Soru Ön Kamera Video Kalitesi Hk.

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
İyi forumlar arkadaşlar
Bugün redmi note 7 deki bariz ön kamera video kalitesi düşüşü ile karşı karşıya kaldım ;(

Elimde iki adet redmi note 7 bulunmakta (farklı yerlerden farklı zamanlarda alınma)
Biri miui global sürümde bootloader kilidi açılmamış root atılmamış tertemiz bir telefon
Diğeri eu son beta sürümünde haliyle bootloader kilidi açık root mevcut
Bu detayları vermemin sebebi rom ve root ile alakalı olmaması yani iki cihazda da aynı problemle karşı karşıyayım

Sizde de sorun aynı mı öğrenmek istiyorum
Öncelikle WhatsApp Instagram gibi uygulamalarda foto/video kalitesi bariz düşüyor bunun farkındayız
Ancak aynı şekilde kendi orijinal kamerası ve gcam'de de ön kamera video kaydında bariz video kalitesinin düştüğünü gördüm

Her iki telefonu da formatladım
Root lu olanı eski eu beta sürümlerinde denedim sonuç değişmiyor headbang~~

orjinal kamerasına ve gcam e alternatif uygulamalar baktım ve konuyu açmama sebep olan da bu oldu zaten
Eskiden kullandığım retrica, b612, opencamera gibi uygulamaları indirdim
Hepsinde aynı şartlar altında ön kamera ile video çektim
Ve bariz şekilde sonradan yüklediğim bu uygulamalardaki kalite gcam ve orjinal kamera uygulamasına göre kat kat iyi sonuç verdi
Gerekirse ekran kaydı alabilirim

Sizlerden ricam benim yaptığım gibi orjinal kamera uygulamasından ve retricadan ön kamera ile video çekip karşılaştırmasını yapıp geri bildirim yapabilir misiniz?
Ayriyeten her hangi bir çözümü var ise belirtirseniz çok memnun kalırım
Alternatif farklı bir uygulama önermeniz bile memnun edecektir

Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Benden size tavsiye planlı eskitme olayına kendinizi yormayın çünkü bundan kaçışınız yok. öyle bi sistem kurmuşlarki güncellemesen google tarafından yiyosun (android system web view) sonra uygulama geliştiricilerinden yiyosun bi şekilde yediriyolar yani. xiaominin planlı eskitme yaptığını düşünmüştüm fakat yeni çıkmış cihazlarını bile mafedebiliyor eski cihazlar ise dahada beter oluyor. yani planlı eskitme yok plansız güncelleme var xiaomide giggle~~ telefonu hiç güncellemesende whatsappa bi güncelleme geliyor kişiler menüsünü kaydırırken bile kasıyor. güncellesen bu sefer başka yerlerde ve genel olarak sistemde bi yavaşlık oluyor. anlayacağın telefonların ömrü 2 senedir hadi maksimum 3 sene olsun 2 senede bir cihaz değiştirmiyosan planlı eskitme mağduru olmak kaçınılmazdır.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam doğrudur

Konu başlığını ve içeriğini asıl amacına uygun olarak değiştirilmiştir
Şimdiden teşekkür ederim

Oyla:
Üst Alt