Soru Ön Kamera Video Kalitesi Hk.

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
İyi forumlar arkadaşlar
Bugün redmi note 7 deki bariz ön kamera video kalitesi düşüşü ile karşı karşıya kaldım ;(

Elimde iki adet redmi note 7 bulunmakta (farklı yerlerden farklı zamanlarda alınma)
Biri miui global sürümde bootloader kilidi açılmamış root atılmamış tertemiz bir telefon
Diğeri eu son beta sürümünde haliyle bootloader kilidi açık root mevcut
Bu detayları vermemin sebebi rom ve root ile alakalı olmaması yani iki cihazda da aynı problemle karşı karşıyayım

Sizde de sorun aynı mı öğrenmek istiyorum
Öncelikle WhatsApp Instagram gibi uygulamalarda foto/video kalitesi bariz düşüyor bunun farkındayız
Ancak aynı şekilde kendi orijinal kamerası ve gcam'de de ön kamera video kaydında bariz video kalitesinin düştüğünü gördüm

Her iki telefonu da formatladım
Root lu olanı eski eu beta sürümlerinde denedim sonuç değişmiyor headbang~~

orjinal kamerasına ve gcam e alternatif uygulamalar baktım ve konuyu açmama sebep olan da bu oldu zaten
Eskiden kullandığım retrica, b612, opencamera gibi uygulamaları indirdim
Hepsinde aynı şartlar altında ön kamera ile video çektim
Ve bariz şekilde sonradan yüklediğim bu uygulamalardaki kalite gcam ve orjinal kamera uygulamasına göre kat kat iyi sonuç verdi
Gerekirse ekran kaydı alabilirim

Sizlerden ricam benim yaptığım gibi orjinal kamera uygulamasından ve retricadan ön kamera ile video çekip karşılaştırmasını yapıp geri bildirim yapabilir misiniz?
Ayriyeten her hangi bir çözümü var ise belirtirseniz çok memnun kalırım
Alternatif farklı bir uygulama önermeniz bile memnun edecektir

Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Geçmiş olsun. Direkt mevzuya gireyim. Planli eskitme olsa idi eski surume döndüğünüzde telefonun durumu eskisi gibi iyi olurdu hocam. Ayrıca güncellenen uygulamalar guncellendikten sonra note7nin performansı düştü ise uygulama geliştiriciler mi planlı eksiltme yapiyor ? diye akillara soru geliyor. Ben buna ihtimal vermiyorum niye böyle birsey ile ugraşsinlar :)

Oyla:

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Uykum açılmadığı için yanlış anladıysam kusura bakmayın ama eskitmeyi gcam niye yapsın? Global rom yaparsa anlarım orijinal sürüm ama eu rom yada gcam eskitme yapması mantıklı olmaz.

Oyla:

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun. Direkt mevzuya gireyim. Planli eskitme olsa idi eski surume döndüğünüzde telefonun durumu eskisi gibi iyi olurdu hocam. Ayrıca güncellenen uygulamalar guncellendikten sonra note7nin performansı düştü ise uygulama geliştiriciler mi planlı eksiltme yapiyor ? diye akillara soru geliyor. Ben buna ihtimal vermiyorum niye böyle birsey ile ugraşsinlar :)
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ancak tatmin edici bir cevap değil
ortada güncellenen her hangi bir uygulama yok
Ki olsa bile eski sürüme döndüğümde kamera uygulaması da eski sürümüne geçmiş olurdu
ayrıca 4 aydır fazladır eski gcam sürümünü kullanıyorum
ayrıca planlı eskitmede eski sürümde bu sorun düzelmez
bknz. mi6 ahize ses sorunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uykum açılmadığı için yanlış anladıysam kusura bakmayın ama eskitmeyi gcam niye yapsın? Global rom yaparsa anlarım orijinal sürüm ama eu rom yada gcam eskitme yapması mantıklı olmaz.
Atladığınız bir nokta var ki eskitmeyi yapan gcam veya eu değil xiaomi
eu romları da diğer beta romları gibi Çin beta sürümünü taban alır
yani Çin betada ne değişiyorsa euda da o değişiyor
eskitmeyi gcam yapsa tek bozuk gcam olur
WhatsApp yapsa WhatsApp olur eskitmeyi yapan
ama hepsinde bu durum geçerli
müsait zamanımda iki telefondan da ekran videosu veya baska bir telefondan video alır yüklenmesini yaparım
ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağınıza eminim
hatta imkanınız var ise siz bile karşılaştırma yapabilirsiniz

Bakın arkadaşlar redmi note 2 den beri ben bu telefonları kullanıyorum. Bu markanın düşmanı değilim babamdan tutun dedeme kadar hepsinin ellerinde xiaomi var
Yıllardır eu kullanırım rootsuz telefonum olmadı ufak da olsa bilgi sahibiyim
Ancak ortada bir gerçek var ki bi ay öncesiyle şimdiki kamera farkı arasında dağlar var
hatta şöyle bir detay daha vereyim
elimdeki iki telefonun biri benim biri arkadaşın
yani benden kaynaklı bir problem oldu diyelim ben bi yerde yanlış yaptım diyelim
adamın bl kilidi bile açık değil
gcam yüklü değil
aynı sıkıntı nasıl onda da olabilir?
lütfen elinde redmi note 7 olanlar bi karşılaştırmasını yapsın benim için kafi

Son düzenleme:
Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Dediğiniz şey şu şekilde mümkün olabilir. Ben bir port rom yükledim ekran kartı sürücüsü sürümü v369 gibi birseydi ama normalde benim cihazım için stock olan sürüm v269 dolaylarında. Sürücüler güncel kalmadığı için, kamera yada diğer programlarda sürekli güncellendiği için cihaza gelen görüntü eskiye göre kalitesiz gözükebilir. Bunun sebebi tam anlamıyla xiaomi diyemeyiz, belkide ekran kartını üreten firma o ekran kartı için güncellemeyi de kesmiş olabilir. Sonuçta amiral gemisi değil

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Mi 6 ahize sorunu ile planlı eksiltmenin ne alakası var yahu . Bu bir hatadır. Bir cok xaoimi de var ki ayni Genaral Mobile'nin sarj soketi sorununa benziyor. Neyse :D
Misal ornek olarak Planli eksiltme apple'in mahkeme sonucu ile kabul ettigi bir durumdur
Bu nedir ? Son guncellemeler ile eski cihazların islemci hizini düşürüp telefonu yavaslatmasi. Telefon yavaslayinca uygulamalara giris hizi , acis hizi , kullanimi vs etkilendigi icin performans sorunu ortaya çıkıyor, insanları yeni cihazlar almaya yönlendiryor. Bu da planlı eksiltme oluyor. Or: iPhone 6s kasa sorunu ya da iPhone 7 batarya sorunu planlı eksiltme degildir bu bir hatadir ve apple bunu kabul edip ücretsiz degisim programlari duzenlemistir.
Xaoimi'de böyle bir durum yok. Olmasi icin bir neden de yok ki xaoimi zaten düşük butceye hitap ediyor. Yani cihazini surekli ya da istedigi zaman değiştirebilen bir kesime degil.
Son olarak kullandığım mi 9 cihazim android 9 - mi 10 ile iyi guzel calisiyor. Simdi Android 10 - miui11 var yine cok guzel calisiyor hicbir performans kaybi hissetmiyorum. Aksine daha fazla ozellestirme yapabiliyorum.
İyi forumlar.

Oyla:

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Dediğiniz şey şu şekilde mümkün olabilir. Ben bir port rom yükledim ekran kartı sürücüsü sürümü v369 gibi birseydi ama normalde benim cihazım için stock olan sürüm v269 dolaylarında. Sürücüler güncel kalmadığı için, kamera yada diğer programlarda sürekli güncellendiği için cihaza gelen görüntü eskiye göre kalitesiz gözükebilir. Bunun sebebi tam anlamıyla xiaomi diyemeyiz, belkide ekran kartını üreten firma o ekran kartı için güncellemeyi de kesmiş olabilir. Sonuçta amiral gemisi değil
Cevabınız için teşekkür ederim hocam
Aşağı yukarı ne demek istediğiniz anladım
peki bu durumu persist ile çözebilir miyim?
veyahut çözüm yolu nedir?
eski driverlarını nasıl yükleyebilirim?

Mi 6 ahize sorunu ile planlı eksiltmenin ne alakası var yahu . Bu bir hatadır. Bir cok xaoimi de var ki ayni Genaral Mobile'nin sarj soketi sorununa benziyor. Neyse :D
Misal ornek olarak Planli eksiltme apple'in mahkeme sonucu ile kabul ettigi bir durumdur
Bu nedir ? Son guncellemeler ile eski cihazların islemci hizini düşürüp telefonu yavaslatmasi. Telefon yavaslayinca uygulamalara giris hizi , acis hizi , kullanimi vs etkilendigi icin performans sorunu ortaya çıkıyor, insanları yeni cihazlar almaya yönlendiryor. Bu da planlı eksiltme oluyor. Or: iPhone 6s kasa sorunu ya da iPhone 7 batarya sorunu planlı eksiltme degildir bu bir hatadir ve apple bunu kabul edip ücretsiz degisim programlari duzenlemistir.
Xaoimi'de böyle bir durum yok. Olmasi icin bir neden de yok ki xaoimi zaten düşük butceye hitap ediyor. Yani cihazini surekli ya da istedigi zaman değiştirebilen bir kesime degil.
Son olarak kullandığım mi 9 cihazim android 9 - mi 10 ile iyi guzel calisiyor. Simdi Android 10 - miui11 var yine cok guzel calisiyor hicbir performans kaybi hissetmiyorum. Aksine daha fazla ozellestirme yapabiliyorum.
İyi forumlar.
Cevabınız için teşekkür ederim
bunu da bir hata olarak kabul edelim o zaman
3. bir rn7 modeli elime aldım o da şuan olarak benimkiyle aynı dediğiniz gibi kronik bir hata varsayıyorum ve yardımınız için teşekkür ediyorum
iyi forumlar dilerim

Son düzenleme:
Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Cevabınız için teşekkür ederim hocam
Aşağı yukarı ne demek istediğiniz anladım
peki bu durumu persist ile çözebilir miyim?
veyahut çözüm yolu nedir?
eski driverlarını nasıl yükleyebilirim?

Cevabınız için teşekkür ederim
bunu da bir hata olarak kabul edelim o zaman
3. bir rn7 modeli elime aldım o da şuan olarak benimkiyle aynı dediğiniz gibi kronik bir hata varsayıyorum ve yardımınız için teşekkür ediyorum
iyi forumlar dilerim
Persist de değil, vendor ve cust partisyonların içinde bulunuyor, eski sürücüleri geri getirmeniz bir işe yaramaz yeni sürücü sürümü var ise güncellemeniz lazım ki ekran da yeni uygulamalara adapte olabilsin. Xdada sürücü güncelleme diye bir konu vardı ama konu sahibi linkleri kaldırdı

Oyla:

eminreis80

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 10t Pro
Meslek
makine mühendisi
Konular
14
Persist de değil, vendor ve cust partisyonların içinde bulunuyor, eski sürücüleri geri getirmeniz bir işe yaramaz yeni sürücü sürümü var ise güncellemeniz lazım ki ekran da yeni uygulamalara adapte olabilsin. Xdada sürücü güncelleme diye bir konu vardı ama konu sahibi linkleri kaldırdı
Anladım hocam
xda ya bakinayım o zaman belki bir şeyler bulurum
Bakalım forumda bu hata ile karşılaşan başka arkadaşlar var mı veyahut var ise nasıl bir çözüm yolu bulmuşlar yazarlar muhtemelen
cevabınız için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim hocam

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Benden size tavsiye planlı eskitme olayına kendinizi yormayın çünkü bundan kaçışınız yok. öyle bi sistem kurmuşlarki güncellemesen google tarafından yiyosun (android system web view) sonra uygulama geliştiricilerinden yiyosun bi şekilde yediriyolar yani. xiaominin planlı eskitme yaptığını düşünmüştüm fakat yeni çıkmış cihazlarını bile mafedebiliyor eski cihazlar ise dahada beter oluyor. yani planlı eskitme yok plansız güncelleme var xiaomide giggle~~ telefonu hiç güncellemesende whatsappa bi güncelleme geliyor kişiler menüsünü kaydırırken bile kasıyor. güncellesen bu sefer başka yerlerde ve genel olarak sistemde bi yavaşlık oluyor. anlayacağın telefonların ömrü 2 senedir hadi maksimum 3 sene olsun 2 senede bir cihaz değiştirmiyosan planlı eskitme mağduru olmak kaçınılmazdır.

Oyla:
Üst Alt