Yardım Ön kamera odaklama sorunu

Betül K

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Betül
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
1
Yeni aldığım note 8 pro telefonumun ön kamerasıyla çekim yaparken ön tarafta fotoğrafı çeken kişi oldukça net gözükürken arka planda kalanlar tamamen bulanık gözüküyor sanki portre modundaymış gibi. Ne yapsam çözüm bulamadım :(

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Cihaz tüm yüzleri algılıyor mu peki?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Evet algılıyor çekerken de net gözüküyor ama fotoğrafı açık baktığımda arka plan tamamen bulanık.
Kamera verilerini tamamen temizleyip kontrol ediniz, sorunun devamı halinde kullandığınız romu yeniden yükleyerek sorunun çözüme ulaşıp ulaşmadığını bildirirsiniz.

Oyla:

Seyfo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Seyfettin
Cihazım
Redmi not 8 pro
Konular
0
Yeni aldığım note 8 pro telefonumun ön kamerasıyla çekim yaparken ön tarafta fotoğrafı çeken kişi oldukça net gözükürken arka planda kalanlar tamamen bulanık gözüküyor sanki portre modundaymış gibi. Ne yapsam çözüm bulamadım :(
Aynı sorunu bende yaşıyorum benim için çok büyük bir problem bu odaklama sorunu cihazdan çok memnunun ama odaklama sorununu nasıl çözeceğimi bilmiyorum

Aynı sorunu bende yaşıyorum benim için çok büyük bir problem bu , cihazdan çok memnunun fakat odaklama sorununu nasıl çözeceğimi bilmiyorum bilen biri varsa yardım etsin lütfen ☹️

Oyla:

Betül K

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Betül
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet algılıyor çekerken de net gözüküyor ama fotoğrafı açık baktığımda arka plan tamamen bulanık.
Kamera verilerini tamamen temizleyip kontrol ediniz, sorunun devamı halinde kullandığınız romu yeniden yükleyerek sorunun çözüme ulaşıp ulaşmadığını bildirirsiniz.
Kamera verilerini temizlemek bir işe yaramadı, kullandığım romu nasıl yeniden yükleyeceğimi bilmiyorum.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Aynı sorunu bende yaşıyorum benim için çok büyük bir problem bu odaklama sorunu cihazdan çok memnunun ama odaklama sorununu nasıl çözeceğimi bilmiyorum
Daha önce hangi cihazı kullanıyordunuz?
Günümüzde çoğu telefonun ön kameralarının sabit bir odakta olduğunu biliyormusunuz?
Yani ön kameralarınız istesekte zaten donanımsal olarak odaklanmaları imkansız. Çünkü lensler sabitlenmiştir. Ortalama 40 cm mesafaye sabit odaklıdır ve daha yakınlaştıkça yada daha uzaklaştıkça nesneler bulanıklaşmaya başlar.

Ancak yukarıdaki bilgileri zaten biliyor ve uygun uzaklıktaki yüzlerin/ nesnelerin yinede bulanık olduğunu söylüyorsanız öyleyse kameranızdaki AI modlarını/ güzellik modlarını kapatmayı deneyin. Xiaomi cihazlarda manuel olarak temizlemedikçe varsayılan olarak güzellik modu devrededir.
Ayrıca varsa, kamera ayarlarınızdaki "Grup çekimlerinde bozulmuş yüzleri düzelt" ayarını kapalı yada açık olarak test edin.

Oyla:

Betül K

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Betül
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha önce hangi cihazı kullanıyordunuz?
Günümüzde çoğu telefonun ön kameralarının sabit bir odakta olduğunu biliyormusunuz?
Yani ön kameralarınız istesekte zaten donanımsal olarak odaklanmaları imkansız. Çünkü lensler sabitlenmiştir. Ortalama 40 cm mesafaye sabit odaklıdır ve daha yakınlaştıkça yada daha uzaklaştıkça nesneler bulanıklaşmaya başlar.

Ancak yukarıdaki bilgileri zaten biliyor ve uygun uzaklıktaki yüzlerin/ nesnelerin yinede bulanık olduğunu söylüyorsanız öyleyse kameranızdaki AI modlarını/ güzellik modlarını kapatmayı deneyin. Xiaomi cihazlarda manuel olarak temizlemedikçe varsayılan olarak güzellik modu devrededir.
Ayrıca varsa, kamera ayarlarınızdaki "Grup çekimlerinde bozulmuş yüzleri düzelt" ayarını kapalı yada açık olarak test edin.
Yukarda anlattığınız şeyleri biliyorum evet yanlız özçekimlerde önde ben hemen arkamda arkadaşım varken beni gayet net, arkadaşımı net çekmiyor . Sadece arkadaki insanlar değil özçekimi yapan ben hariç hiçbir şey net değik. Yani başka marka telefonlarla aynı özçekimi yaptığımızda arkada 5 kişi olsa bile hepsi gayet net ve aynı netlikte gözüküyor.
Dediğiniz şeyleri de yaptım güzellik/al modunu, bozulmuş yüzleri düzelt ayarını da kapatıp açıp denedim, değişen bir şey olmadı :(

Oyla:
Üst Alt