Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorumKesinleşirse hemen yd cihaz siparişi geçerimYURT DIŞI TELEFONLARDA KULLANIM SÜRESİ UZUYOR
"Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne çıkacak."
bu haber doğru olursa xiaomi başta olmak üzere çoğu telefonun resmi satışları dip yapar.
Doğruysa çok iyi bişey hocam inşallah doğrudur bende k60 alacaktım baya iyi olurYURT DIŞI TELEFONLARDA KULLANIM SÜRESİ UZUYOR
"Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne çıkacak."
bu haber doğru olursa xiaomi başta olmak üzere çoğu telefonun resmi satışları dip yapar.
Hocam sadece şunu diycem ötv vergi felan kaldırıldı ya hani. Örnek veriyorum: X Telefon fiyatı: 5000-4000-veya 4500 TL Diyelim. Bu ötv ve vergi kaldırılınca telefon fiyatı ne kadara gelmiş oluyor ?Madem yapılıyordu da neden şimdiye kadar yapmadın diye sorarlar adama buna inanıpta oy veren gençlerde problem vardır.
Ben Redmi Note 7 kullanıyorum. Hatta İMEİ Attırmıştık şimdi ne gibi faydası oldu biraz daha açabilir misiniz ?YURT DIŞI TELEFONLARDA KULLANIM SÜRESİ UZUYOR
3000TL ve üzerinde bir telefonun ÖTV oranı %50 yani ÖTV ile 4500TL oluyor hocam. Eğer telefon daha ucuzsa misal 4000Tl ise %40 vergi uygulanmıştır bu da 2850TL gibi fiyat yapıyor.Hocam sadece şunu diycem ötv vergi felan kaldırıldı ya hani. Örnek veriyorum: X Telefon fiyatı: 5000-4000-veya 4500 TL Diyelim. Bu ötv ve vergi kaldırılınca telefon fiyatı ne kadara gelmiş oluyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben Redmi Note 7 kullanıyorum. Hatta İMEİ Attırmıştık şimdi ne gibi faydası oldu biraz daha açabilir misiniz ?
büyük ihtimalle gurbetçiler için bir sistem açarlar imei ve pasaport vb. bilgilerini girerek 180 gün kullanır, ülkenin derdini sıkıntısını çeken bizlerede sen gelme lan yerli derlerhaberin detayında şu ifade "yurt dışında yerleşik vatandaşlar için" dikkat çekici. benim ydışında mı türkiyede mi yerleşik yaşadığımı öğrenip ona göre mi süreyi azaltıp artıracaklar?
offf desenize bu ÖTV İle telefon kat ve kat daha pahalı oluyor baya da ciddi fiyat arttırımı oluyor yani. Açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim.3000TL ve üzerinde bir telefonun ÖTV oranı %50 yani ÖTV ile 4500TL oluyor hocam. Eğer telefon daha ucuzsa misal 4000Tl ise %40 vergi uygulanmıştır bu da 2850TL gibi fiyat yapıyor.
İmei yüklü telefonlar için bir dğeişiklik yko ama imei atılmamış bir cihaz 6 ay 1. sim, 6 ay 2. sim şeklinde kullanılabilir.
Aşağıdaki konuda net hesaplamayı vermiştim hocam. İnceleyebilirsiniz.offf desenize bu ÖTV İle telefon kat ve kat daha pahalı oluyor baya da ciddi fiyat arttırımı oluyor yani. Açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim.
o kadar detaylı olacağını sanmıyorum. bence eski 120 lik süreyi otomatik 180 yapacaklar, biz de olayı fazla dillendirmez isek ydışı telefonları kayıtsız uzun süre kullanabiliriz.büyük ihtimalle gurbetçiler için bir sistem açarlar imei ve pasaport vb. bilgilerini girerek 180 gün kullanır, ülkenin derdini sıkıntısını çeken bizlerede sen gelme lan yerli derler
bu imei işinin tümüyle kalkması lazım da ölüm sıtma meselesi işte.o kadar detaylı olacağını sanmıyorum. bence eski 120 lik süreyi otomatik 180 yapacaklar, biz de olayı fazla dillendirmez isek ydışı telefonları kayıtsız uzun süre kullanabiliriz.