Yardım Note 10s android sistemi pili çok kullanıyor

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
Cihazı yeni aldım daha önce note 9 pro kullanıyordum. Pil detaylarına baktığım zaman android sisteminin çok fazla pil harcadığını gördüm. Test etmek için 2-3 sarj döngüsü boyunca denedim ama her seferinde android sistemi fazla pil tüketiyor ve sarjım hızlı bitiyor. Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazı yeni aldım daha önce note 9 pro kullanıyordum. Pil detaylarına baktığım zaman android sisteminin çok fazla pil harcadığını gördüm. Test etmek için 2-3 sarj döngüsü boyunca denedim ama her seferinde android sistemi fazla pil tüketiyor ve sarjım hızlı bitiyor. Yardımcı olabilecek var mı? Teşekkürler

Telefonu sıfırlayıp tekrar kurdum değişen bir şey olmadı

Son düzenleme:

halidyigit

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halid
Cihazım
Mı 10 lite 5G
Meslek
Ekip üyesi
Konular
17

Telefonu sıfırlayıp tekrar kurdum değişen bir şey olmadı
Android ve MIUI sürümü nedir?

Halim66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halim
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
15
android sistemi içinde
ekran WiFi Bluetooth mobil veri gps ses vs var
bu konuda endonezya romları diğer romlara göre pili daha uzun kullanmanızı sağlıyor
beklentinizi bilemem ama benim için normal pil durumları
kaç saatte
kaç harcıyor onları da söylemelisiniz ki
ona göre değerlendirme yapalım

Yusufblr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Begonia
Meslek
Öğrenci
Konular
47
Hocam yeni aldığınız için arka planda kurulum yapıyor. Endişelenecek bir şey yok. Siz %100 şarj edin 24 saat geçmeden normal bir şekilde kullanarak %10 a kadar kullanın ve aynı şu şekilde ekran görüntüsü atın. Bakalım nasılmış ekran süreniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yeni aldığınız için arka planda kurulum yapıyor. Endişelenecek bir şey yok. Siz %100 şarj edin 24 saat geçmeden normal bir şekilde kullanarak %10 a kadar kullanın ve aynı şu şekilde ekran görüntüsü atın. Bakalım nasılmış ekran süreniz.
Tekrar tekrar test yaptığımda sonuç değişmiyor hep android sistemi fazla pil kullanıyor

Ekli dosyalar

• f741358a-eb28-4cab-8b54-ccdd80bb2dd3.jpg
    f741358a-eb28-4cab-8b54-ccdd80bb2dd3.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 33

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Hocam telefonunuz çekmiyor. Sürekli olarak vowifi üzerinden hattı kullanmaya çalışıyor bu nedenle de android sisteminin batarya kullanımı olması gerekenden çok az bir miktar fazla ancak bu kullanıma engel değil. Telefonunuzu en son bir gün önce şarj etmişsiniz ve 3 saatten fazla bir süre aktif olarak kullanmışsınız. Bu kullanım senaryosuyla yaklaşık 7 satlik ekran süresi alacaksınız ve 2 gün boyunca şarja ihtiyacınız olmayacak ve cihazınız için bunlar ideale yakın değerler. Hat çekim değerlerini de hesaba kattığımızda oldukça iyi bir batarya süresi aldığınızı söyleyebiliriz. Cihazınızda her hangi bir problem yok.

FU20

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Member
Cihazım
RN8P
Konular
12
Android, birkaç gün boyunca optimize edilir. Bu işlemi hızlandırmak için aşağıdaki ADB komutunu uygulayabilirsiniz: adb shell "cmd package bg-dexopt-job"

Sirenia7

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam telefonunuz çekmiyor. Sürekli olarak vowifi üzerinden hattı kullanmaya çalışıyor bu nedenle de android sisteminin batarya kullanımı olması gerekenden çok az bir miktar fazla ancak bu kullanıma engel değil. Telefonunuzu en son bir gün önce şarj etmişsiniz ve 3 saatten fazla bir süre aktif olarak kullanmışsınız. Bu kullanım senaryosuyla yaklaşık 7 satlik ekran süresi alacaksınız ve 2 gün boyunca şarja ihtiyacınız olmayacak ve cihazınız için bunlar ideale yakın değerler. Hat çekim değerlerini de hesaba kattığımızda oldukça iyi bir batarya süresi aldığınızı söyleyebiliriz. Cihazınızda her hangi bir problem yok.
Aslında çekim ile ilgili bir sorun yok. Hatta vo-wifi ile kullanımda sarj daha uzun gitmez mi?

Android, birkaç gün boyunca optimize edilir. Bu işlemi hızlandırmak için aşağıdaki ADB komutunu uygulayabilirsiniz: adb shell "cmd package bg-dexopt-job"
Teşekkürler hocam deneyeceğim

hakaneli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hakan öztürk
Cihazım
redminote3-4
Konular
6

hakaneli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hakan öztürk
Cihazım
redminote3-4
Konular
6
Aynı sorun bendede var. Telefonum son sürüm global 12.5.16 dır. Pilin neredeyse yarısını sistem kullanıyor. Aldığım ilk günlerde %32-36 aralığındaydı. Güncellemelerden sonra bu yüzde giderek arttı. Bana kalırsa sorun 12nm G95 Mediatek CPU işletim sistemiyle uyumlu çalışmıyor. Optimizasyon gerekiyor. Sistemin ekranın iki katından fazla enerji tüketmesi olağan değil. Daha önce Redmi Note 4 MTK Mi5s Redmi Note 3 pro ve Redmi Note 7 kullandım. Snapdragon chipsetli Xiaomi modellerinde sistemin aşırı güç tüketmesine rastlamadım. Özellikle Mediatek işlemcili Redmi Note 4 MTK telefonum ilk günden itibaren İşlemcinin derin uykuya geçmemesi performans çekirdeklerinin basit işlemlerde aktif kalması gibi sorunları hep yaşadı ve bu sorun düzeltilmedi.

Buda evdeki ikinci Redmi Note 10s aralarında yüzde farkı bulunsa da yine en çok enerji kullanımı sisteme ait. GSM sinyalimiz ev içinde sürekli ve tam sinyal seviyesinde. İki telefonda aynı sürüm rom kullanıyor. Aralarındaki iki farklılık var. Beyaz renkli fotografdaki telefonda sürekli çalışan uygulamalar var adım sayar gibi ve konum sürekli açık. Telefon bir haftalıktır. Diğer telefon yaklaşık 9 aylık koyu temalı olan. Altta hiç bir uygulama çalışmıyor. Neredeyse bütün uygulamalar arka planda çalışması kısıtlı konumda. Bluetooth ve konum kapalı.

Son düzenleme:
Üst Alt