Rom [OFFICIAL] Redmi Note 8 - ion OS [2.9.a EOL-2217] [Android 10]

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Ben bu gece geçeceğim caktirmayin. drunk~~
Şu aospler hep eninde sonunda Skorpi hocamın dediğine dönüyor
Kuruyorsun iyi akıcı pili vs güzel ama belki saatler sonra belki günler sonra eninde sonunda soluğu miui de alıyorum :/

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
İş kafada bence ona bir şans verin MIUI unutun 1 hafta kullanın AOSP'u seveceksiniz. :)
Hocam mevzu şurada hep kenarda köşede bir sıkıntı çıkıyor ve formatı basıp eu kuruyorum hep hiç değişmedi haha--:o

rtabur

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
4 GB/64 GB
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Biyokimyager
Konular
11
Aosp romlar ne kadar iyi olursa olsun bi süreden sonra aksıyor birşeyler anlam veremedigim bi şekilde alisamiyor insan

Asgard'dan Gökkuşağı Köprüsü kullanılarak gönderildi.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
İş kafada bence ona bir şans verin MIUI unutun 1 hafta kullanın AOSP'u seveceksiniz. :)
Kesinlikle kafada biten bir durum bu yaşadığımız, neyse ki ben aradığımı geçenlerde buldum, kafam rahat (: kaşıntı tutmaz ise sorun yok. devil~~

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Kesinlikle kafada biten bir durum bu yaşadığımız, neyse ki ben aradığımı geçenlerde buldum, kafam rahat (: kaşıntı tutmaz ise sorun yok. devil~~
Gözünüz aydın. Android 11 romlar stable olsun çok daha iyi olucak daha akıcı ve hızlılar.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Gözünüz aydın. Android 11 romlar stable olsun çok daha iyi olucak daha akıcı ve hızlılar.
Sağolun hocam, Redmi note 8 için Android 11 romu xda paylaştı ama yüklemedim.. Biraz daha zaman geçsin, dediğiniz gibi bir otursun yerine herşey bakarız (:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Pil süresi gerçekten muazzam geldi. Sabah 8de şarjdan aldım daha yeni takacagim. Üstüne 2.5 saat telefonla konuştum ve sürekli forum ve sosyal medya arası gittim. Üşendim degistirmeye, bir iki gün takilirim
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

rtabur

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
4 GB/64 GB
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Biyokimyager
Konular
11
MIUI da bu değerleri ilk kez gördüm

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Son düzenleme:

wborland

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tobias
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Avukat
Konular
1

Değerli MIUI Severler,
Ara sıra AOSP romları deneyimleyip farklarını incelemek keyif veriyor. Bizim cihazda bulamadığım ve en yeni güncellemeye sahip olan ionOS'u denemek istedim. Sizlerle paylaşmak da aynı oranda mutluluk veriyor.

10 Ekim 2020'de 2217 build numarası ile 2.9.a EOL versiyonu ile piyasaya sürülmüş olan ionOS'u sizlerle paylaşmak istedim.

Daha önce Resurrection Remix'i denediğim için özelleştirme anlamında biraz yavan geldi. Malumunuz, RROS customizationları için yazı serileri oluştursak az kalırdı. Buradan Redmi Note 8 için Resurrection Remix hakkında yorumlarımı inceleyebilirsiniz.

ionOS gayet akıcı fakat bende bir tek kamera kalitesinden ve mecburi kullandığımız Google sistem uygulamaları sebebi ile sınıfta kaldı. Onun dışında her şey ziyadesi ile mükemmel.

AOSP romlarda yaşamış olduğum Bluetooth bağlantı sorununu bu romda da yaşamadım. MiTrue Wireless Basic kulaklığımı ve Amazfit Verge akıllı saatimi rahatça kullanabiliyorum.

Resurrection gibi bazı ayarları yarı Türkçe, yarı İngilizce olarak gelmiş fakat rahatsız etmiyor.

• Başlangıçta direkt tam ekran hareketleri ile kullanmaya başlıyorsunuz.​
  • Bazı yazı fontları üst üste binebiliyor, bu ufak bir hata olarak değerlendirilebilir.​
  • 3 parmak ile ekran görüntüsü alma ilginç bir yerde. Ayarlar-Sistem-Hareketler-Swipe to screenshot seçeneğini aktif edin.​
  • Geliştirici seçenekleri için Ayarlar-Telefon Hakkında kısmında en alttaki Derleme Numarasına 5-10 kez üst üste basın.​

Kurulum adımlarını tamamlamak için Bootloader kilidiniz açık,TWRP yüklü olmalıdır.

• Linkten ROM dosyasını indirerek cihazınızdaki Download klasörüne veya SD Cardınıza atınız. GAPPS flashlamanıza gerek yok otomatik olarak yüklü geliyor.​
  • Cihazınızı power + ses açma tuşlarına aynı anda basarak Recovery modunda başlatınız ve recovery arayüzüne erişim sağlayınız. [TWRP/Orange Fox vb.]​
  • Her ihtimale karşı Backup sekmesinden Full Nandroid yedeğinizi alınız. Recovery arayüzünde yapmak istemeyenler, Swift Backup programını kullanarak en önceden yedek alabilirler.​
  • Wipe bölümüne gelerek, 5 wipe yapınız. [Dalvik/Art- Cache, Cache, System, Vendor, Data seçili olacak.] [SD Cardı olmayanlar Internal Storage'ı silmesinler, Download klasörü internal storage içinde olduğu için sildiklerinde romu flashlayamazlar.]​
  • Romu ve root yapmak isterseniz de Magisk dosyasını flashlayınız.​
  • Wipe sekmesine dönerek sadece Internal Storage'ı, ardında Dalvik/Art Cache ve Cache'yi wipelayınız.​
  • Reboot system diyerek telefonu açıp keyfini çıkarınız :)

ionOS, başlatıcı olarak Pixel Launcher kullanmış fakat Pixel Launcher'ı sevmediğim için Xiaomi'nin Mint Launcherını kullanarak özelleştirme yaptım, 2. spoylerdaki ekran görüntüleri de Mint Launcher ile çekildi.

Bu normal kameraya ait:

Bu Gcam'e ait:

Redmi Note 8 ionOS 2.9.a EOL 2217

Normal kamera kalitesini beğenmediğim için mevcetin hocamızın yayınladığı Gcam sürümünü indirdim. Gcam - [TÜRKÇE] Google Kamera 7.4.104 - NGCAM 1.7

Kurulum adımları bizzat denenerek yazılmıştır. Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine, düzenleme hakkı bana aittir.
Yapılan yanlış işlemlerden ve cihazınızda oluşabilecek arızalardan şahsım ve miuiturkiye.net ailesi ASLA SORUMLU TUTULAMAZ.

Keyifli forumlar.

Konu açış tarzınız ve anlatış tarzınız çok güzel ciddi emek var konularınızda öncelikle teşekkürler.IONos benimde bu cihazda kullandığım en iyi AOSP rom.Gercekten seri bir rom. Önceki sürümlerini kullanmıştım gayet keyifliydi.Farklı arayış içinde olanlar için iyi gelecektir.

Saygılar.

Üst Alt