaliniz kaybolmamış olacak.

Ekli dosyalar

• KernelSU_v1.0.2_11986-release.apk
    7,6 MB · Görüntüleme: 0
  • init_boot.img
    8 MB · Görüntüleme: 0
  • fix-signal-oneplus13v2.zip
    757,6 KB · Görüntüleme: 0
  • Zygisk-Next-1.2.7-497-b7796a7-release.zip
    3,3 MB · Görüntüleme: 0
  • integrity-WIZARDV-3.4.4.zip
    1 MB · Görüntüleme: 1
  • Shamiko-v1.2-367-release.zip
    5,1 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:

abdulhey15

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
abdullah
Konular
1

Oneplus 13 telefonunuzu coloros yazılımdan oxygenos yazılımına geçirebileceğiniz rom dosyasıdır.
Rom Avrupa sürümünün sızdırılmış halidir ufak tefek hatalar olabilir.
Global sürüm çıkana kadar kullanılıp daha sonra gelecek global sürüme geçiş yapılabilir.
*Telefonunudan sim kartı/kartları çıkarın tüm hesaplardan çıkış yapıp işlmelere başlayın.
*Telefonunuzda bootloader kilidi açık olmalıdır (telefonunuz sıfırlanır lütfen yedeklerinizi alınız) işlemler bittikten sonra tekrar kilit kapatılabilir.
*Usb hata ayıklama açıp rom dosyanın içindeki ''unlock.device.bat'' komutu ile kilidi açabilirsiniz.
*Kilit açıldıktan sonra tekrar usb hata ayıklama açıp ''Flash.OxygenOs.bat'' komutunu çalıştırıp talimatları izleyin ve işlemlerin bitmesini bekleyin.
*Kurulum bittikten sonra ses tuşlarını kullanarak aynı ekran veya recovery ekrana geçerek format data yapıp telefonu başlatıyoruz bu ekranda mobil data olmayacaktır.
*Bütün kurulumları atlayıp yine usb hata ayıklama açıp ''Fix_Carrier_Service.bat'' komutunu çalışıtırıp talimatları izliyoruz ve telefon yeniden başladıktan sonra sim kartımızı takabiliriz.
*Telefonunuzun bootloader kilidini artık kapatabilirsiniz. ''Lock_Device.bat'' komutunu çalıştırıp talimatları izliyoruz.

Oneplus 13 OxygenOs yazılımınız hayırlı olsun.

Banka uygulamasında sorun oluyor direk uygulamadan atıyor sorun ne olabilir?

arslanmehmet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Veri Tabancı
Konular
2
teşekkür ederim sayenizde geçiş yaptım.

fuathan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Fuathan
Cihazım
Poco F2 Pro
Meslek
Turizm Ticaret
Konular
0
Arkadaşlar cihaz elinizde var ise oxygen updater uygulamasından gelen 402 numaralı güncellemeyi yapmayın şebeke gidiyor ben ne yapacağımı bilemedim, galiba ColorOS'a dönünce düzelecek, sorunu yaşayıpta çözen var ise merakla bekliyorum çözümü buraya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Banka uygulamasında sorun oluyor direk uygulamadan atıyor sorun ne olabilir?
Bu sorunu da geliştirici seçeneklerinden izin izlemeyi etkisizleştir seçeneğini aktif edin düzelecektir

hidalgo58

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
iphon15 pro max
Meslek
sağlık
Konular
30
arkadaşlar merhaba one plus 13 çin versiyonumu alsam yoksa globalı mı beklesem çin versiyona global rom yüklesek sorun çıkarmı yardımcı olursanız sevinirim

arslanmehmet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Veri Tabancı
Konular
2
arkadaşlar merhaba one plus 13 çin versiyonumu alsam yoksa globalı mı beklesem çin versiyona global rom yüklesek sorun çıkarmı yardımcı olursanız sevinirim
ben de şuna çin versiyon 24/1 var oxygenos 305 sürümünü yükledim. şuan xda forumdan falan takip ediyorum. globale cevirmede sorun yok ancak herhangi bir guncelleme geldigi zaman otomatik yukleyemiyorsun yuklersen sinyal sorunlari yasaniyor.cihazin bootloader kilidini acip yukleme yaptigindan dolayi her guncellemede telefonu sifirlaman gerekecek gibi duruyor. suanki sürümde sorunsuz rom gelene kadar kalmayı düşünüyorum. yani ugrasmak istemiyorsaniz sorunsuz olsun diyorsansaniz global surum almanizi oneririm.

arslanmehmet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Veri Tabancı
Konular
2
Arkadaşlar cihaz elinizde var ise oxygen updater uygulamasından gelen 402 numaralı güncellemeyi yapmayın şebeke gidiyor ben ne yapacağımı bilemedim, galiba ColorOS'a dönünce düzelecek, sorunu yaşayıpta çözen var ise merakla bekliyorum çözümü buraya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sorunu da geliştirici seçeneklerinden izin izlemeyi etkisizleştir seçeneğini aktif edin düzelecektir
dostum merhabalar,ben suan 305 versiyonundayim haliyle guncelleme yapmak istemedim sorunlardan dolayi suan bazi sorunlar haric sikintisiz kullaniyorum.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
su adreste birisi uzaktan guncelleme yapiyor.birisi ota guncellemelerini sorunsuz alabilir miyim diye sormuş ve cevaplarda %100 alacagi cevabını vermis.videoyu dikkatli izleyince indirmis oldugu adrese ulaştım. o adreste burası:
WhatsApptan sahibine yazdim henüz dönüş yapmadı. ben çok sabırlı olamadığım ve cok deneyilmi olmadigim icin deneyemedim.
düzenleme: bu eleman da gelecek sürümler için garanti vermiyormuş.suanki sürümlerin duzenlemesini yapabiliyormus. bu da boş

Son düzenleme:

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum merhabalar,ben suan 305 versiyonundayim haliyle guncelleme yapmak istemedim sorunlardan dolayi suan bazi sorunlar haric sikintisiz kullaniyorum.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
su adreste birisi uzaktan guncelleme yapiyor.birisi ota guncellemelerini sorunsuz alabilir miyim diye sormuş ve cevaplarda %100 alacagi cevabını vermis.videoyu dikkatli izleyince indirmis oldugu adrese ulaştım. o adreste burası:
WhatsApptan sahibine yazdim henüz dönüş yapmadı. ben çok sabırlı olamadığım ve cok deneyilmi olmadigim icin deneyemedim.
düzenleme: bu eleman da gelecek sürümler için garanti vermiyormuş.suanki sürümlerin duzenlemesini yapabiliyormus. bu da boş
Maalesef oneplus 13 çin modelden globale döndürülen cihazlarda ota güncellemesi yapıldığı zaman sinyal gidiyor. Bu sorunu yaşamamak için iki yöntem var:

1) Cihazınızı bootloader kilidi açık halde kullanılıp güncellemeleri pc yardımıyla hazırlanmış kurulum programlarıyla yapmak.
2) Cihazınızı rootlu şekilde kullanıp ota güncellemelerini telefondan yapmaya devam etmek.

Son düzenleme:

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Global 405 sürüm Oxygenos kurulum dosyası ve talimatlar konuya eklendi.

arslanmehmet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Veri Tabancı
Konular
2

Oneplus 13 telefonunuzu Coloros yazılımdan Oxygenos yazılımına geçirebileceğiniz ve Oxygen402 sürümünden 405 sürümüne geçebileceğiniz Global&Hint rom dosyasıdır.
Colorostan geçecekseniz hesaplardan çıkış yapın ve sim kartınızı çıkarın.

Kurulum yapabilmek için telefonunuzun bootloader kilidinin açık olması gerekir ve bu işlemde telefonunuz sıfırlanacaktır.
Oneplus 13 çin modelden globale döndürülen cihazlarda ota güncellemesi yapıldığı zaman sinyal gidiyor. Bu sorunu yaşamamak için iki yöntem var:

Global (2653)

Hint (2649)
Bootloader kilidi açmak için:
1) Ayarlar + Hakkında + Sürüm yolundan sürüm noya 7 kez tıklayın ve Geliştirici seçeneklerini açın.
2) Ayarlar + Sistem ve güncelleme + Gelştirici seçenekleri + Oem Kilit Açma ve Usb Hata Ayıklama etkinleştirin.
3) Telefonu bilgisayara bağlayın ve platform tools içinden komut satırı çalıştırıp alttaki komutları verin.
adb reboot bootloader / bootloader ekranı gelir ve ekranda start yazar.
fastboot devices / komut satırından telefon bilgisini kontrol edin kod olarak görünür alttaki komuta geçin
fastboot flashing unlock / siyah ekran gelecek ses tuşuyla unlock bootloader now seçin ve açma tuşuyla onaylayın.
Telefonunuz sıfırlanacak bootloader kilidi açılmış ve yazılım işlemine hazırdır. Kurulumda herhangi bir bilgi girmeden seçenekleri geçebildiklerinizi geçin 1 numaradaki işlemleri yapıp geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı açın.

Rom kurulumu için:
1) Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve platform tools klasörü içinden komut dosyasını çalıştırıp komutları verin.
adb reboot bootloader / telefon bootloader moduna geçer ve start yazar.
2) Rom dosyasını zipten çıkarıp açın ve UNİVERSAL_OOS_FLASHER.bat yazana çift tıklayıp çalıştırın.
3) Rom kurulumu başlayacak telefon fastbootD moduna geçecektir sadece kurulum ekranını takip edin bir tuşa basmanızı isteyecektir enter deyip devam edin.
4) Tüm img dosyaları hatasız kurulduktan sonra Root yapacakmısınız diye sorar yapacaksanız Y yapmayacaksanız N yazıp devam edin.
5 ) Colorostan gelip gelmediğinizi soracak eğer Colorostan geliyorsanız Y (format data yapacak yazılım otomatik yapmazsa telefon ekranından ses tuşuyla format data seçip devam edin) , Colorostan gelmiyorsanız herhangi bir Oxygen sürümündeyken kurulum yaptıysanız ve formatlamak istemiyorsanız N seçip devam edin.
6) Rootsuz seçenekten devam ederseniz telefonunuza şebeke gelecektir direk kullanabilirsiniz.
7) Rootlu seçenekten devam ederseniz telefonu rootlu hale getirip gerekli modülleri kurmanız gerekir.

Root yapmak için:
1) Kernelsu programını telefonunuza kurun.
2) İnit_boot.img dosyasını telefona atın ve kernelsu ile patch işlemi yapın indirilenler klasöründe oluşan kernelsu_patched.img isimli dosyasyı bilgisayarınızda platfor tools klasörüne kopyalayın.
3) Telefonunuzda usb hata ayıklama seçeneğini açıp bilgisayara bağlayın ve komutları verin.
adb devices / telefon ekranından onay verin.
adb reboot bootloader / telefon bootloader moda geçecek ekranda start yazacak.
fastboot devices / komut ekranında telefonunuz kod olarak görün
fatsboot flash init_boot / bo komutu yazın bir boşluk bırakın ve kernelsu_patched.img dosyasını kopyala yapıştır seçeneği ile komutun önüne yapıştırın ve enter deyin.
fastboot reboot / bu komutla telefonunuzu açın.

Modül kurulu için:
1) Kernelsu uygulamasını açın ana sayfadaki sağ alttaki seçeneğe girin
2) Kur seçeneğine tıklayıp sırasıyla yazacağım modülleri kurun.
a) Zygisk Next
b) Fix signal for Oneplus 13
c) İntegrity wizard
d) Shamiko

Rootlu telefonda güncelleme yapmak için:
1) Telefonunuza ota güncellemesi yani telefon üzerinden güncelleme geldiği zaman veya yeni sürümü telefona inidirip yerel yükleme seçeneğinden kurmak istediğimizde yazılımı yükle diyoruz inidirilip kuruluyor dedikten sonra yeniden başlat seçeneğigeldiğinde yeniden başlatmıyoruz o sayfayı arka plana atıyoruz.
2) Kernelsu programını açıyoruz ana sayfadaki işaretli yere tıklıyoruz ve etkin olmayan yuvaya kur seçeneğini işaretleyip devam ediyorz işlem bitince yeniden başlat seçeneği gelecek yeniden başlatmıyoruz bu sayfayı da arka plana atıyoruz.
3) Tekrar güncelleme ekranına girip telefonu yeniden başlatıyoruz. Telefonunuz rootlu şekilde güncellenecek ve sinyaliniz kaybolmamış olacak.

dostum merhabalar bilmediğim için soruyorum,emeklerin için teşekkür ederim. ilk defa oneplus kullanıyorum o yüzden çok bilgim yok açıkcası,xiaomi de miflash ile kilit açıksa her rom u kurabiliyorduk oneplus da bu tarz bir uygulama var mı bu şekilde geçiş yapamaz mıyız?

Üst Alt