Soru Note 8 Rom Yükleme Hk.

bezzazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bezzazi
Cihazım
RN8
Konular
10
Merhabalar arkadaşlar. Şu an son sürüm Endonezya romu kullanmaktayım fakat çok takılıyor ve performans sorunları var. Rom ve root ile ilgili birkaç sorum var.

-Recovery ve rom yüklemek için illa root erişimine ihtiyacımız var mı? Direkt recovery flashlayıp sonra romu yükleyip kullanamıyor muyuz?
-Rootlu ve romlu cihazla google playde sertifika sorunu ve bankacılık uygulamalarında sorun çıkar mı? Romu rootsuz kullanabilir miyiz?
-Tavsiye ettiğiniz en iyi custom rom nedir? Android sürümü önemli değil. Özelleştirme aramıyorum, sadece stabil ve hatasız olsun yeter. Tavsiye edeceğiniz aosp ve diğer romları bekliyorum. Teşekkürler.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Cihazınıza custom rom yüklemek için custom recovery'e ihtiyacınız var, custom romlarda root uygulamayabilirsiniz, custom recovery üzerinden global rom yüklerseniz root uygulamadığınız da custom recovery silinir ve yerine stock recovery yüklenir. Cihazınızda Endonezya rom yüklü olduğuna göre muhtemelen custom recovery de yüklü. Root uygulamadığınızda banka uygulamalarında sorun yaşamazsınız root uygularsanız magisk hide ve safetynet fix modülleri işinizi görür. Rom önerisi konusunda sizinle aynı cihazı kullanan arkadaşların önerilerini bekleyebilirsiniz.

bezzazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bezzazi
Cihazım
RN8
Konular
10
Cihazınıza custom rom yüklemek için custom recovery'e ihtiyacınız var, custom romlarda root uygulamayabilirsiniz, custom recovery üzerinden global rom yüklerseniz root uygulamadığınız da custom recovery silinir ve yerine stock recovery yüklenir. Cihazınızda Endonezya rom yüklü olduğuna göre muhtemelen custom recovery de yüklü. Root uygulamadığınızda banka uygulamalarında sorun yaşamazsınız root uygularsanız magisk hide ve safetynet fix modülleri işinizi görür. Rom önerisi konusunda sizinle aynı cihazı kullanan arkadaşların önerilerini bekleyebilirsiniz.
hocam şu an a11 stock endonezya romu kullanıyorum recovery de stock

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
hocam şu an a11 stock endonezya romu kullanıyorum recovery de stock
Öncelikle bağlantılarda paylaştığım adımları uygulayın sonrasında üst mesajmda belirttiğim gibi önerileri beklebilirsiniz yada buradan cihazınıza ait tüm romlara ulaşabilirsiniz.

bezzazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bezzazi
Cihazım
RN8
Konular
10
Öncelikle bağlantılarda paylaştığım adımları uygulayın sonrasında üst mesajmda belirttiğim gibi önerileri beklebilirsiniz yada buradan cihazınıza ait tüm romlara ulaşabilirsiniz.

cevaplarınız için teşekkür ederim. sormak istediğim şuydu: gerek recovery kurduktan sonra gerek de custom rom kurduktan sonra illa root yapmamız gerekir mi? ben rootsuz kullanmak istiyorum. bunu sormuştum.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
cevaplarınız için teşekkür ederim. sormak istediğim şuydu: gerek recovery kurduktan sonra gerek de custom rom kurduktan sonra illa root yapmamız gerekir mi? ben rootsuz kullanmak istiyorum. bunu sormuştum.
Rica ederim. Bu sorunuzun cevabını ilk mesajımda vermiştim, bu sefer farklı anlatayım. Custom rom kullanırsanız rootsuz kullanabilirsiz, global rom kullanırsanız recovery'nin kalıcı olabilmesi için root gerekir, aksi halde recovery cihazdan silinir.

bezzazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bezzazi
Cihazım
RN8
Konular
10
Peki hocam twrp mi orangefox mu önerir misiniz? Bazı arkadaşlar twrp kurulmasında sorun oldu demişler? Hangisini kullanmalıyız?

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Peki hocam twrp mi orangefox mu önerir misiniz? Bazı arkadaşlar twrp kurulmasında sorun oldu demişler? Hangisini kullanmalıyız?
Bu konuda öneride bulunamam hocam, kullanan arkadaşların öneride bulunması daha sağlık olur.

bezzazi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
bezzazi
Cihazım
RN8
Konular
10
Hocam son olarak şunu sorayım. Yükleyeceğimiz custom romlar halihazırda kullandığımız stock romla aynı sürümde mi olmalı? Yani şu an a11 kullanıyorsak yükleyeceğimiz rom da 11 mi olmalı, daha düşüğü de kurabilir miyiz? Teşekkürler.

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Hocam son olarak şunu sorayım. Yükleyeceğimiz custom romlar halihazırda kullandığımız stock romla aynı sürümde mi olmalı? Yani şu an a11 kullanıyorsak yükleyeceğimiz rom da 11 mi olmalı, daha düşüğü de kurabilir miyiz? Teşekkürler.
Hayır gerek yok istediğiniz sürüme geçebilirsiniz ama lütfen dikkatli uygulayın adımları

Üst Alt