Yardım Okulda kavgalı olduklarım telefonuma virüs yüklemiş midir??

darkmoon1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Moon
Cihazım
Redmi
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.5.8
Telefon Modeli
Redmi
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba başlıkta yazdığı gibi okulda sınıfta bir sürü kişiyle kavgalıyım, ciddi kavgalar yumruk yumruğa, teke tek, bunlar discord filan takılıyorlardi işte Rat filan nedir biliyorlar, telefonu kutuya koyuyoruz başkan götürüyor ama kendi dostlarının telefonunu filan alıyor bu başkan benim telefonumu alıp, birde bazıları sonradan telefonu almaya gidiyor bunlardan biride benim telefonumu alıp şarj yerinden her hangi bir virüs yükleyebilir mi, ekran şifremi bilmiyorlar ama görmüş olabilirler ama telefonda değişiklik görmedim ve telefonu kutuya her koyduğum da kapatıyorum birkaç kez açık geldi, işte bunlar virüs yükleyip kameradan beni izleyebilir mi, dinleyebilir mi, ekranı mı izleyebilir mi yani WhatsApp mesajlarını filan görebilir mi ve eğer virüs bulastirdilarsa bu virüs evdeki modeme ve ordan modeme bağlı olan diğer cihazlara bulaşır mı, televizyona ekran yansıtma yapıyorum HDMI ile, televizyona virüs bulaşır mı ailemin telefonuna hotspot ile internet, Bluetooth ile foto filan gönderiyorum onların telefonuna virüs bulaşır mı kameradan izleyebilir mi dinleyebilir mi, virüs bulastiysa ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?? Geçen sene yaşandı çoğu olay, bu sene yeni başladı zaten, telefonumu hep odamda tutuyorum ailemle konusmalarimi duymasinlar diye, gormesinler diye, ve telefonu kullanırken öyle büyük işler yapmamaya çalışıyorum, telefonla filan konuşurken önemli konular konuşmamaya çalışıyorum, cevaplarınızı bekliyorum??

1) virüs bulaşmış mıdır saydığım bütün cihazlara.
2) virüsü nasıl temizleyebilirim.
3) ele geçirdikleri bilgiler, görüntüler filan varsa ne yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.

slymnguner

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x3
Konular
2
Çok tecrübeli değilim bu konularda ama bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Bu saydıklarının hepsi mümkün olabilecek şeyler ama HDMI haricinde diğer yollardan bulaşması muhtemel. Yine de bunlar çok düşük ihtimaller. Bu arkadaşlarının o seviyede bilgiye sahip olacağını sanmıyorum. Zaten o bilgi seviyesindeler ise senin yapacağın hiçbir şey yok maalesef. Onun için kafana takma, bunlar çok uzak ihtimaller. Bunu yapacak kişiler Türkiye’de sayılıdır, zaten o kişiler de sırf ego için hiçbir şey elde etmeyeceği bir iş için zaman harcamazlar.

Oyla:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
IT Uzmanı
Konular
13
Rat olsa bile telefona kurulu bi uygulama olması lazım. Ayarlar/uygulamalarda yabancı gördüğün bi uygulama varsa onu kaldırırsın. WhatsApp'a bakacaklarsa büyük ihtimalle Whatsapp web kullanacaklardır, onun için de cihazlara bakarsın herhangi bir bağlantı var mı diye. Yinede ben sanmıyorum birşey olacağını ama çok işkillendiysen telefonu formatlayıp içini rahat ettirebilirsin

Oyla:
Üst Alt