- Adım
- Metin Çınar
- Cihazım
- Redmi Note 8
- Konular
- 131
Sağolun hocam, teşekkürler..Hocam, imeili cihazlarda ki en büyük problem imei uçması. Teoride stok romda fabrika ayarlarına dönme yada format data yapmanız halinde çoğu cihaz da imei kaybolur. Ama ne hikmetse hem ben hem de StreX hocam denedik kaybolmadı. Hatta strex hocam cihazının global olduğunu bildiği için bootloader kapatıp açtı yine sıkıntıya düşmedi ( Benimki çin versiyon)
Custom romlarda eğer cihazımız ait olmayan farklı bir cihazın romunu yüklemeye kalkarsak, eğer geliştirici uyanık ise rom updater scriptine cihazın ismini kodlar. Bu yanlış romu kurmaya kalktığınızda twrp hata verecektir. Ama bazı geliştiriciler işi bilmeden portlama yaptıkları için sizi zor duruma düşürebiliyor
Yüklenen romun kerneli sizin cihaza ait değilse ve yanlış kernel derlemeleri yüzünden cihazınız bootloop a düşer ve test point ile bağlantı gerekebilir. Bununla beraber önceden sadece bu yeterli iken üreticiler artık yetkili hesap olmadan test pointe bile izin vermemeye başladı. Benim başıma bir kez geldi. Belki yüzlerce kez rom yükledim. Hatta Mi A2 cihazını Mi 6x e bile onlarca kez çevirdim. Stok rom flashlama esnasında kabloyu oynattım ve cihaz tuğlaya döndü. Allahtan Mi A2 google destekli olduğu için cihazın arkasını söktüm ve testpoint ile çalıştırdım.
Custom rom flashlarken herhangi bir kesinti olmayacağı için bu tür sorunlara da yol açılmaz. Twrp zaten artık baya baya kendini geliştirdi.
Velhasıl kelam, ya bu diyardan göçüp Samsung, Huawei, Lg, İphone gidicez, yada bu cihazla beraber Rom denizinde kalmaya devam edeceğiz. Stok miui çokta iyi bir işletim sistemi değil. Bunu kimse inkar edemez.
Ben her riski alıp kalma taraftarıyım