Yardım Note 6 Pro - Alım Öncesi Sorular ve Yardım Talebi

ozgurbulut34

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Özgür B.
Cihazım
Galaxy J7Prime
Konular
1
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle cihazı almaya karar verdim, kendi cihazımdan memnunum fakat hafıza yetmemeye başladı, kart ile uğraşmak yerine elden çıkarayım dedim çokta yormadan (maddi olarak) bir cihaz ararken Note 6 Pro ya denk geldim.
Bir kaç dükkan gezdim, internette edindiğim bilgileri burada baktığım cihazlarda kontrol ettim ama aklım bulandı maalesef cihaz alamadan çıktım.
Ben mavi veya kırmızı (özellikle kırmızı istedim ancak Hindistan pazarı için sanırım kırmızı sadece) bir cihaz alacağım. Aşağıda belirttiğim konular için bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1- Bu ürünlerin tamamı global mi? Çin için hiç üretilmemiş bir model olduğu söyleniyor?
2- Bir kaç yerde baktım, arkada olan etikette model numarasının sonunda "I" vardı, bu Hindistan modeli demek oluyor sanırım, bundan alırsam bir sıkıntı olur mu?
3- Kırmızı renk istiyordum bu sadece I model kodlu Hindistan modelinde mi var?
4- Fason kutu/orjinal kutu diye bir numara var bu nedir? (Baktığım ürünlerde arkasında model numarası I yani hindistan olmasına kutular TURUNCU renkteydi, Hindistan kutuları beyaz diye biliyorum)
5- Baktığım ürünlerde etiket arkasında olan imei ile kutuda yazan imei bir birini tutmuyordu bu sorun mu? (Sahte kutu mu? Yada satıcı özensiz kutuları birbirine mi karıştırmış?)
6- Türkiye uyumlu şarj aleti olanlarda (ucuna aparat gerektirmeyen) siyah renk ve made in india (Hindistan) yazıyor, fakat birde beyaz renk ucuna aparat gereken made in china (Çin) yazan var, bu fark eder mi?
7- Satıcılardan birine bunun model kodunda I yazıyor hindistan sürümü dediğimde Global rom yüklü sorun olmaz, zaten band 20 var dedi. Bu bilgi doğru mu güvenebilir miyim?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
8- Xiaomi normal cihazlara göre BAND 20 olsa bile daha mı zayıf çekiyor şebeke olarak (Redmi Note 6 Pro için soruyorum), bazı ikinci el satıcı arkadaşlar ve fb gruplarında bu şekilde bilgi verenler oldu.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, hadi bir el atında bende aranıza katılayım biran evvel :))))

yükselmetin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
yüksel
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
4
Satıcılar bilmez mi ? Bal gibide biliyorlar, sattıkları cihazın Hint yada global olduğunu. Hint versiyonun kapağı beyaz onu turuncu renkli kapakla değiştirme yapıyorlar.

Oyla:

impossible42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Cnc Operatörü
Konular
15
Satıcılar bilmez mi ? Bal gibide biliyorlar, sattıkları cihazın Hint yada global olduğunu. Hint versiyonun kapağı beyaz onu turuncu renkli kapakla değiştirme yapıyorlar.

Bugün n11 de bir satıcıya mesaj attım elindeki model TI modeliymiş piyasada TG modeli kalmamış galiba alma niyetim vardı ama işin açığı şebeke problemi yaşarsam almasam daha iyi

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Bugün n11 de bir satıcıya mesaj attım elindeki model TI modeliymiş piyasada TG modeli kalmamış galiba alma niyetim vardı ama işin açığı şebeke problemi yaşarsam almasam daha iyi
İllaki bulursunuz, band20 olmayan cihazda şebeke problemi kırsal alanlarda 4.5G kullanmayabilirsiniz, merkezi yerlerde sorun olmaz. Ama TG model almaya calışın yine de.

Oyla:

Gokselami

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami
Cihazım
Mi 6x
Konular
10
İllaki bulursunuz, band20 olmayan cihazda şebeke problemi kırsal alanlarda 4.5G kullanmayabilirsiniz, merkezi yerlerde sorun olmaz. Ama TG model almaya calışın yine de.
Merhabalar Serhat hocam. Not 6 PRO kullanıyorum ve bu telefondan çevereme eşe dosta 9 tane aldım aldırdım.Benim TG mavi eşimde rose gold TI var. Her iki cihazada eski model cihaz imei atıldı, 4,5 G de TG / TI farkı ortadan kalkıyor. O zaman versiyon vs.olayı bitiyor. Sistem( BTK ) cihaza uygun şebeke sinyali değilde otomatik olarak imei sahibi cihaza uygun sinyale izin veriyor. Ben bunu bizzat test edip her iki telefonda'da denedim. 4,5 de sinyal ya zayıflıyor yada tamamen gidiyor. Önceleri benin çalıştığım işyerinin sinyali zayıf sanıyordum,çoğu zaman konuşurken görüşme kesiliyordu. Sonra farkettimki işin aslı 4 5 g olayı. 3G ye alınca tam bi canavar gibi (maşallah) sinyal zirve yapıyor sıkıntısız kullanıyorum. Alacak arkadaşlar ithalatçı garantili alırsa band olayını gözardı etmedis TG olanı alsın,değilse hiçbir farkı kalmıyor. Not : bu benim şahsi gözlemlerim illaki kesin böyledir demek istemiyorum. Şahsınızda tüm forum üyelerine saygı sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Merhabalar Serhat hocam. Not 6 PRO kullanıyorum ve bu telefondan çevereme eşe dosta 9 tane aldım aldırdım.Benim TG mavi eşimde rose gold TI var. Her iki cihazada eski model cihaz imei atıldı, 4,5 G de TG / TI farkı ortadan kalkıyor. O zaman versiyon vs.olayı bitiyor. Sistem( BTK ) cihaza uygun şebeke sinyali değilde otomatik olarak imei sahibi cihaza uygun sinyale izin veriyor. Ben bunu bizzat test edip her iki telefonda'da denedim. 4,5 de sinyal ya zayıflıyor yada tamamen gidiyor. Önceleri benin çalıştığım işyerinin sinyali zayıf sanıyordum,çoğu zaman konuşurken görüşme kesiliyordu. Sonra farkettimki işin aslı 4 5 g olayı. 3G ye alınca tam bi canavar gibi (maşallah) sinyal zirve yapıyor sıkıntısız kullanıyorum. Alacak arkadaşlar ithalatçı garantili alırsa band olayını gözardı etmedis TG olanı alsın,değilse hiçbir farkı kalmıyor. Not : bu benim şahsi gözlemlerim illaki kesin böyledir demek istemiyorum. Şahsınızda tüm forum üyelerine saygı sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum
Merhaba, bu incelemenizi bizimle de paylaşabilir misiniz, BTK IMEI'ye göre sinyal mi gönderiyor yani? Yanılıyorsunuz sanırım

Oyla:

Gokselami

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selami
Cihazım
Mi 6x
Konular
10
Merhaba, bu incelemenizi bizimle de paylaşabilir misiniz, BTK IMEI'ye göre sinyal mi gönderiyor yani? Yanılıyorsunuz sanırım
Tekrar merhaba hocam. 4,5G de sıkıntı yaşadığımda operatörümü (pttcell) yani tütktelekom aradım bana telefonun marka ve modelini sordular bende not 6 pro dediğimde,beyfendi sistemde farklı bir marka model görünüyor bu eski modellerin 4.5 desteği yok dedi. Eğer bi yanlışlık varsa (btk 'ya kayıtlı telefonun kulkandığınız telefon yani not6 pro ise)bizi tekrar arayın kayıt açtıralım dediler. Bende ona göre burada paylşmak istedim.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Tekrar merhaba hocam. 4,5G de sıkıntı yaşadığımda operatörümü (pttcell) yani tütktelekom aradım bana telefonun marka ve modelini sordular bende not 6 pro dediğimde,beyfendi sistemde farklı bir marka model görünüyor bu eski modellerin 4.5 desteği yok dedi. Eğer bi yanlışlık varsa (btk 'ya kayıtlı telefonun kulkandığınız telefon yani not6 pro ise)bizi tekrar arayın kayıt açtıralım dediler. Bende ona göre burada paylşmak istedim.
Hocam operatör sizi IMEI numaranıza göre cihazınızı tanır. IMEI hangi cihaza ait ise Operatör sisteminde sizi o cihazı kullanıyor gibi görüyor.
Yani cihaz destekliyor ise 4G'yi cihazınızda 4G çeker, ister eski cihaz IMEI kayıtlı olsun, ister 4G'li cihazın IMEI'yi kayıtlı olsun. Şebekeyi gönderen baz istasyonu, şebekeyi yakalayan sizin cihazınız

Oyla:

arizali14

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
rıza
Cihazım
10pro
Konular
0
*#06# yap gir bak edevletten sonrasını anlatmaya gerek yok sanırım

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bilimsel gerçekler şahsi görüşler ile çarpıtılamaz. Sizdeki sorunlar için yaptığınız gözlemleri yanlış bilgilerle başkalarına sunamazsınız. BTK 'nın sinyal dağıttığı nerede görülmüş? Tamam, onu değil baz istasyonunu kastettiniz diyelim, her baz istasyonunun her telefona, imeisine göre sinyal dağıtması kadar saçma birşey olabilir mi? Tamam bir insanın bir konuda teknik bilgisi olmayabilir ama ben böyle düşünüyorum demek yerine, acaba böyle birşey olabilir mi diye sormak gerekmez mi?
Baz istasyonları, türlerine göre hangi sinyalleri yayabiliyorsa o sinyalleri yayar sadece. Yani bir istasyon hem 2G, hem 3G hem de 4,5G sinyalleri yayabilen bir istasyon ise hepsini yayar. Sadece 2G ve 3G sinyal yayabiiiyorsa sadece bunları yayar, 4,5G yaymaz. Cep telefonları da kendi ayarlı olduğu şebeke sinyalini göre havadaki milyarlarca sinyal içinden uygun olanları anten vasıtasıyla toplayarak anakarta iletir. Bunun imei ile ne alakası var? Kaldı ki binlerce kişinin telefonunda ne 4G ne de 3G özelliği olmayan cihazların imeileri verilmiş durumda. Tüm bunlar ne 3G ne de 4G çekmiyor mu yani? Bazen biraz da olsa mantık çalıştırmak gerekir.

Oyla:
Üst Alt