- Adım
- Recep
- Cihazım
- MI A3
- Konular
- 2
Dün de denedim şimdi de kendi sitesinden rom inmiyor sen de dener misin üstat sana zahmet bende mi sorun var.Anlık hevesler... Canım sıkılınca bir şeyler deneyesim geliyor. Mi Flash Tool'a güveniyorum biraz da. O olmasaydı bu işlere hiç girişmezdim. Araştıra araştıra birçok şey öğrendim. Kernel yükledim, GPU sürücüleri güncelledim. MIUI 12 denedim, MIUI 11 denedim. Hiçbir aşamada cihaz "brick" olmadı çok şükür. Benim için keyifli bir deneyimdi. En sonra stok haline döndürdüm. Aslında stok hali daha sorunsuz bana göre. Üzerinde aylarca çalışılmış MIUI 11'de bile birtakım sorunlar vardı. Örneğin alarm çaldığında cihaz donuyor ve alarm ekranında takılı kalıyordu. Cihazı yeniden başlatmadan normale dönmüyordu. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı. Üzerinde aylarca çalışılmış bir custom ROM'da nasıl böyle bir hata olabilirdi ki? Beklentimi yüksek tutmuştum galiba. XDA'da sorduğum bir soruya kimse yanıt vermeyince "yalnız" olduğumu anladım. Ayrıca anlıyorum ki onlar da "insan"mış. Çok fazla şey beklememek gerekirmiş. Yine de bir umut. Acaba birileri bir mucize başarmış mıdır diye tarıyorum ara sıra. İşin ilginç tarafı EEA ROM ile ilgili herhangi bir sorunum da yok. Stabil çalışıyor, ısınma yok, pil tüketimi gayet olumlu. Dolu bataryayla rahatlıkla iki gün, hatta üç günü çıkarıyorum benim kullanışıma göre. Ufak tefek sorunlar var tabii. O kadar da olur zaten. Peki stoktan memnunsam Custom ROM'a neden heves ediyorum? Mantıklı bir açıklaması yok. Oyuncak arıyorum galiba.
Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi