Numara - İsim Eşleşmesi

erdiarikan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erdi
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
2
Arkadaşlar merhabalar tekrar, telefon etmek için çıkan sayı tuşlarındaki harflere göre (A için 2, L için 5, İ için 4) tuşlama yaptığımızda o tuşlardaki harf kombinasyonuna göre kişileri sıralamakta. Ancak kişinin adı örneğin "Şevket" olduğunda Ş harfinin numarası olan 7'ye bastığımızda Türkçe karakter olduğu için Ş ile başlayan isimleri sıralamıyor. Türkçe karakterleri buraya tanımlama şansımız var mı?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Arkadaşlar merhabalar tekrar, telefon etmek için çıkan sayı tuşlarındaki harflere göre (A için 2, L için 5, İ için 4) tuşlama yaptığımızda o tuşlardaki harf kombinasyonuna göre kişileri sıralamakta. Ancak kişinin adı örneğin "Şevket" olduğunda Ş harfinin numarası olan 7'ye bastığımızda Türkçe karakter olduğu için Ş ile başlayan isimleri sıralamıyor. Türkçe karakterleri buraya tanımlama şansımız var mı?

7 ye bastığınızda önce P, sonra S ve daha sona Ş harfi ile başlayan İsimler gelir....
Sizde de aynısı değilmi, yoksa Şevket hiç mi gelmiyor?

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam ben bu sorunlarla ugrasmamak icin en basindan bu yana (ilk kullandigim telefondan itibaren) Türkçe karakter ile numata kayidi yapmıyorum. Bu cihazda olmasa bile baska cihazda sorun cikabilir yine. Bence en güzeli isim baslangiclarini değiştirmeniz.

erdiarikan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erdi
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
7 ye bastığınızda önce P, sonra S ve daha sona Ş harfi ile başlayan İsimler gelir....
Sizde de aynısı değilmi, yoksa Şevket hiç mi gelmiyor?

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Aslında elbette P, Q, R, S, Ş gelir ancak telefon numarası çevirme kısmında Ş harfliler listelenmiyor.

erdiarikan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erdi
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben bu sorunlarla ugrasmamak icin en basindan bu yana (ilk kullandigim telefondan itibaren) Türkçe karakter ile numata kayidi yapmıyorum. Bu cihazda olmasa bile baska cihazda sorun cikabilir yine. Bence en güzeli isim baslangiclarini değiştirmeniz.
Mantıklı aslında, o şekilde yapayım ben

Üst Alt