Merhaba. Benim Note 8 Pro da bir gün müzik dinlerken birden kapandı. Şarjı azdı bitti diye düşündüm ama baktım tekrar açılacak gibi yaptı. Sonra ekrana sürekli Redmi yazısı geldi kapandı tekrar aynı bir türlü döngüden çıkamıyor. Araştırınca bunun bootloop olduğunu öğrendim. Root atmakla filan ilgilendiğim yok telefona hiçbir işlem yapmamıştım. Birdenbire oldu ve telefonu bir türlü açamadım. Hard reset wipe data filan çare olmadı. Birçok kişi bu sorunla telefonun bootloader kilidini açıp rom yüklerken karşılaşmış ama bu durum benimkine uymuyor. Telefon stock durumda ve nasıl kurtaracağımı bilmiyordum. Birkaç yöntem denedim ama başarılı olamadım. Ya belirtilen uygulamalar hata verdi ya da telefonu algılamadı.
En sonunda XiaoMiTool V2 adlı uygulama beni kurtardı. Nasıl yaptım?
1- Telefonu reboot ekranına getirdim (Ses açma ve güç düğmesi)
2- Connect with MIAssistant özelliğini seçtim
3- XiaoMiTool V2 uygulamasının telefonu görmesi için ugraştım, USB bir koptu bir geldi ama en sonunda gördü.
4- Uygulamada "My device is bricked..." şeklinde başlayan seçeneği seçtim.
5- Uygulama telefonu algıladığı için telefona uygun romu indirdi (MIUI 12 Global) bitmesini bekledim.
6- Telefon yine bootloop yapmaya devam etti indirme bitince yine reboot ekranını getirdim.
6- Uygulama indirdiği romu telefona yüklemeye çalıştı, hata verdi yeniden denedim yüklemeye başladı.
7- Yükleme esnasında iki kez hata verdi, önce %40'a gelince sonra %65'te hata verdi her seferinde yeniden başlattım. üçüncüde yüklemeyi başardı. Bu işlemler için normalde usb debugging özelliğini açmak gerekiyor muhtelemen bundan kaynaklıydı.
8- Stock rom kuruldu telefon açıldı mevcut mi hesabını etkinleştirmek gerekti. Maalesef her şey silindi telefonu sıfırlamış olduk ama servise gönder bekle derdinden iyidir, servise göndersek onlar da zaten direkt sıfırlıyorlar telefonu.
Benim başıma geleni yaşayan olursa faydası olur diye bunları yazmak istedim.